Forum SECPRAL

Discuţii => CCTV şi DVR => Subiect creat de: robert din Vineri, 16 Octombrie 2009, 00:56:33



Titlul: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: robert din Vineri, 16 Octombrie 2009, 00:56:33
Salut,
Am si eu o problema pe care incerc sa o rezolv de 4 zile .
Se dau urmatoarele :

1.DVR stand alone CPD 507ZHD
2.Modem Huawei echolife 520s romtelecom+IP STATIC
3.Laptop

 Am facut o retea
Laptop IP :            192.168.1.64
          MASK:         255.255.255.0
          GATEWAY:   192.168.254
          DNS:           193.231.100.130 (dns furnizat de romtelecom)

DVR     IP :            192.168.1.65
          MASK:         255.255.255.0
          GATEWAY:   192.168.254
          DNS:           193.231.100.130 sau (am mai incercat in locul DNS sa pun IP dela GATEWAY)

In LAN merge perfect si cu  Browser si cu Video Server E (soft furnizat de producatorul DVR  )

Problema este evident atunci cand incerc sa accesez DVR din exterior Am facut Port Forward  pe IP dvr -ului am deschis toate tipurile de porturi am facut chiar DMZ pe ip nimic nu se conecteaza in niciun fel nici cu soft nici cu IE sau alt browser
Mentionez ca Firewall  pe modem si pe calculator e dezactivat nu exista Antivirus ,am incercat sa pun IP cu care ies ,direct pe DVR cu Mask si Gateway pe care le foloseste si modemul si nimic ba chiar pierd legatura cu dvr-ul si local

In manual imi spune ca pot sa aleg ce Port vreau de la 1-9999

ma poate ajuta cineva cu un sfat
Multumesc anticipat


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: adyrocks din Sâmbătă, 17 Octombrie 2009, 09:51:01
in primul rand la gate mai trebuie ceva gen .1 la sfarsit  :)
am patit si eu ceva asemanator si era din firewall de la router


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: robert din Sâmbătă, 17 Octombrie 2009, 11:24:08
Acum am vazut ms :)
192.168.1.254 doar aici am scris gresit

firewall la modem e complet dezactivat cel putin asa spune interfata modemului


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: sorin din Sâmbătă, 17 Octombrie 2009, 12:13:13
dvr-ul e kpd (killer price dvr) , dar asta e mai puţin important. şi e şi de la concurenţă :D
am păţit-o cu un AVC715 şi un huawei. sub nicio formă nu se conecta din wan, dar din lan mergea perfect.
la huawei, când setezi conexiunea adsl, bănuiesc că bifa de NAT era pusă, nu?
singura soluţie care am putut s-o dau clientului, după ce am citit toate ghidurile de portforward, manualul huawei şi după telefoane la serviciul plătit romtelecom, care m-a îndrumat spre aceleaşi ghiduri de pe net; a fost să-i spun omului să cumpere un router cu adsl. (lucru pe care nu l-a făcut nici azi, din ştiinţa mea)


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: ady din Duminică, 18 Octombrie 2009, 00:31:53
Salut
Din cate stiu asta e un modem cu wirelles,daca nu ma insel  Si eu m am chinui f mult cu treaba asta .........
Incearca totusi asa :
Rule index:1
Aplication -scrii ce vrei tu . in casuta cu - nu pui nimic lasi asa
protocol ALL
start port number 1
end port number 26540
Local Ip adress:IP pe care il ai ( IP intern 192.xx)
start port (local) 1
End port (local)26540

submit



Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: robert din Duminică, 18 Octombrie 2009, 11:02:04
ms ady
o sa incerc si varianta asta si revin
maine ajung la client... sper sa mearga


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: robert din Duminică, 18 Octombrie 2009, 20:43:34
dvr-ul e kpd (killer price dvr) , dar asta e mai puţin important. şi e şi de la concurenţă :D
am păţit-o cu un AVC715 şi un huawei. sub nicio formă nu se conecta din wan, dar din lan mergea perfect.
la huawei, când setezi conexiunea adsl, bănuiesc că bifa de NAT era pusă, nu?
singura soluţie care am putut s-o dau clientului, după ce am citit toate ghidurile de portforward, manualul huawei şi după telefoane la serviciul plătit romtelecom, care m-a îndrumat spre aceleaşi ghiduri de pe net; a fost să-i spun omului să cumpere un router cu adsl. (lucru pe care nu l-a făcut nici azi, din ştiinţa mea)
NAT e bifat
router adsl ? modemul nu are si functie de router (HUAWEI echolife 520s)?


