Forum SECPRAL

Discuţii => Control acces şi pontaj => Subiect creat de: cristisvs din Miercuri, 29 Iulie 2009, 18:35:32



Titlul: Comunicare KT300 cu PC
Scris de: cristisvs din Miercuri, 29 Iulie 2009, 18:35:32
Am o centrala kt300 conectata la un pc prin convertor rs232-485. Comunicarea este ok , am programat centrala ... iar apoi am montat centrala la beneficiar , am instalat soft-ul si nu vrea sa-mi comunice cu calculatorul beneficiarului. Direct , comunicarea rs232-232 merge , dar cand interpun si convertorul nu mai merge ... Am tras concluzia ca portul serial al calculatorului este functional ... Curios ca pe calculatorul meu merge ... pe al beneficiarului ba ... M-am gandit apoi ca microprocesorul centralei recunoaste doar calculatorul pe care am instalat prima data softul .... dar nu e asa ... In concluzie ... ca sa nu mai bat campii ... comunicarea cu calcul meu merge si direct pe serial si prin intermediul convertorului , iar pe calcul beneficiarului merge numai direct pe serial . Ajutati-ma cu o idee ca nu mai stiu ce sa-i fac ...


Titlul: Răspuns: Comunicare KT300 cu PC
Scris de: michaisoft din Miercuri, 29 Iulie 2009, 20:58:52
La instalarea driverelor pt. convertorul 485/232, Windows alocă nr. portului după cum poate sau după cum vrea muşchii lui.
In Control Panel->System->Hardware->Device Manager->Ports (COM & LPT) poţi vedea numărul portului pt. care s-a făcut asignarea, şi fie îl realoci din proprietăţi pentru ce COM doreşti, fie modifici în program (EntraPass) Devices->Site->Options->serial port = nr. portului asignat de windows. (initţal se duce pe COM1).
Baftă!


Titlul: Răspuns: Comunicare KT300 cu PC
Scris de: sorin din Miercuri, 29 Iulie 2009, 22:16:05
din experienţa mea cu kantech (şi nu e prea bogată, doar suficientă să-mi formez o antipatie) am constatat câteva lucruri care poate te ajută:
- manualul convertorului seka este puţin ambiguu dpdv al schemei electrice. îmi amintesc că era un mic şpil cu legarea împământărilor între kantech şi convertor. trebuie exact făcut ce zice în manual.
- conexiunea între kt şi pc (entrapass) nu e imediată. dacă te uiţi în entrapass la status, o să vezi conectarea după câteva secunde (în unele configuraţii chiar zeci de secunde / minute)
- extrem de important: instalarea şi configuraţia memorată în hardwareul controllerului este relativă la instalarea software entrapass. cu alte cuvinte, pui un kt300 pe un PC, faci site-ul şi programezi ce ai de programat şi să nu te aştepţi să îl pui la beneficiar, pe alt PC şi să meargă. citeşte de ce la procedura de reset centrală.
recomand un reset la beneficiar şi programare doar pe PC-ul care va rămâne conectat la centrală.


Titlul: Răspuns: Comunicare KT300 cu PC
Scris de: michaisoft din Miercuri, 29 Iulie 2009, 23:38:35
Ehei...aici dă-mi voie să te contrazic! Kantech e printre cele mai stabile sisteme de control acces (şi am pus destule). Programarea nu e deloc mai "dificilă" ca la alte sisteme din aceaşi clasă.
Şi în general un controler de CA nu memorează decât data/ora seria card/reader. Restul o face softul: site, uşi, asignare nume posesor card etc... (care poate fi mai bun sau mai prost).
Ca urmare poţi să faci programarea pe un PC (cu site, carduri etc), iar când se instalează la beneficiar, LOG-ul se poate vedea dar mai puţin cu asignările corespunzătoare (nume uşă, posesor card, etc). În plus, baza de date se poate importa şi atunci totul e ok.
Convertorul 485 are aceeaşi schemă oricare ar fi tipul său X+ X- şi (nu neapărat) GND. 


