Forum SECPRAL

Discuţii => Interfonie, videointerfonie şi yale => Subiect creat de: cerbu din Marţi, 21 Septembrie 2010, 22:47:20



Titlul: montare colorfam
Scris de: cerbu din Marţi, 21 Septembrie 2010, 22:47:20
am si eu o intrebare. sau  niste sfaturi.
am de montat un kit  ColorFam. totul e cablat deja de altcineva. si stalpii si peretii portii(casei) sunt finisati. iar cablarea s-a facut in felul urmator:
 din casa la poarta un cablu cu 6 fire( utp cu 3 perechi)  iar de la panoul exterior(de la camera) merge unul de 2 x 0,75 la yala. teoretic imi ajung firele..
practic .. nu stiu.. oare o sa reziste o sigura pereche din utp sa "trimit" 12 volti la yala ?
ca  am gasit o solutie sa pun sursa in spatele monitorului si sa duc de acolo 12 v .
mentionez ca distanta nu e mai mare de 10 metri.


Titlul: Răspuns: montare colorfam
Scris de: adyrocks din Joi, 23 Septembrie 2010, 23:08:02
din start "biiippppppppppppp"

cablu utp cu 3 perechi nu exista si din cate stiu nici nu a existat vreodata
in concluzie e altceva acel cablu

acum ca sa trimiti 12 v la yala , masoara ce rezistenta ai pe cablul UTP , fa calcul la cat consum are yala si ce cadere o sa ai pe cablu (legea lui Ohm , esti om cu mine sunt om cu tine  :D )

ca idee : intro situatie asemanatoare aveam pierdere pe un cablu UTP ceva gen 5V ( da 5 V !!!!!) pe 7 metri de cablu la un consum de maxim 500 mA (cablu de pus in muzeul cablurilor de inalta calitate  ;D )

oricum deoarece ai totul cablat cel mai simplu e sa testezi direct si daca ai ghinion sa nu mearga ... tragi alt cablu

multa bafta


Titlul: Răspuns: montare colorfam
Scris de: cerbu din Luni, 4 Octombrie 2010, 22:21:49
vesti noi.. si bune.. am montat  videointerfonul si merge pe cablajul existent  8)
m-am scos :P


Titlul: Răspuns: montare colorfam
Scris de: Franco Frunzetti din Marţi, 7 Decembrie 2010, 22:27:05
Eu pun si o dioda pe yala ca sa blochez curentii de autoinductie ai bobinei sau asa ceva (care omoara toate releele si contactele sau zapacesc softul altor echipamente din circuit), daca sursa yalei e pe alternativ pica mai putin curent pe sectiune daca e continuu pica mai mult, daca se ma usuca in timp si condensatorii din sursa ... daca mai ai si tensiune mai mica pe primar la traf ...mai prinzi si o yala chinezeasca de neam prost , bobinata cu sarma ghimpata ...
 Cel mai bine e cu sursa la poarta ... o spun din experienta  ;)