Forum SECPRAL

Discuţii => Control acces şi pontaj => Subiect creat de: cafalin din Marţi, 26 Octombrie 2010, 00:15:27



Titlul: Control Acces cu probleme mari HELPPPP
Scris de: cafalin din Marţi, 26 Octombrie 2010, 00:15:27
Poate cineva sa ma ajute si pe mine intro problema ........... am un sistem de securitate format din din mai multe       K-guarduri model 1.5 conectate la un server prin convertor 232 - 485.
Am avut un scurt la unu din centrale KG 1.5 la sursa de alimentare de 220v -12v produsa de un soarece ....... culmea a intrat in cutie si sa bagat rozatoarea intre cutia panoului si placa de alimentare. Am inlocuit sursa dar problema pare a fi destul de grava mia trimis o tensiune mult mai mare cred eu prin placa de la centrala si mai cred ca sa bulit toata comanda de pe toate centralele. Problema e ca toate centralele se comporta normal adica se pot utiliza toate cititoarele, butoanele de iesire,butoane de urgenta ... etc mai putin centrala care a intrat rozatoarea. Problema sta in felul urmator acum eu nu mai am control asupra centralelor absolut deloc. In alta ordine de idei mai mentionez ca mia bulit si convertorul 232 - 485, acum lam inlocuit dar mie teama sa nul bulesc si pe asta cu toate ca am eliminat scurtul Intrebare e are cineva o ideie cum asi putea verifica fiecare centrala in parte daca sa stricat iesirea de date pe porturile RS485 sau cum asi putea procedapt remedierea defectelor. Va atasez aci ceva lincuri sa vedeti despre ce centrala e vb

http://proengineering.ro/doc/Manual_instalare_KG_1_5.pdf

http://proengineering.ro/doc/Manual_programare_KG_1_5.pdf

http://proengineering.ro/doc/Manual_utilizare_KG_1_5.pdf


Titlul: Răspuns: Control Acces cu probleme mari HELPPPP
Scris de: cafalin din Joi, 28 Octombrie 2010, 11:36:49
Chiar nu are nimeni nici o ideie?????? va rog helppppppppp sunt disperat si nu stiu cum sa procedez


Titlul: Răspuns: Control Acces cu probleme mari HELPPPP
Scris de: sorin din Joi, 28 Octombrie 2010, 11:43:53
bănuiesc că centrala cu şoarece e cap de linie 485 şi de pe aia şi doar de pe aia se iese spre PC. dacă e aşa, ca să verifici fiecare centrală în parte trebuie să le resetezi şi să faci un lanţ cu altă centrală cap de linie. apoi, dacă totul e ok, treci la diagnoza centralei defecte, tot separat. în acest caz recomand lăsarea lanţului astfel creat funcţional şi trecerea la centrala defectă.
văd că centralele au manual în limba română, de la un producător/furnizor posibil autohton. cu ei ai încercat?
dacă nu te pricepi la electronică pentru remediere, singura soluţie ar fi să iei altă centrală pentru înlocuirea celei cu şoarece.
oricum, prima abordare evidentă este cu suportul tehnic al producătorului.
diagnoza electronică printr-un forum este dificilă, dacă nu imposibilă.


Titlul: Răspuns: Control Acces cu probleme mari HELPPPP
Scris de: cafalin din Joi, 28 Octombrie 2010, 11:50:38
Salve

Centralele au fost montate de o firma care a dat faliment si manualele au fost luate de pe un side care e in colaborare cu UTI Sistem sunt la dispozitia fiecaruia. Problema cu cetrala care a intrat rozatoarea am eliminato din sistem orcum am observat ca sunt  inpuscate niste integrate si e clar ca e placa dusa. intradevar nu prea ma pricep la electronica dar cum asi putea proceda sa fac verificare la celelante centrale sa vad ca sunt ok ..... aaaa si inca ceva centrala este Nr 3 din sistem ele sunt configurate de la 1 pina la 9 .... mai dai niste sugestii te rog


Titlul: Răspuns: Control Acces cu probleme mari HELPPPP
Scris de: michaisoft din Joi, 28 Octombrie 2010, 15:16:33
Din câte am citit eu (n-am lucrat cu aşa ceva), observ că se poate conecta PC-ul şi direct pe RS232; Ca urmare puteţi încerca să vă conectaţi local, cu fiecare centrală în parte pe RS232 (COM=port serial - fără convertor, evident respectând schema hardware de conexiune, şi apoi prin convertorul RS232/RS485 TOT LOCAL, folosind un cablu scurt şi eliminând conexiunile dintre celelalte centrale.
După teste, probabil veţi putea trage o concluzie....

