Forum SECPRAL

Discuţii => Antiefracţie => Subiect creat de: aghet din Duminică, 2 Mai 2010, 16:33:45



Titlul: Probleme conectare zona la tastatura!
Scris de: aghet din Duminică, 2 Mai 2010, 16:33:45
Buna ziua .La tastatura PK5501 am legat zona de intrare in incinta ,din configuratia cladirii am fost nevoit sa inseriez 2CM si un PIR MW ,adica usa intrare CM alta usa interioara CM si holul dintre usi supravegheate de PIR,am inseriat cei 3 detectori si am conectat in tastatuta pe Z si com.Am configurat zona ca fiind cu intirziere,toate OK pina aici (zic eu!).Deschid usa principala de acces totul este OK am intirziere ,daca deschid usa interioara sau activez senzorul ,nu mai lucreaza cu intirziere ci se alarmeaza instantaneu ,pe deasupra de la CM si PIR nu mai am pe tastatura nici raportare de eveniument (prin acel I in cerculet ce indica faptul ca sunt evenimente inregistrate),ba mai mult daca activez usa si PIR-ul ,nu trimite nici evenimentul prin telefon (ca si cind nu a fost nimic desi sirena actioneaza instantaneu).O solutie va rog .Multumesc.


Titlul: Răspuns: Probleme conectare zona la tastatura!
Scris de: sorin din Duminică, 2 Mai 2010, 17:12:19
cred că e o problemă de identificare de cabluri.
dacă toate cele trei sunt serie pe o zonă (la centrale DSC), trebuie să declanșeze cu aceeași logică.

personal, mi se pare o prostie să legi CM și PIR în serie, mai ales la intrare!


Titlul: Răspuns: Probleme conectare zona la tastatura!
Scris de: aghet din Duminică, 2 Mai 2010, 19:03:09
Multumesc de intentie .Prostie ..o fi...dar ce solutie a-ti adopta :cablare PIR separat si CM separat ? Sunt pe acceasi zona si se inseriaza,nu vad ,eu, care ar fi marea problema din pct.de vedere fizic.Am plecat doar cu cablu R  Blk G Y spre centrala DSC PC 1864.PIR-ul este o masura suplimentara de supraveghere intrare .A doua usa din descrierea mea este foarte aproape de prima si am considerat eu ca nu e necesar sa mai duc un cablu pina in centrala -asa am considerat eu -posibila si o eroare de configurare din partea mea -sunt incepator in bransa si caut sa vad unde am mai gresit.Multumesc.


Titlul: Răspuns: Probleme conectare zona la tastatura!
Scris de: sorin din Duminică, 2 Mai 2010, 22:20:39
presupunând că avem un cablu R B Y G care pleacă de la centrală la CM ușă interioară, apoi de acolo la PIR apoi de acolo la CM ușă exterioară, aș face în felul următor:

R - la + AUX - alimentare la PIR
B - la - AUX - alimentare la PIR
B - la COM - comun pentru PIR, CM interior, CM exterior
Y - la Z1 - NC la CM interior și exterior înseriați
G - la Z2 - NC la PIR.

Z1 se definește delay - 03
Z2 se definește interior - 04.

În continuare insist că dacă dispozitivele dvs. nu se comportă similar la declanșare (unul face delay, altul instant sau deloc...), aveți o problemă de identificare a cablurilor undeva și nu aveți buclă de detectori înseriați.

Sper că m-am făcut înțeles cu conexiunile. Dacă nu, mă efortez să screm o schemă de conexiuni.


ulterior observ că e totuși vorba de o cablare nevoit forțată către tastatură. așa că schema mea de legături cade.


