Forum SECPRAL

Discuţii => Antiefracţie => Subiect creat de: kcostica din Luni, 10 Ianuarie 2011, 23:59:27



Titlul: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: kcostica din Luni, 10 Ianuarie 2011, 23:59:27
Cum resetez si eu un esprit 728+ cu codul de instalator blocat(nu se reseteaza) si nu se stie nici codul master?


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: csabip din Marţi, 11 Ianuarie 2011, 20:11:37
daca ai codul de instalare blocat. atunci singura solutie schimbi centrala. succes.


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: adyrocks din Miercuri, 12 Ianuarie 2011, 18:45:03
hehe am mai vb noi pe aici despre asa ceva si eu am sugerat congelarea la -10 -20 grade a placii pe o perioada de cateva zile in ideea ca saricinile electrice de pe gate ale mos-urilor din nvram se pierd... si se face un reset (foarte) hard

nu stiu daca respectivul a incercat ... poate incerci tu  ;D



Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: tomy2sm din Joi, 13 Ianuarie 2011, 14:12:57
Resetarea prin congelare se mai utiliza si la niste telefoane aduse din Franta si chiar functiona.


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: bogoiedragos din Luni, 17 Ianuarie 2011, 15:58:01
se poate reseta, stiu pe cineva care se ocupa cu treaba asta..., daca vrei te pun in legatura


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: kcostica din Luni, 17 Ianuarie 2011, 22:57:10
Da as fi interesat sa o resetez as vrea sa o folosesc pentru mine si cu investitii minime!


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: bogdan din Marţi, 18 Ianuarie 2011, 15:16:19
Aproape toate modelele pot fi rezolvate indiferent de producator.
Iar chestie cu congelatorul etc - mit !


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: sorin din Marţi, 18 Ianuarie 2011, 19:05:07
excepţie face Aritech, seria CS, cel puţin.
cine îmi spune cum se resetează un CS250 îi dau o sticlă de whisky.
de asemenea, eu unul nu cunosc o procedură de bypass installer lock la DSC. de asemenea, merge regula cu sticla de mai sus, sau cereţi voi.
confirm că îngheţarea e un mit, la astea de mai sus.


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: bogdan din Marţi, 18 Ianuarie 2011, 20:09:27
procedura nu este complicata deloc la dsc,de regula in 10 minute totul e gata, nou nouta sau tot ce trebuie aflat din ea.
despre aritech - nu am avut ocazia dar intr-o masura mai mica sau mai mare daca producatorul nu a criptat suficient ce trebuie este rezolvabil


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: michaisoft din Miercuri, 19 Ianuarie 2011, 22:02:02
La DSC?
Pai cred ca intereseaza pe multa lume......
Se poate mai multe detalii?


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: bogdan din Miercuri, 19 Ianuarie 2011, 22:28:31
Din pacate nu dau detalii,nu este ceva care se gaseste pe net, este munca mea personala de 10 ani incoace ,numai pe PM.


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: michaisoft din Miercuri, 19 Ianuarie 2011, 22:44:42
Pai nici nu speram altfel....Stiu ca nu e nimic pe net(dsc)...Insa ceva idei mai am si eu...
Poate punem de-o centrala... ;)


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: kcostica din Luni, 24 Ianuarie 2011, 23:27:39
nu cred ca este cazul sa apelam pe PM cred ca multi sunt interesati de rezolvarea unor probleme, si apropo cu munca de 10 ani nu cred ca se justifica eu am vreo 10 ani experienta in spate si nu am tinut pentru mine am impartit-o si cu concurenta, nu stiu cum sa spun dar si secpralul chiar daca este este un furnizor  tot concurent este dar de fiecare data cand am avut nevoie de specialistii secpral nu am primit refuz si am colaborat pe multe sisteme de la sisteme de securitate la automatizari, asa ca daca aveti de ceva de spus puneti pe forum poate ajutati si pe altii, nu uitati ca toti am inceput de jos.
pentru mai multe detalii 0726476884 sau forum.
sa auzim de bine si sisteme functionale! ;)


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: george_cazan din Marţi, 25 Ianuarie 2011, 10:29:36
Aritech-ul are pe placa un jumper ''kill'' (numele este mai mult decat sugestiv);cand doriti resetarea centralei faceti scurt pe kill asteptati 30 de secunde si gata;despre CS nu stiu dar fiind produsa tot de Aritech este foarte posibil sa existe si pe aceasta placa un ''kill''.


