Forum SECPRAL

Discuţii => CCTV şi DVR => Subiect creat de: argoscta din Miercuri, 27 Octombrie 2010, 21:56:58Titlul: Supraveghere Peco !
Scris de: argoscta din Miercuri, 27 Octombrie 2010, 21:56:58
Va rog sa-mi recomandati o camera de exterior buna pentru peco sa se vada numarul masinii de la o distanta de 25 m . Si o placa de captura care sa tina 5 camera ( 3 exterior , 2 interior ) . Bugetul pentru camera este de 600 ron iar pentru placa 650 ron . Va multumesc anticipat !


Titlul: Răspuns: Supraveghere Peco !
Scris de: sorin din Joi, 28 Octombrie 2010, 10:28:58
salut.
problema cu peco-urile este mai delicată decât pare din acea limită de preţ pe care ai impus-o. ţi-o pot spune din perspectiva unuia care are service cctv la cca 35 de staţii de carburanţi.
din start, părerea mea este că bugetul este prea mic, pentru o soluţie general valabilă. dacă discutăm de o anumită staţie, cu un anumit amplasament posibil al camerelor, cu un anumit specific de iluminare etc. atunci poate vei găsi o cameră tip glonţ pe care să o pui undeva ca să se vadă. dar nici aşa nu recomand.
soluţia minimă pe care o văd, din oferta secpral este un vision VC-56H-220, lentilă de 5-50 tamron şi ca DVR minim un ECOR de la Everfocus. dar ai sărit deja de buget.
problema este că maşinile sunt multe, de multe feluri, numerele de şi mai multe şi uneori foarte murdare, alteori foarte lucioase, alteori maşinile sunt cu farurile sau cu soarele reflectat din parbriz fix în cameră şi totul se poate vedea alb, sau, de cele mai multe ori, locaţia de amplasare a camerei strigă după o cu totul altă lentilă decât cea cu care s-a dotat camera.
iar în ziua de azi se cam pleacă de la pompă în veselie şi vei fi primul sunat pentru explicaţii. ca să nu mai vorbim de necesitatea absolută pentru proiect avizat. prima amendă pentru lipsă este de 2000 pentru staţie şi pentru lucru fără proiect avizat este de 5000 pentru instalator.
dacă este vorba de o staţie de carburanţi serioasă şi nu de o pompă la sat unde se vinde motorină agricolă, îţi recomand o creştere de buget.


Titlul: Răspuns: Supraveghere Peco !
Scris de: michaisoft din Joi, 28 Octombrie 2010, 15:08:13
...îţi recomand o creştere de buget.

Total de acord cu sorin.....altfel e posibil să întâmpinaţi numai probleme...
Baftă!


Titlul: Răspuns: Supraveghere Peco !
Scris de: argoscta din Joi, 28 Octombrie 2010, 18:05:07
Multumesc pentru raspunsuri , este vorbade o statie nu extraordinara cu 2 pompe . Despre proiect unde trebuie avizat ??


Titlul: Răspuns: Supraveghere Peco !
Scris de: sorin din Joi, 28 Octombrie 2010, 23:34:45
societatea instalatoare și licențiată pentru instalare și proiectare întocmește conform HG1010/2004 proiectul tehnic al sistemului de securitate (CCTV) după care îl predă beneficiarului pentru ca acesta, împreună cu o adresă cu antetul său și un număr de ordine să-l înainteze Poliției (IJP) pe raza căruia se află obiectivul.
după avizul favorabil din partea Poliției (termen de avizare 30 zile), se instalează sistemul și la terminarea lucrărilor se solicită Poliției recepția sistemului conform proiectului avizat.
sistemul este legal funcțional după întocmirea PV de recepție și împreună cu proiectul avizat.

în practică este cu totul altfel.


Titlul: Răspuns: Supraveghere Peco !
Scris de: adyrocks din Vineri, 29 Octombrie 2010, 08:32:02
la un asemenea buget decat sa muncesti ca sa iei ulterior amenzi si sa dai peste nu stiu cate probleme , mai bine stai degeaba , iesi mai ieftin