Forum SECPRAL

Discuţii => Antiefracţie => Subiect creat de: Ionut din Sâmbătă, 3 Mai 2008, 13:00:09



Titlul: centrala DSC-4020..?????????
Scris de: Ionut din Sâmbătă, 3 Mai 2008, 13:00:09
am o centrala DSC-4020 cu o singura tastatura si 7 partitii....pentru prima partitie sirena suna,tastatura activeaza buzzerul,iar pe display scrie mesajul partitia 1 in alarma,iar pentru celelalte partitii sirena nu suna,tastatura nu activeaza buzzerul si nu mai apare mesajul partitiei respective ca ar fi intrat in alarma,ci doar apare semnul exclamarii in dreptul partitiei...
cum sa procedez pentru ca si restul partitiilor mai sus amintite sa se comporte precum partitia 1 ??
dupa toate partitiile transmite catre dispecerat armari,dezarmari si efractii...
sirena de exterior dupa ce intra in alarma pe prima partitie nu se opreste cand se dezarmeaza partitia...
distanta de la centrala la sirena este de circa 200 de metri....
va multumesc anticipat pentru colaborare !!!!! :-[ :


Titlul: Răspuns: centrala DSC-4020..?????????
Scris de: lex luthor din Sâmbătă, 3 Mai 2008, 14:52:21
Iti dau nr. de referinta pentru programarea rapida a sectiunii respective: [0100xx01] unde xx este numarul partitiei pe care vrei sa o programezi. In aceasta sectiune ai mai multe optiuni pe care le poti activa sau dezactiva si tin de problema cu care te-ai confruntat tu. Daca ai tastatura LCD iti va fi relativ usor sa vezi ce optiuni trebuiesc activate. In caz contrar, te sfatuiesc sa apelezi la un manual de programare. Cam ciudata totusi configuratia... Cum se face ca ai nevoie de atatea partitii si o singura tastatura?
In ce priveste sirena, voi presupune ca e conectata fie la BELL fie la una din iesirile programabile PGM. Atunci trebuie sa programezi iesirea respectiva cu atributul [00] - Fire and Burglary (daca e cazul si de incendiu) sau [02] - Burglary only in sectiunile [0006] pentru iesirea BELL [000700] pentru PGM 1 sau [000701] pentru PGM 2. Dupa cum observi ti-am dat tot numerele de referinta pentru programarea rapida a sectiunilor pe care sper ca stii cum sa o faci (tii apasata tasta A pana cand iti cere sa introduci nr. de referinta, apoi cu * confirmi actiunea iar cu # parasesti meniul).
In principiu, distanta de la centrala la sirena nu ar trebui sa prezinte probleme, dar ca sa nu dai peste cap programarea centralei fara rost, inainte de a te apuca sa butonezi, verifica manual activarea si dezactivarea sirenei din centrala (scoti firul de comanda de la BELL sau PGM si il pui la masa - cand il iei de la masa ar trebui sa taca sirena - daca e asa, atunci nu distanta e cauza ci programarea iesirii respective; daca totusi distanta e cauza, trebuie sa vezi ce tensiune ajunge la sirena si daca nu reusesti sa o pacalesti cu un cablu de sectiune mai groasa sau prin punerea mai multor fire din cablul respectiv pe activare ori pe alimentare, atunci va trebui sa montezi un alimentator local.)
Bafta!


Titlul: Răspuns: centrala DSC-4020..?????????
Scris de: Ionut din Sâmbătă, 3 Mai 2008, 20:44:36
multumesc mult pentru raspuns si promtitudine...
stiu sa folosesc numerele de referinta,dar in 0006...pentru fiecare partitie in parte trebuie sa-i dau un anumit atribut ?? ... sau atributul este acelasi pentru toate ??


Titlul: Răspuns: centrala DSC-4020..?????????
Scris de: Mihai Ielcean din Duminică, 4 Mai 2008, 18:32:15
"Bell" este tot un PGM si trebuie selectata optiunea pentru fiecare partitie pentru a se activa. De asemenea, tastatura ar trebui definita global pentru a vedea toate partitiile.


Titlul: Răspuns: centrala DSC-4020..?????????
Scris de: lex luthor din Luni, 5 Mai 2008, 03:12:00
multumesc mult pentru raspuns si promtitudine...
stiu sa folosesc numerele de referinta,dar in 0006...pentru fiecare partitie in parte trebuie sa-i dau un anumit atribut ?? ... sau atributul este acelasi pentru toate ??