Citat
Conexiunea cu unitatea PC
În cazul în care în sistem exista o singura centrala, atunci se va conecta la PC direct pe portul RS232 (JP5-
4, JP5-5 si GND). Jumper-ul J1J2 trebuie sa fie în pozitia 1-2.
În cazul în care avem o retea de minim 2 centrale si maxim 32, atunci ele se vor conecta între ele prin
portul RS485 (JP5-1, JP5-2 si GND) si apoi la PC printr-o interfata RS485/232 prin acelasi port (JP5-1,
JP5-2 si GND). Jumper-ul J1J2 trebuie sa fie în pozitia 2-3.
Alimentarea interfetei se poate realiza de la JP2-5 si JP2-6 sau JP2-7 si JP2-8.
Pentru conectarea în retea RS485, centralele trebuie sa fie programate cu ID-uri diferite.
Reteaua de controlere formata se va „închide la capete” cu rezistente de 120 ohmi (prin închiderea cu un
jumper a lui JP6)
La reteaua de tastaturi, rezistenta de 120 de ohmi se activeaza prin închiderea cu jumper a lui JP1.
La conectarea centralei cu periferice, rezistenta de 120 de ohmi se activeaza prin închiderea cu jumper a
lui JP4.

Baftă!


Titlul: Răspuns: Control Acces cu probleme mari HELPPPP
Scris de: cafalin din Joi, 28 Octombrie 2010, 19:30:31
ok mersi de raspuns dar problema eeeee ca eu ar trebui sa iua sa demontez toate centralele de pe pereti sa le aduc linga server si sa le verific, mam gindit si eu la varianta asta era ultima varianta, sa-ti explic mai detaliat ele sunt montate in tavan fals si e cam creu de ajuns la ele ca au avut aia grija sa le pitesca bine, problema vine alfel softul in am instalat pe server si firma care a facut sistemul asta de rahat nu a lasat softul..........   ca sa il bag pe un laptop imi trebe sa cumpar un alt soft asa ca cred ca ultima varianta imi ramine sa desfac centralele de pe pereti. Dar sa spunem ca prin apsurd ca va functiona direct prin portul 232........... dar daca e  defect portul 485 si ma chinui degeaba, sau o alta ideie daca sa produs scurtul la centrala 3 si sa spun prin apsud ca sa ars si 2 si 1 ... oare celelante centrale de la 4 pina la 9 o fi scapat?
Ma rog .... sunt in dilema mare cred ca voi cere ajutor pe la vreo firma care ma poate ajuta in final .... orcum iau in considerare sa aplic si ultima metoda

Mersi Mult ...... Poate mai are cineva vreo ideie Mersi


Titlul: Răspuns: Control Acces cu probleme mari HELPPPP
Scris de: michaisoft din Joi, 28 Octombrie 2010, 20:59:11
   Eiii nu chiar prin a da jos centralele de pe pereţi....
RS485 foloseşte 2+1 fire (X+, X- , GND-distanţe mai mari şi eventual SHIELD - ecran cablu).
Puteţi începe prin a verifica cablul (dpdv electric) de la server până la prima centrala, elimininaţi restul de centrale (desfaceţi conexiunea de la centrala 1 spre centrala 2) şi cuplaţi terminatorul de linie (rezistenţa de 120 ohmi) la prima centrala; apoi încercaţi să comunicaţi cu ea...Dacă reuşiţi...aveţi o centrală funcţională, dacă nu...treceţi la pasul 2...Eliminaţi centrala 1 din sistem (cablul de la server - fir la fir cu cel dinspre C2) şi lasaţi doar centrala 2 (desfaceţi conexiunea spre centrala 3 şi activaţi jumperul terminator de linie....după ce aţi verificat dpdv electric cablul dintre centrala 1 şi 2 ...şamd...
Dacă nici o centrală nu comunică încercaţi să înlocuiţi convertorul RS485. Dacă nici aşa nu comunică...puteţi începe prin a da o centrală jos şi verificată lângă server...

Baftă!
 


Titlul: Răspuns: Control Acces cu probleme mari HELPPPP
Scris de: cafalin din Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010, 16:20:36
Multumesc celor care mau ajutat ..... am gasit in sistem arse 3 centrale dintre care una am reusit so refac adica am schimbat integratul de receptie - comanda RS 485, aia care a intrat rozatoarea e moarta de tot si cetrala 1  sa ars rezistenta de la GND si nu am putut sai fac nimic.... am inlocuit cele 2 centrale leam programat   mai putin sa setez butoanele de EXIT...... e un pik mai coplicat dar sper sa o lamuresc eu

MERSI INCA O DATA

Daca are cineva vreo probleam de genul asta va ajut cu cea mai mare placere......