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: sorin din Luni, 19 Octombrie 2009, 06:55:05
ba da. dar eu i-am spus amicului să ia un alt router cu capacitate adsl, în locul huawei-ului.
aici am zis router pentru că nu toate modemurile sunt şi routere.


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: michaisoft din Luni, 19 Octombrie 2009, 09:03:54
Salut
Din cate stiu asta e un modem cu wirelles,daca nu ma insel  Si eu m am chinui f mult cu treaba asta .........
Incearca totusi asa :
Rule index:1
Aplication -scrii ce vrei tu . in casuta cu - nu pui nimic lasi asa
protocol ALL
start port number 1
end port number 26540
Local Ip adress:IP pe care il ai ( IP intern 192.xx)
start port (local) 1
End port (local)26540

submit




Nu cred ca merge pe portul asta; As incerca mai degraba portul 80

ExternalPortStart ExternalPortEnd     LocalPortStart      LocalPortEnd 
   8080                      8080                   80                     80

Evident pt adresa de ip a DVR-ului. (8080 pt ca modemul foloseste deja el portul 80)
Accesarea din Wan s-ar face    ip_fix_dat_de_RTC:8080

Forward la mai multe porturi, nu merge tot timpul pe astfel de modemuri (si nici nu prea e corect...pt un singur port)


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: mihaip din Luni, 19 Octombrie 2009, 09:24:59
vezi ca mai e un articol cu setarile la modemurile adsl de la romtelecom...
si la DVR ai setat Gateway? din cate stiu KPD iti ia ip 192.168.1.254 verifica....


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: sorin din Luni, 19 Octombrie 2009, 19:42:14
foarte bune observaţiile. eu deja consideram lucrurile astea făcute. greşeala mea (imansă).


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: robert din Miercuri, 21 Octombrie 2009, 00:22:40
Multumesc pentru sfaturi dar nu am reusit sa l fac  am sa adaug screen-uri de la dvr si modem poate gresesc undeva si nu imi dau seama

Am incercat si varianta cu 8080 si local 80 nu am mers
nu pot sa inteleg unde e buba  ???


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: robert din Miercuri, 21 Octombrie 2009, 00:23:15
si pe modem


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: mihaip din Miercuri, 21 Octombrie 2009, 09:29:33
asta inseamna ca din exterior il apelezi cu http://ip_de_la_rtc:9600

la NAT Settings ai o setare NUMBER OF IPS ...e pe SINGLE?

 


 


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: robert din Miercuri, 21 Octombrie 2009, 09:43:12
Dap pe single

la dns am incercat si IP  de la modem respectiv 192.168.1.1 pt Gateway  si DNS si nimic


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: michaisoft din Miercuri, 21 Octombrie 2009, 10:15:02
La prima vedere pare corect. Daca n-ai facut-o deja....scoate alimentarea la modem si apoi reporneste-l. Banuiesc ca firewall e oprit.
Inca o intrebare...din alta retea daca dai   http:\\ip_fix_RTC  (browser),  iti intra modemul (user si parola)?
Sterge si numele la application (dvr) lasa campul gol (daca iti permite modelul asta de huawei)!


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: sorin din Miercuri, 21 Octombrie 2009, 12:08:11
hai s-o luăm puţin altfel: a făcut cineva o remote monitorizare prin internet de la clicknet cu modem huawei, la un DVR AVTech? dacă da, puteţi descrie conjunctura?


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: robert din Miercuri, 21 Octombrie 2009, 18:29:17
ok revin cu noutati
nu am reusit prin nici o metoda data aici
se pare ca acest minunat modem HUAWEI 520s nu deschide porturi sub nici o forma
cum am reusit sa i scot omului dvr pe internet
am selectat DHCP pe DVR,am ales portul 96xx nu conteaza ce port alegi ce vrei dar fara 80 sau 8080 e acelasi lucru
am forwardat portul 96xx (in cazul meu) pe IP rezultat apoi am facut si DMZ pe acelasi IP (dece si DMZ pt ca asa vrea modemul sa deschida port) pot scoate DMZ  dupa ce deschide portul merge sa raman doar cu Port forward
E VOILA imi cere USER si PASS  ... merge perfect


Nelamurire> daca activez modulul wireles de pe modem am pierdut si conexiunea cu DVR trebuie sa dau restart DVR ului si evident DISABLE la Acces Point ca sa il pot accesa din nou din WAN (extern)

Concluzie:-tind sa cred ca si DVR are o problema pe ip static nu merge pe DHCP merge PT ca intamplator cu DHCP isi ia Acelasi IP pe care il aveam setat in IP Static 192.168.1.3  ???

despre Modemul HUAWEI ... ce sa mai zic o minunatie
Sper ca am reusit sa fiu destul de explicit , scriu dupa 6 ore petrecute in fata unui laptop fujitsu exprimo mobile de la acelasi ROmtelecom despre care ...imaginati va ce pot sa va spun  :-X