Titlul: Răspuns: Probleme conectare zona la tastatura!
Scris de: aghet din Luni, 3 Mai 2010, 17:15:16
Legaturile sunt facute si cablarea duce la tastatura.Deja nu mai pot schimba configuratia ,doar daca intradevar am gresit la inseriere.Oricum multumesc "Sorin" pentru atentia acordata subiectului.La activarea oricarui din cei 3 senzori curios tastatura afiseaza zona unde s-a activat (daca deschid oricare usa sau activez PIR-ul)am aceeasi zona ,dar se comporta diferit !!!!,mai "sapam ".Cu respect


Titlul: Răspuns: Probleme conectare zona la tastatura!
Scris de: sorin din Luni, 3 Mai 2010, 18:45:24
și de fiecare dată la activarea unui CM sau PIR, arată aceeași zonă?

am o întrebare: la secțiunea [013], ai încercat să faci opțiunea 6 OFF?
te rog să încerci să faci această setare și să încerci după 1 minut comportamentul la armare și deschidere a fiecăruia dintre cele trei elemente de detecție.


Titlul: Răspuns: Probleme conectare zona la tastatura!
Scris de: michaisoft din Luni, 3 Mai 2010, 18:51:19
Am plecat doar cu cablu R  Blk G Y spre centrala DSC PC 1864.PIR-ul este o masura suplimentara de supraveghere intrare.

Mă bag şi eu....
Înţeleg că aveţi doar 1 cablu cu 4 fire de la centrala (PC 1864)  către tastatură, iar zona de pe GKS o folosiţi pentru 2xCM şi 1xPIR.....(probabil zona 9 sau mă rog...orice zonă)
În acest caz, cum aţi legat exact acest cablu în centrală?


Titlul: Răspuns: Probleme conectare zona la tastatura!
Scris de: aghet din Miercuri, 5 Mai 2010, 17:15:01
Nu am dat la 013 optiunea 6 pe OFF cind testez o sa va spun ce reactie are aceasta modificare,la situatia mea.Domnule "michaisoft" am inseriat 2xCM si un PIR (alim.PIR am luat din tastatura) le-am inseriat si am legat in tastatura pe Z si com.Din tastatura am plecat spre centrala cu 4 fire +/- alimentare tastatura pe AUX +/- comunicatia din tastatura (G si Y la G si Y din centrala.Am setat ca fiind zona 25 eu am doua extensii si am ocupat pina la 19 cu fum ,tamperi cu tot.Cam asta e .Mai testez si eu; undeva am gresit sau e chestiune de tastatura
Multumesc de atentie.


Titlul: Răspuns: Probleme conectare zona la tastatura!
Scris de: sorin din Miercuri, 5 Mai 2010, 17:43:31
vă rog să faceţi probă de funcţionare cu setarea aceea făcută aşa cum am spus eu.
estimez o mică surpriză.


Titlul: Răspuns: Probleme conectare zona la tastatura!
Scris de: Lorant din Joi, 13 Mai 2010, 12:21:58
Scuze Sorin, dar eu consider ca e bine sa lase activa optiunea 6 din sectiunea 013. daca aceasta optiune este dezactivata, sirena nu va semnala faptul ca iesirea nu a fost realizata ok. daca nu apuci sa iesi in timpul stabilit ca exit delay, sirena se activeaza pentru a-ti atrage atentia ca sistemul nu s-a armat corespunzator in timp util. Sirena se va declansa pentru perioada setata ca timp de intrare. Sistemul va ramane armat intradevar.
Din punctul meu de vedere, s-a gresit ceva la cablare. Oricum, este ciudat ca iti afiseaza aceeasi zona deschisa la activarea oricaruia din cei 3 senzori  ??? si se comporta diferit atunci cind este armat.
Oricum, ar trebui sa verifici urmatoarele:
Ai pus zona 25 pe partitia corespunzatoare?
Zona 25 este programata 01 delay?
Timpul de intrare e suficient?
La armare, te lasa sa iesi sau nu?

Oricum, cel mai bine era sa ai un singur senzor pe o zona, si acela legat DEOL, in asa fel incit centrala sa iti poata "spune" defectiunile in *2
Bafta!