Forum SECPRAL

Discuţii => CCTV şi DVR => Subiect creat de: DanielC din Vineri, 10 Iulie 2009, 16:19:27



Titlul: Camera Eyeview Xpower M5POB
Scris de: DanielC din Vineri, 10 Iulie 2009, 16:19:27
Va salut,
Am instalate cateva camere  Eyeview XPOWER- M5POB.
Recent am probleme la 3 asemenea camere (problema este ca se rotesc continuu 360 grade).  Inprima faza as dori sa mai fac cateva schimbari in setari, protocoale PTZ etc.
Din nefericire nu mai am manualele de instalare la aceste camere.
Poate cineva sa ma ajute cu un asemenea manual?
Eventual a mai intalnit cineva aceasta problema ( camerele se invart continuu si nu raspund la comenzi)?
Multumesc!


Titlul: Răspuns: Camera Eyeview Xpower M5POB
Scris de: adyrocks din Vineri, 10 Iulie 2009, 18:01:39
trebuie sa dati mai multe detalii

ca idee : pp ca folositi interfata rs485 fiecare camera are id propriu (se seteaza din dip-switch)
altfel nu o puteti controla

protocoalele gen pelco (astea sunt oarecum standard , deci le regasiti la orice camera ) sunt destul de "restrictive" la comenzi , nu puteti da pe pelco sa zicem un tur automat al camerei ...

oricum reveniti cu niste detalii .... iar despre manual ... am sa caut si vi-l trimit ..
incercati (dificil fara manual ) sa setati protocolul de comunicare pe eyeview(exista un asemenea protocol dedicat)


Titlul: Răspuns: Camera Eyeview Xpower M5POB
Scris de: DanielC din Sâmbătă, 11 Iulie 2009, 20:45:41
Va multumesc pentru raspuns.
Da folosesc pentru fiecare camera adrese diferita. Din cate tin minte era un dipswitch cu 10 jumperi....1-8 adresa (usor de calculat) si 9-10 protocolul. Parca!!!!
Camerele sunt legate intr-un calculator cu o placa  Intotech. Pentru control PTZ folosesc o tastatura KB2000.
Ca protocol am folosit intotdeauna numai Pelco D sau Pelco P. Nu mai tin minte exact ce am pus aici
Camerele au functionat in configuratia actuala cam 2 ani.
Am incercat sa resetez camerele scotand alimentarea....dar nimic.
Inainte sa imi pun problema de defecte hardware....as vrea sa fiu pregatit cu un manual.
Si zic inainte....pentru ca sunt instalate la inaltime mare cam 5-7 m...si imi trebuie un utilaj special ca sa ajung la ele. Si probabil ca nu voi avea mult timp dispozitie.
Multumesc!