Multumesc pentru sfaturi si sper sa nu cada curentul in locatia asta:)


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: robert din Miercuri, 21 Octombrie 2009, 18:32:46
La prima vedere pare corect. Daca n-ai facut-o deja....scoate alimentarea la modem si apoi reporneste-l. Banuiesc ca firewall e oprit.
Inca o intrebare...din alta retea daca dai   http:\\ip_fix_RTC  (browser),  iti intra modemul (user si parola)?
Sterge si numele la application (dvr) lasa campul gol (daca iti permite modelul asta de huawei)!

am scos si  alimentarea
da modemul intra daca "forwardam" 80 sau 8080 pe orice ip
numele aplicatiei trebuie completat


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: michaisoft din Miercuri, 21 Octombrie 2009, 19:11:28

am scos si  alimentarea
da modemul intra daca "forwardam" 80 sau 8080 pe orice ip
numele aplicatiei trebuie completat
1) ...pai nu...modemul trebuie sa intre fara a da port forward (80); doar ip si atat (implicit isi ia 80 dar nu trebuie forward pt a intra user/password modem)...si cum adica pt orice ip???;
2) dhcp:  poate la un moment dat sa-si schimbe ip alocat pt dvr (desi softul intern face rezervare dupa mac - dar nu e nimic sigur!)
Activarea AccesPoint schimba total modul de lucru al modemului..Despre Huawei ce sa spun..., mie mie mi se pare ok.
Bine ca merge, asta e cel mai important (oricum e ciudat cu DMZ si cu preferinte de port pt modem....)
 


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: michaisoft din Miercuri, 21 Octombrie 2009, 22:24:01
hai s-o luăm puţin altfel: a făcut cineva o remote monitorizare prin internet de la clicknet cu modem huawei, la un DVR AVTech? dacă da, puteţi descrie conjunctura?
de la clicknet (RTC), da, ...dar nu acest DVR; ultima intrebare, ... aia cu conjunctura, suna ca la scoala ...  :)


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: adyrocks din Miercuri, 21 Octombrie 2009, 23:15:41
fi atent aici , fa port forward , nush cum draq (huawei astea sunt de belea) si intra pe online nmap (http://nmap-online.com/ ) si dai sa vezi daca din afara ai portul deschis  , in principiu eu m-am pocnit la astea de porcaria aia de firewall .....

(cat de bun e un mic serverel de linux la faze din astea , dar de .... )

multa bafta

P.S.

nu cunosc toate modele de huwashit dar se pare ca au majoritatea undeva o chestie pt jocuri unde poti definii reguli de rutare si mai ales!!!!!!!!!!! : atentie la ce device fizic ( ma refer la MAC aloci regula)

in rest sunt varza huawei si romtelecom ........


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: robert din Miercuri, 21 Octombrie 2009, 23:38:10

am scos si  alimentarea
da modemul intra daca "forwardam" 80 sau 8080 pe orice ip
numele aplicatiei trebuie completat
1) ...pai nu...modemul trebuie sa intre fara a da port forward (80); doar ip si atat (implicit isi ia 80 dar nu trebuie forward pt a intra user/password modem)...si cum adica pt orice ip???;
2) dhcp:  poate la un moment dat sa-si schimbe ip alocat pt dvr (desi softul intern face rezervare dupa mac - dar nu e nimic sigur!)
Activarea AccesPoint schimba total modul de lucru al modemului..Despre Huawei ce sa spun..., mie mie mi se pare ok.
Bine ca merge, asta e cel mai important (oricum e ciudat cu DMZ si cu preferinte de port pt modem....)
 

greseala mea faza cu portul 80 a patit o cu primul modem huawei care a fost schimbat ulterior de cei de la romtelecom pt ca avea nustiu ce greseala de soft .sry



Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: robert din Joi, 22 Octombrie 2009, 00:03:26

am scos si  alimentarea
da modemul intra daca "forwardam" 80 sau 8080 pe orice ip
numele aplicatiei trebuie completat
1) ...pai nu...modemul trebuie sa intre fara a da port forward (80); doar ip si atat (implicit isi ia 80 dar nu trebuie forward pt a intra user/password modem)...si cum adica pt orice ip???;
2) dhcp:  poate la un moment dat sa-si schimbe ip alocat pt dvr (desi softul intern face rezervare dupa mac - dar nu e nimic sigur!)
Activarea AccesPoint schimba total modul de lucru al modemului..Despre Huawei ce sa spun..., mie mie mi se pare ok.
Bine ca merge, asta e cel mai important (oricum e ciudat cu DMZ si cu preferinte de port pt modem....)
 





