Forum SECPRAL

Discuţii => CCTV şi DVR => Subiect creat de: denis1979 din Luni, 16 Martie 2009, 21:27:07



Titlul: Cum configurez un DVR pentru a putea fi accesat prin IE
Scris de: denis1979 din Luni, 16 Martie 2009, 21:27:07
BUNASEARA ,am o mica mare problema si nu stiu cum sa o rezolv, am cumparat acum cateva zile un DVR model D2014GA si as dori sa-l pot accesa din explorer. Cum pot face acest lucru avand in consideratie ca am urmatoarele unelte ,sa spunem :

-Modem ADSL THOMSON SpeedTouch 516v6
-Conexiune 6 Mps
- IP FIX
- UN SWITCH SWEEX
- DVR D2014GA
- LAPTOP ASSUS

 Am citit in forum ceva asemanator dar as dori ceva mai amanuntit ca pentru cei nepriceputi in ale retelisticii . Stiu doar atat ca trebuie sa fac un port forward ,mai departe sunt blocat . Se poate sa ma initiati pas cu pas ? V-as fi recunascator ....


Titlul: Răspuns: Cum configurez un DVR pentru a putea fi accesat prin IE
Scris de: lex luthor din Marţi, 24 Martie 2009, 16:07:29
Modemul Thompson are un singur port pentru LAN. Sa inteleg ca vrei sa conectezi la internet si vreun calculator, pentru ca altfel nu ai mai avea nevoie de switch, nu?
Nu am la indemana manualul de la DVR dar in principiu ar trebui sa-i setezi IP-ul fix furnizat de Romtelecom (in sectiunea comunicatie LAN), sa introduci mufa de LAN in el si sa mearga (daca accesezi din exterior). Te-as sfatui ca pentru inceput chiar asta sa faci. Daca vrei sa folosesti si switchul, intr-adevar trebuie facuta o redirectionare a porturilor din Modemul ADSL, dar inainte de asta trebuie sa aloci un IP la DVR si unul (sau mai multe) la calculatorul (calculatoarele) din locatie (din clasa 192.168.1.xxx) si sa incerci sa te conectezi de pe laptop (laptopul si DVR-ul conectate la switch). Pentru asta mai urmareste postarile de pe forum cu privire la subiectul asta. Cred ca sunt destul de clare, mai ales ca ai IP fix. Nu mai am la dispozitie softul de la modem (am folosit si eu la un moment dat ADSL Romtelecom) asa ca nu mai pot sa te ghidez pas cu pas, dar nu e foarte complicat.