Forum SECPRAL

Discuţii => Diverse - Discuţii libere => Subiect creat de: adyrocks din Joi, 17 Iunie 2010, 18:42:09



Titlul: problema de know how
Scris de: adyrocks din Joi, 17 Iunie 2010, 18:42:09
in primul rand postez aici deoarece chiar daca pare legata de cctv , nu prea e...

deci avem premisele:

-beneficiarul doreste intro retea de date sa aibe si 8 servere dedicate (DVR-uri)
-respectivele stau in datacenter
-operatorii au 8 monitoare ,tastaturi , mouse , usb...
-fiecare statie (operator) fara sa aibe un pc propriu trebuie sa poata accesa remote serverele DVR (evident retea locala)

la prima vedere :
-trebuie "transmis" input-outputul de la DVR-uri (sunt DVR PC daca nu am fost clar) la distanta
-fiecare operator se conecteaza dupa necesitati la un anume dvr si il vede ca si cum ar fi in fata lui... dar nu e

PROBLEMA :

-trebuie preluat input/output de la un calculator si transmis catre "CEVA" care nu e alt calculator in asa fel incat operatorul sa fie "live"
-se transmit imagini del un DVR care evident consuma o gramada de banda
-vnc sau alte solutii ... evident se exclud neexistand pc pe care sa lucreze un vnc si oricum vnc si dvr nu sunt "compatibile" (cei care au incercat stiu ca un vnc care transmite un desktop cu un dvr "moare")
-switch-urile probabil or sa fie ingropate intro asemenea cantitate de date , deci probabil ca trebuie infrastructura gigabyte

INTREBAREA :

STIE CINEVA SAU ARE MACAR O IDEE CUM SE POATE REALIZA ASA CEVA ?


PS

KVM over IP nu se preteaza .... ma gandisem si eu


 


Titlul: Răspuns: problema de know how
Scris de: sorin din Joi, 17 Iunie 2010, 21:37:31
eu unul nu prea am înțeles, după 3 citiri.
tu cred că ai nevoie de un software gen CMS - central monitoring station.
adică un soft care arată ca interfața unui DVR dar are multe camere live, de la mai multe DVR.

în altă ordine de idei, tu cum faci rost de lucrări de-astea, pe vremurile astea?  ;D


Titlul: Răspuns: problema de know how
Scris de: adyrocks din Vineri, 18 Iunie 2010, 08:38:15
ok am sa explic mai simplu:

in camera 1 am un dvr pc
in camera 2 am un monitor , o tastatura si un mouse

trebuie sa controlez dvr din camera 2 fara a folosi alt pc

:)

deobicei am numai lucrari din astea criminale......(regret vremurile cand puneam o alarmacu 2 senzori  :D )


Titlul: Răspuns: problema de know how
Scris de: sorin din Vineri, 18 Iunie 2010, 10:03:19
multe DVR-uri se pot controla pe rs485 prin controllere dedicate. n-am făcut decât pentru speed dome, dar bănuiesc că au funcţionalităţile unui set de mouse+tastatură. plus că unele, ca Everfocus, merg "înseriate" semnalele video de ieşire pe acelaşi cablu şi le selectezi din controller la faţa locului, în biroul operatorului.

ps: nu faci angajări? :D


Titlul: Răspuns: problema de know how
Scris de: michaisoft din Vineri, 18 Iunie 2010, 12:50:26
VGA PS/2 KVM Extender via CAT5: Extend to 600 Feet
Extend control up to 600 feet from PC or NTI switch with no loss of signal
   http://www.networktechinc.com/cat5.html (http://www.networktechinc.com/cat5.html)

sau
  http://www.kvm-switches-online.com/multiple-user-kvm-switches.html (http://www.kvm-switches-online.com/multiple-user-kvm-switches.html)



Unde spuneai că trimitem CV-urile? ;)


Titlul: Răspuns: problema de know how
Scris de: DanielC din Vineri, 18 Iunie 2010, 15:04:06
KVM pe la noi...pe aici aici...http://www.conectica.ro/display/8-76-8487-Cabluri_si_accesorii_KVM/KVM_Extender_(maxim_300m)_ATEN_-_CE252.html