nu merge fara port forw 80 pe orice ip in sensul ca am facut P Forw tot pe ip dvr ului. cel putin asa e la mine


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: robert din Joi, 22 Octombrie 2009, 00:08:23

am scos si  alimentarea
da modemul intra daca "forwardam" 80 sau 8080 pe orice ip
numele aplicatiei trebuie completat
1) ...pai nu...modemul trebuie sa intre fara a da port forward (80); doar ip si atat (implicit isi ia 80 dar nu trebuie forward pt a intra user/password modem)...si cum adica pt orice ip???;
2) dhcp:  poate la un moment dat sa-si schimbe ip alocat pt dvr (desi softul intern face rezervare dupa mac - dar nu e nimic sigur!)
Activarea AccesPoint schimba total modul de lucru al modemului..Despre Huawei ce sa spun..., mie mie mi se pare ok.
Bine ca merge, asta e cel mai important (oricum e ciudat cu DMZ si cu preferinte de port pt modem....)
 




revin am verificat acum  nu merge fara port forw 80 pe orice ip in sensul ca am facut P Forw tot pe ip dvr ului.
cel putin asa stau lucrurile la mine



Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: ovi_amd din Vineri, 22 Iulie 2011, 11:20:40
salut,
am o problema cu un dvr AVT 908V.....nu pot face login la meniul principal,l-am resetat dar degeaba......imi apare mesajul.....defaul password is NULL'......nu stiu ce sa mai fac....furnizorul habar nu are ce sa faca.....se poate un mic ajutor ?




multumesc,
ovidiu


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: robert din Duminică, 24 Iulie 2011, 00:46:46
Reset-ul in ce a constat ?


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: ovi_amd din Marţi, 26 Iulie 2011, 11:14:31
scos din priza si realimentat....
asa scrie si in carte,dar alte detalii nu-mi mai imi da legate de introducerea parolei corecte .


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: attack799 din Duminică, 21 August 2011, 15:43:59
Am acasa acelasi tip de dvr si .. pot sa iti zic ce sa faci.. daca il vezi in lan ii totul ok.. intri in router - Accesam Advanced > NAT > Port Mapping ;
INTERFACE: WAN6_INTERNET_TR069_R_ATM1_0_35 (PVC pentru ADSL) - WAN1_INTERNET pentru VDSL
Protocol: TCP/UDP
Remote Host: se lasa liber aici nu se pune nici un ip local
External start port: portul pe care il deschidem EX: 8888
External stop port: portul pe care il dorim deschis 8888
Internal host: IP-ul echipamentului din lan care e conectat la modem ( pc sau receptor )
Internal port: portul
Mapping name: NUME DVR si apoi dai SUBMIT
 Intri in Video server E te duci la Network bifezi DHCP .. si dai apply dupa intri in meniul dvr ului si dai si in el DHCP SI BAGI DNS ul pe care il ai de la Provider ex: romtelecom
 


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: ovi_amd din Sâmbătă, 27 August 2011, 15:05:25
salut,
problema este ca am un router DIR 300 si nu-mi apar astfel de setari....


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: ovi_amd din Sâmbătă, 27 August 2011, 18:51:09
Am acasa acelasi tip de dvr si .. pot sa iti zic ce sa faci.. daca il vezi in lan ii totul ok.. intri in router - Accesam Advanced > NAT > Port Mapping ;
INTERFACE: WAN6_INTERNET_TR069_R_ATM1_0_35 (PVC pentru ADSL) - WAN1_INTERNET pentru VDSL
Protocol: TCP/UDP
Remote Host: se lasa liber aici nu se pune nici un ip local
External start port: portul pe care il deschidem EX: 8888
External stop port: portul pe care il dorim deschis 8888
Internal host: IP-ul echipamentului din lan care e conectat la modem ( pc sau receptor )
Internal port: portul
Mapping name: NUME DVR si apoi dai SUBMIT
 Intri in Video server E te duci la Network bifezi DHCP .. si dai apply dupa intri in meniul dvr ului si dai si in el DHCP SI BAGI DNS ul pe care il ai de la Provider ex: romtelecom
 





ce spui tu este sa fac port foward,chestiunea asta o am.....il vad din exterior,dupa orice calculator care este conectat la net.....faza este ca nu am cum sa intru in meniu...imi trebuie ceva care trebuie sa reseteze asa zisa parola...


Titlul: Răspuns: Problema DVR CPD 507zhd
Scris de: ovi_amd din Sâmbătă, 27 August 2011, 18:52:17
o resoftare ceva,tu cand lai luat nu tia dat si o parola de siguranta?