Forum SECPRAL

Discuţii => Control acces şi pontaj => Subiect creat de: speleus din Joi, 27 Martie 2008, 21:12:03



Titlul: Kantech - modificare cartele
Scris de: speleus din Joi, 27 Martie 2008, 21:12:03
Buna ziua,
am in service un sistem kantech cu 3 X kT 300, banuiesc ca legate pe seriala 485 deoarece am definite in soft cele 3 controlere, si fiecare controleaza 2 usi.
Nu prea am experienta la control acces dar odata cu intretinerea pe efractie mi s-au solicitat anumite modificari pe softul de control acces.
Pe un calculator exista instalat softul entrapass in care am reusit sa fac modificari in caracteristicile cartelelor.
Problema e ca nu se regasesc modificarile "pe teren" adica modificarile facute asupra cartelelor nu au efect.
Ce legatura ar trebui sa am intre acel calculator si primul controler (banuiesc ca el este principal)?
Aveti vreo schema de cablu cu tipurile de mufe? Cum pot verifica functionalitatea legaturii intre kantech si calculator?
Numai bine!
speleus


Titlul: Răspuns: Kantech - modificare cartele
Scris de: Mihai Ielcean din Luni, 31 Martie 2008, 10:42:56
In principiu exista 2 metode de comunicare:
1. PC-ul legat la un controller pe RS232 iar celelalte controllere intre ele pe RS485.
2. PC-ul legat la o interfata 232-485 si din interfata la cele 3 controllere pe 485.

Care este configuratia dvs.?
Faptul ca "nu regasiti" in teren modificarile se datoreaza cel mai probabil lipsei de comunicare intre PC si centrale.


Titlul: Răspuns: Kantech - modificare cartele
Scris de: speleus din Marţi, 1 Aprilie 2008, 20:58:16
Inteleg ca in oricare din variante trebuie sa am o legatura din seriala calculatorului ori spre interfata ori spre controler. Eu nu am gasit nimic pe seriala calculatorului. Aveti o schema de legaturi a cablului respectiv?

speleus


Titlul: Răspuns: Kantech - modificare cartele
Scris de: Mihai Ielcean din Marţi, 1 Aprilie 2008, 22:54:59
Mi exista o posibilitate ... Serial - IP. Verificati in Devices/Site la connection pe ce este setat, Direct COM sau IP.


Titlul: Răspuns: Kantech - modificare cartele
Scris de: speleus din Joi, 5 Iunie 2008, 23:48:15
Legatura este pe seriala.
Puteti sa-mi spuneti configuratia pinilor de la cablul de comunicare seriala?
Multumesc.

speleus