Avand in vedere ca nu doriti KVM....in functie de distante...eu v-as  recomanda si ceva mai ieftin (KVM-ul ..e bun..dar scorurile sunt mari...)....
Secpralul are un modul de transmitere semnal video la distanta max 135 m....este pe UTP ...se pune cate un modul la fiecare capat de cablu....e vreo 90 $ parca....Daca la servere aveti  placi video cu 2 iesiri....obtineti un rezultat acceptabil...(eventual iesiri din  DVR).
Pe net gasiti usb extendere..in jur de 50 E/buc....care merg la 100 m distanta (cat5). Pe care puteti pune mouse/tastatura (sunt dvr-uri care ofera keyboard virtual....si scapati de tastatura !)
Daca va incadrati cu distantele in asa ceva (deci cam pana in 100-135 m)...puteti sa incercati si aceste variante :)

PS....opriti-mi va rog si mie un post de sofer (cu spor de lucru la inaltime )  ;D


Titlul: Răspuns: problema de know how
Scris de: adyrocks din Vineri, 18 Iunie 2010, 15:27:15
multumesc pentru raspunsuri , se pare ca totusi kvm ramane solutia... ori extender ori preferabil cred ca o sa merg pe switch  :)


PS

asta e primul test de angajare : trebuie sa te prinzi unde trimiti CV  :D


Titlul: Răspuns: problema de know how
Scris de: sorin din Vineri, 18 Iunie 2010, 16:31:36
părerea mea, scule profi, nu improvizaţii:
X DVR-uri gen: http://videor.com/item/96/43/0/5079/dtr61163.0td.html , momentan am 2 pe masă, urmând să le instalez.
Y controllere gen: http://videor.com/item/97/0/0/558/index.html?activeTabId=4&startTabId=0 pe masă la operatori.
X monitoare la fiecare operator, prin coaxial/UTP. câte unul de la fiecare DVR, pe perete, pe suporţi.
fiecare operator se joacă cu controllerul lui, accesând fiecare DVR.

X este maxim 99, în cazul de mai sus.

studiind preţurile, cred că e mai ieftin decât KVM, sau KVM over IP.
asta dacă distanţele permit.


Titlul: Răspuns: problema de know how
Scris de: adyrocks din Vineri, 18 Iunie 2010, 17:55:48
domnul sorin sunt perfect de acord

dar eu nu am postat aici deoarece nu cunosc asemenea solutii profesionale

beneficiarul doreste in schimb (probabil o sa va prindeti cu ce se ocupa beneficiarul :) ) posibilitatea de a avea access la 8 servere dvr  tip PC (eu zic 10) pe care mai mult ca sigur o sa ruleze mai multe dvr simultan (ma gandesc la o solutie de virtualizare si 99% merg pe vmware) asa ca in total o sa am un input in servere de peste 8*x*16 camere video , unde x o sa fie ceva gen 4 masini virtuale

evident ca tipul de client de pe fiecare dvr o sa fie diferit in functie de dvr sursa (poate varia de la intotech la everfocus ,avermedia etc...)

imi cer scuze daca nu m-am exprimat mai clar dar eu ma refeream strict la controlul remote al unui calculator de aceea kvm over ip cred ca ramane singura solutie

oricum alte idei sunt binevenite...



Titlul: Răspuns: problema de know how
Scris de: adyrocks din Vineri, 18 Iunie 2010, 18:17:26
PS

clarificare : cam jumatate or sa fie dvr ip preluand direct stream de la camerele ip , iar jumatate or sa lucreze client cu back-up pt sistemele dvr montate in alte locatii

eu am zis ca nu e chiar problema de cctv  :)

practic o sa am ....... momentan nu vreau sa gandesc prea departe ca vine weekendul si sa va doresc weekend placut


Titlul: Răspuns: problema de know how
Scris de: george_cazan din Joi, 24 Iunie 2010, 19:50:32
 Adyrocks ms de post, asa mai afli lucruri interesante; se pare ca in viitor (peste vreo 30 de zile) o sa am o si eu o lucrare asemanatoare; 2 dvr inchise intr-o camera it si perifericele (monitor,tastatura si mouse in alta camera (la dispeceratul de paza din aceeasi cladire).


Titlul: Răspuns: problema de know how
Scris de: michaisoft din Joi, 24 Iunie 2010, 21:30:41
Hoooopa..
Băieţi ...a mai apărut un job.(http://i46.tinypic.com/n6qowj.gif)


Titlul: Răspuns: problema de know how
Scris de: adyrocks din Vineri, 25 Iunie 2010, 18:19:13
ce bine ca mai am un coleg de suferinta  :D