Titlul: Răspuns: Comunicare KT300 cu PC
Scris de: Mihai Ielcean din Sâmbătă, 1 August 2009, 13:11:44
La trecerea de pe 232 pe 485 se recomanda un hardware reset (strap intre RL2 si Door Input 1).
Referitor la centrala/soft nu comentez ca risc sa fiu considerat partinitor, cu toate ca nu sunt.  ;D


Titlul: Răspuns: dl Mihai Ielcean
Scris de: cristisvs din Luni, 3 August 2009, 15:26:15
Referitor la resetarea centralei... strap RL1 - Door1 , asta o fac de fiecare data cand trec de pe comunicare direct RS232 pe comunicare Prin intermediul convertorului RS485-232 ... lucru asta e prea simplu ... si ma gandesc ca aceasta resetare nu face modificari decat asupra partii de comunicare ... Ma intreb daca nu este alta resetare care sa stearga tot din memoria centralei (sa stearga controlerul , cartele ... tot ...)
Nu stiu daca am explicat f clar ...
1. Am instalat softul pe laptopul meu si m-am conectat pe serial la centrala ... totul merge ok
2. Am programat ceva cartele si apoi am resetat centrala si am incercat comunicarea pe 485 cu acel convertor de la secpral ... totul functioneaza ok
3. Am instalat softul pe calculatorul beneficiarului si m-am conectat pe pe serial ... totul merge ok
4. Am resetat centrala si m-am conectat iar pe 485 cu , convertorul de la secpral ... surpriza .... nu vrea sa se conecteze
5. M-am conectat iar pe laptop pe 485 si merge ... m-am conectat iar pe calc beneficiar si tot nu merge
6. Am incercat chestia asta de 1000 de ori , am reinstalat softul de 500 de ori , am resetat centrala de 300 de ori , am pus rezistenta de 120ohm si am scos-o de mai multe ori si asa am facut tot felul de combinatii idioate si fara nici un rezultat
7. Am formatat partitia C a calculatorului si am instalat windowsul din nou, am reinstalat softul si iar acelasi rezultat ... pe seral merge ... pe 485 ba
8. Am cerut parerea a 3-4 specialisti in control acces , am cerut ajutor pe forum , maine astept alt specialist care a instalat vreo 30 de kantech-uri ... daca nu si nu si nu ... am sa platesc din salariu centrala asta si o sa mi-o montez acasa sub tabloul electric ... pt ca se asorteaza f bine cu mobila mea ...

M-a tampit centrala asta si nu stiu ce sa-i mai fac
PS ... Mai urmeaza sa aduc un POPA s-o descante si cu asta basta

Multumesc tuturor care m-au ajutat pe acest forum


Titlul: Răspuns: Comunicare KT300 cu PC
Scris de: Mihai Ielcean din Luni, 3 August 2009, 15:55:28
Inca un sfat, cine stie ....
Incearca PC-ul si monitorul de la PC pe un UPS, si scoate UPS-ul din priza, cu stecherul efectiv.
Pare stupid dar as vrea sa izolati galvanic fata de pamantare sa vedem sa nu fie o problema de "ground loop". Din descriere cam asta pare.

Atentie, si pc-ul si monitorul si orice alt device care e legat fizic de PC trebuie pus pe UPS si ups-ul scos din priza, tot cordonul, sa fie si pamantarea intrerupta.

Tineti-ne la curent. Din pacate rame pentru KT-uri de pus pe perete nu comercializam
 ;D


Titlul: Răspuns: dl Mihai Ielcean
Scris de: michaisoft din Luni, 3 August 2009, 17:51:56

 ... daca nu si nu si nu ... am sa platesc din salariu centrala asta si o sa mi-o montez acasa sub tabloul electric ... pt ca se asorteaza f bine cu mobila mea ...

M-a tampit centrala asta si nu stiu ce sa-i mai fac
PS ... Mai urmeaza sa aduc un POPA s-o descante si cu asta basta

Multumesc tuturor care m-au ajutat pe acest forum


+10.