Atributul e acelasi pentru toate si trebuie introdus la toate partitiile daca vrei sa se comporte la fel.


Titlul: Răspuns: centrala DSC-4020..?????????
Scris de: Ionut din Luni, 5 Mai 2008, 09:15:06
multumesc mult pt ajutor.va astept la mare ca sa pot face cinste.azi osa vad daca o sa mearga si trebuie sa mearga.pa


Titlul: Răspuns: centrala DSC-4020..?????????
Scris de: Ionut din Luni, 5 Mai 2008, 15:04:04
ma puteti ajuta.am reusit sa le fac sa sune pe  fiecare partitie bdar nu am reusit  ca sa imi scrie pe tastatura mesajul partie in alarma cu toate ca am intrat in sistem toglle si am bifat general alarms si  in patie taglle am bifat  sistem status si  sistem alarms.nu inteleg ce trebuie sa fac ca in momentul in care o partie intra in alarma sa imi apara mesajul patitia xx  in alarma.stiti care optiune este sau cum trebuie sa fie asignate partitiile.pt ca am o singura tastatura  si  8 partiti.


Titlul: Răspuns: centrala DSC-4020..?????????
Scris de: lex luthor din Miercuri, 7 Mai 2008, 17:53:20
Incearca in [000200] unde gasesti o optiune Kypd#1 Global - sa fie activata. Poti sa te uiti si la optiunile care sunt inaintea ei - poate te intereseaza.
Bafta!


Titlul: Răspuns: centrala DSC-4020..?????????
Scris de: michaisoft din Vineri, 9 Mai 2008, 12:36:34
Nu are nici o treaba setarile pt global sau system Toggle
Verifica in Partition Toggle->System Alarms=Y


Titlul: Răspuns: centrala DSC-4020..?????????
Scris de: michaisoft din Vineri, 9 Mai 2008, 12:41:34
ATENTIE: Setarile se fac pt toate cele 7 partitii!


Titlul: Răspuns: centrala DSC-4020..?????????
Scris de: gyany1979 din Luni, 10 Noiembrie 2008, 13:17:17
salut...am si eu o intrebare despre programarea unei centrale 4020....in dispecerat centrala transmite "Modul de test walk'' in loc de TEST PERIODIC (care este programat la 3-4 ore conform legii)intrebare...DC?????


Titlul: Răspuns: centrala DSC-4020..?????????
Scris de: Mihai Ielcean din Luni, 10 Noiembrie 2008, 13:49:30
Ce cod mai exact? Nu descriere, cod explicit ContactID sau SIA!!!
Problema poate fi si in dispecerat la cum interpreteaza codurile


Titlul: Răspuns: centrala DSC-4020..?????????
Scris de: lex luthor din Luni, 10 Noiembrie 2008, 18:20:48
Asta am patit-o si eu la mai multe exemplare de 4020. Pur si simplu programezi manual codul pe care trebuie sa ti-l transmita pentru test periodic (A2 - contact ID daca nu ma insel in sectiunea [00040316] - Periodic system test) si va merge. Sau daca ti-e lene sa te deplasezi, modifica din dispecerat interpretarea codului ;D
Bafta!


Titlul: Răspuns: centrala DSC-4020..?????????
Scris de: gyany1979 din Luni, 10 Noiembrie 2008, 19:54:18
Centrala transmite in contact ID...problema e ca am 250 de centrale conectate...si nu pot sa intru in dispecerat sa modific pentru ca as modifica la toate centralele...iar teoretic acest TEST WALK nu e pentru testarea anumitor senzori? :D


Titlul: Răspuns: centrala DSC-4020..?????????
Scris de: gyany1979 din Luni, 10 Noiembrie 2008, 19:55:47
multam Lex .multam Mihai


Titlul: Răspuns: centrala DSC-4020..?????????
Scris de: lex luthor din Marţi, 11 Noiembrie 2008, 14:42:34
Nu stiu ce tip de dispecerat ai dar daca e unul cat de cat destept atunci ar trebui sa-ti permita sa modifici numai pentru contul pe care iti transmite centrala respectiva. Oricum mi se pare mai comod asa decat sa te deplasezi la fata locului - deh - lenea, bat-o vina!


Titlul: Răspuns: centrala DSC-4020..?????????
Scris de: gyany1979 din Miercuri, 12 Noiembrie 2008, 17:13:32
salut,

  nu e vorba de deplasarea mea......eu pot sa trimit echipa tehnica acolo....eu sunt in dispecerat  ;D