Forum SECPRAL

Discuţii => Control acces şi pontaj => Subiect creat de: Adrian Iorga din Miercuri, 2 Aprilie 2008, 14:26:21



Titlul: Kantech
Scris de: Adrian Iorga din Miercuri, 2 Aprilie 2008, 14:26:21
Buna Ziua,

Am o situatie pentru care doresc va va cer sfatul:
Am instalat patru centrale Kantech, respectiv doua KT 300 si doua KT 100, aranjate in modul urmator :
1. KT 300 - conectat de calculator cu softul Entrapass - deserveste doua usi
2. KT 100 - conectat de KT 300 de mai sus deserveste o usa cu doua cititoare ( intrare - iesire )
3. KT 100 - la KT 100 de mai sus deserveste o usa numai intrare
4 KT 300 - la KT 100 de mai  sus deserveste doua usi intrare

Conexiunea KT 300 calculator se face prin RS232 si cablul din KIT
Conexiunile intre centrale se face prin RS485
Distanta cea mai mare intre centrale este in zona KT100 - KT100 si nu depaseste 200 m
Cablul de conexiune este UTP
Centralele s-au conectat la software, a fost facuta setarea site-ului ,inrolate toate centralele si definiti cititorii.
Totul e perfect numai ca la intervale neregulate KT 100 din pozitia 2 pierde conexiunea cu softul si apoi toate centralele
se resetaza cu mesaj de genul "controller 2 communication lost "apoi "communication loop failed ", ca dupa cca 2-6 sec sa apara "communication restored".
Functia fiecarei centrale, cititor yala functioneaza dar aceste intreruperi in functionare sunt extrem de neplacute pentru urmarirea
accesului .
Mentionez ca yalele de usa sunt de tip Nadal Badal alimentate de surse separate si comandate din partea centralelor prin releu.
Am redus viteza de transmisie la 9600 biti dar fenomenul se repeta.
Sunt momente in care pierderea comunicatiei si resetul se petrec si la intervale de 5 min.
Ultima centrala KT300 ( poz 4 ) are intre X+ si X- o rezistenta de 120 ohm conform instructiunilor.
Va rog sa-mi indicati ce anume trebuie sa verific suplimentar pentru a obtine o conexiune continua intre centrale si software.

Va multumesc 


Titlul: Răspuns: Kantech
Scris de: Mihai Ielcean din Joi, 3 Aprilie 2008, 09:34:02
Puneti o rzistenta de 120ohm si pe primul controller, KT300, cel legat direct la calculator.
Verificati ca traseul UTP sa fie la distanta de trasee de circuite 220/380V


Titlul: Răspuns: Kantech
Scris de: Adrian Iorga din Joi, 17 Aprilie 2008, 14:05:13
Puneti o rzistenta de 120ohm si pe primul controller, KT300, cel legat direct la calculator.
Verificati ca traseul UTP sa fie la distanta de trasee de circuite 220/380V


Multumesc mult !