(http://i28.tinypic.com/f24yma.jpg)(http://i29.tinypic.com/254yb7d.gif)(http://i29.tinypic.com/x2l5jn.gif)

E dat dracu' PC-u ălă.... (http://i32.tinypic.com/t6x7wx.gif)(http://i27.tinypic.com/19b7f6.gif)
N-am mai ras de mult aşa...
Iţi ţinem pumnii....


Titlul: Răspuns: Comunicare KT300 cu PC
Scris de: cristisvs din Luni, 3 August 2009, 21:55:13
o fi fost cumparat intr-o marti ... in data de 13 ... la ora 13 ... si o fi costat 666 de euro ... ???


Titlul: Răspuns: Comunicare KT300 cu PC
Scris de: adyrocks din Marţi, 4 August 2009, 12:54:30
sa fie ceva extrem de simplu ?

1. cablu utp (pt rs485) de proasta calitate - am intalnit cabluri cu o torsadare de 3 lei ( la distante mici de cativa metri nu conteaza oricum)
2. defectiune - centrala are un mic defect
3. softul de programare poate nu e la zi (centrala o fi avand un firmware foarte nou la care s-au gandit ei sa mai adauge o balarie de instructiune)


...daca ceea ce era de asteptat sa fie de vina nu e ... cauta ceva la care nu te astepti...


Titlul: REZOLVAREA DEFINITIVA SI IREVOCABILA A PROBLEMEI
Scris de: cristisvs din Miercuri, 5 August 2009, 16:13:18
DUPA 2-3 LUNI DE CHIN .... AM REZOLVAT PROBLEMA !!!!!!!!!!!!!
Am ajuns la urmatoarea concluzie ... rog sa nu se supere nimeni ... si in special cei de la secpral ... este doar o parere poate pentru unii nefondata ....
Dupa cum v-am tinut la curent centrala KT300 imi comunica cu PC-ul direct pe serial fara nici o problema.
Astazi am incercat comunicarea pe 485 cu un convertor cumparat de la o firma concurenta in vanzari pe acest domeniu , un convertor RS485-USB ... STUPEFACTIE .... CUMUNICAREA MERGE PERFECT ...
Am tras concluzia ca centrala KT300 e OK , comunica si pe RS232 si pe 485 , PC-ul meu e OK pentru ca acesta comunica direct pe portul serial si la fel pe portul 485 prin intermediul convertorului RS485-USB.
Singura hiba este convertorul RS232-485 "confectionat" de secpral.
Nu zic ca ar fi un convertor rau , dar cred ca e incompatibil cu anumite placi de baza ( mentionez ca am o placa asus P5B-se ).
Ma bucur ca am rezolvat aceasta problema si multumesc tuturor care m-au ajutat.
Cu aceasta ocazie mi-a ramas un loc liber acasa sub tabloul electric pentru o centrala viitoare.
Va urez succes


Titlul: Răspuns: Comunicare KT300 cu PC
Scris de: Mihai Ielcean din Miercuri, 5 August 2009, 20:35:18
Singura posibilitate ca acel convertor pe un PC sa mearga si pe altul nu sunt jumperii de pull-up si pull-down pe linie.
Ma bucur ca ati lasat locul liber ... mai avem si alte produse de testat  ;D

Bafta


Titlul: Răspuns: Comunicare KT300 cu PC
Scris de: cristisvs din Joi, 6 August 2009, 14:25:14
Nu e de la jumperi ... am facut toate combinatiile posibile ... asta am facut 1 zi intreaga ... plus ca service-ul vostru mi-a spus nu umblu la jumperi ...
Acum ma plictisesc ... ce mai aveti de testat .... 8)


Titlul: Răspuns: Comunicare KT300 cu PC
Scris de: michaisoft din Joi, 6 August 2009, 23:35:43
Acum ma plictisesc ... ce mai aveti de testat .... 8)

Ce spui de produsele SmokeCloak: VALI V5, VALI V10 si VALI V20?
(vezi filmulete de pe pagina Secpral)
Ar merge unul acasă, sub tabloul electric (eventual pe post de sonerie)? ;D


Titlul: Răspuns: Comunicare KT300 cu PC
Scris de: cristisvs din Vineri, 7 August 2009, 08:08:31
este un mod sigur de ati baga nevasta in ceatza ...  :D