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: michaisoft din Marţi, 25 Ianuarie 2011, 23:27:44
...Evident că sunt foarte mulţi interesaţi, inclusiv de prin alte colţuri ale lumii. Din mai multe motive, nu ştiu dacă ar fi corect să fie "impărtaşite" pe un astfel de forum... În sensul că, dacă ar fi ceva de genul "ştrap între PGM2 şi zona 4 la pornirea centralei" sau am "băgat-o în frigider"...da.., dar în alte condiţii aş spune că nu... N-ar fi corect în primul rând faţă de realizatorii acestui forum...(tehnic şi nu hack).
   De aceea, sunt absolut de acord, ca o astfel de informaţie, dacă e adevărată, ar trebui "împărtăşită" doar pe PM. Până atunci însă, putem doar presupune că a reuşit, şi eventual să ne dăm cu părerea cam cum...
   Fiecare din noi, putem mai departe să ajutam pe aici-acolo, fără însă a avea, ştiu şi eu..., pretenţii materiale, etalon sau de altă natură, şi să nu respectăm dreptul fiecăruia de a hotărâ, cum, unde, cui şi ce va face cu munca sa..., fără a tolera (cel puţin eu) "jmecheriile" unora importanţi, care fac şi dreg...fără rezultat.

PS: La centrale mai vechi ... Magnum alert, FBII cunosc o procedură, la astea mai noi...n-am mai avut timp...; se învârte prea repede Pământul...
  Şi apropo de Secpral... bănui că dacă oamenii au realizat modulele alea...Seka, au protocolul BUS-DSC; ca urmare ştiu şi ce "combinaţie" transmite o tastatură pentru o tastă sau secvenţă apăsată/executată...Deci nu ar fi foarte greu să se genereze pe BUS scvenţe de "intrare în programare" cu diferite coduri...Ar dura cam...10 minute.... ;D



    michaisoft

 
   

   


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: adyrocks din Marţi, 25 Ianuarie 2011, 23:50:40
si eu candva am gasit solutia sa formatez hdd de 20 GB pe placi ce suportau in bios doar celebra limita de 8.4 GB
daca exista solutia , eu vb cu respectivul in privat , il platesc bine .... vand si eu solutia la randul meu ... pana la urma se afla...
parerea mea "am muncit 10 ani la solutia asta" e doar o bazaconie .. pa dracu acu 10 ani nici nu aveau centralele optiune de instaler lock...

...tot il astept pe Mos Craciun si la dracu daca mai vine........ si asta ma enerveaza  :D


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: michaisoft din Miercuri, 26 Ianuarie 2011, 00:02:25
Asta cu luc.. cum dracu îi spune jean luc picard..pe dracu... cu installer da?...e adevărată...dar protocolul a rămas acelaşi, cu excepţia a câtorva surogate de centrale gen 2xxx, 3xxx. Probabil că omu' a găsit o soluţie de a citi BUS-ul şi genera coduri instalator, sau a citit cumva memoria de date şi o rescrie, dar mă îndoiesc că o face la 1616-1832-1864 şi 4020 v 3.5. Dacă se află sau nu, depinde cât de vigilenţi sunt cei de la DSC... Am văzut pe net multe informaţii despre Ademco (protocol asemănător), care în timp au dispărut.... Să nu-ţi închipui că doar nu ştiu ce tip din România a încercat chestia asta... iar pe restul (pakistanezi, indieni, ruşi, bulgari) nu i-ainteresat...
Asta aşa ca fapt divers.....
 


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: michaisoft din Miercuri, 26 Ianuarie 2011, 00:09:59
Cu Moş Gerilă, ai încercat?   


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: adyrocks din Miercuri, 26 Ianuarie 2011, 00:17:35
eu tot imi fac upgrade la ciocanul ala mare....


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: michaisoft din Miercuri, 26 Ianuarie 2011, 00:28:05


...adică.... this


(http://i51.tinypic.com/jf8zvd.jpg)




..sau mă rog, ceva de genul...



Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: michaisoft din Miercuri, 26 Ianuarie 2011, 00:44:11


sau this.....?

(http://i55.tinypic.com/14ju3it.jpg)



Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: michaisoft din Miercuri, 26 Ianuarie 2011, 01:03:37

 pentru detalii sunaţi la 112 sau pe forum...



Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: bogdan din Miercuri, 26 Ianuarie 2011, 09:50:43
1.in urma cu 10 ani aveau centralele installer lock
2.nu are treaba cu bus-ul
3.informatiile respective se stocheaza undeva.problema este ca trebuie sa stiti unde anume (in ce componenta) si cum anume este stocata.
4.cu un pic de efort (si aici inseamna sa stii un pic de electronica) ,un ciocan de lipit bun sau o statie si cu o mica interfata se citeste locatia respectiva
5.daca spuneti ca stiti alarme de 10 ani , informatiile sunt date intr-un fel mura in gura mai sus si in manualul de programare- dar trebuie sa cititi printre randuri.
6.experienta mea este cumulata ca instalator de alarme , electronist si sunt mai mult de 10 ani daca e sa o iau de cand e hobby si meserie.
7.am raspuns la cineva pe pm la toata problema asta si sper ca a inteles.
8.astept o placa de la secpral - pe pm - o rezolv numai pentru demonstratie


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: csabip din Miercuri, 26 Ianuarie 2011, 10:47:13
asa ceva sau m-ai mare.


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: michaisoft din Duminică, 30 Ianuarie 2011, 22:34:59
...
2.nu are treaba cu bus-ul
...

ehh... eu o să mai sap cu bus-ul. Cine are busul controlează centrala; oricând...fără ciocan (fie el şi de lipit).

Sper că tehnicul de la Secpral să valideze experimentul (Bogdan)...e de ajuns ceva de genul da/nu (fără detalii); pentru liniştea tuturor forumiştilor.....


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: DanielC din Luni, 31 Ianuarie 2011, 15:52:32
Intradevar se poate!

Pe vremuri in firma la mine se citeau/rescriau / stergeau linii de comanda din eproame/biosuri de placi de baza.....sau din laptopuri....pentru situatia cand se uita parola.
Sau modificam MAC-ul hardware din placi de retea la anumite aplicatii .
Sau copiam softul de pe anumite copiatoare....pe altele....
Sau etc
Ca necesitati:un programator bun ( eu mai am si acum un willem modificat ca sa am cat mai multe soclurile posibile....), un programel ( eu foloseam ponyprog---acum nu stiu ce o mai fi aparut intre timp),ceva cunostinte electronice cat si ceva cunostinte software cat mai variate (assemblerul ca baza e foarte bun ).

Dar!

Mie mi se pare ca aceasta discutie nu isi are locul aici!
O placa electronica obisnuita de la o centrala de avertizare efractie e cam 40 E de exemplu, este dotata cu posibilitatea de reset configuratii si parole. Daca cineva a blocat installer lock-ul probabil a facut-o cu un scop! Si trebuie sa isi asume responsabilitatea!

Parerea mea!


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: adyrocks din Marţi, 1 Februarie 2011, 09:45:55
daca codul  e din 4 cifre ... pana acum il gaseam incercand toate cele 10000 combinatii posibile  ;D


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: kcostica din Marţi, 1 Februarie 2011, 23:57:31
Intradevar se poate!

Pe vremuri in firma la mine se citeau/rescriau / stergeau linii de comanda din eproame/biosuri de placi de baza.....sau din laptopuri....pentru situatia cand se uita parola.
Sau modificam MAC-ul hardware din placi de retea la anumite aplicatii .
Sau copiam softul de pe anumite copiatoare....pe altele....
Sau etc
Ca necesitati:un programator bun ( eu mai am si acum un willem modificat ca sa am cat mai multe soclurile posibile....), un programel ( eu foloseam ponyprog---acum nu stiu ce o mai fi aparut intre timp),ceva cunostinte electronice cat si ceva cunostinte software cat mai variate (assemblerul ca baza e foarte bun ).

Dar!

Mie mi se pare ca aceasta discutie nu isi are locul aici!
O placa electronica obisnuita de la o centrala de avertizare efractie e cam 40 E de exemplu, este dotata cu posibilitatea de reset configuratii si parole. Daca cineva a blocat installer lock-ul probabil a facut-o cu un scop! Si trebuie sa isi asume responsabilitatea!

Parerea mea!
Putin probabil sa-si asume responsabilitatea plus ca ca blocarea codului de instalator  este o aberatie clientul a platit centrala el este propietar nu instalatorul!


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: adyrocks din Miercuri, 2 Februarie 2011, 09:52:16
poate a fost in custodie sau in rate .. si nu a achitat tot  ;D

si eu am practicat asta candva .. instaler lock pana se achita toti bani


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: Mihai Ielcean din Marţi, 8 Februarie 2011, 01:24:00
Huh, interesanta discutie. Sa va impartasesc din experienta:
1. Congelatorul .... nu prea merge.
2. Protocolul pe BUS: din pacate pentru cei cu centrala blocata, tastatura trimite codul si centrala il interpreteaza, deci trebuie generate 10.000 de secvente de cod. Aici apar problemele: trebuie respectati anumiti timpi, dupa ce se face un cod gresit tastatura suna si nu accepta alte coduri pana termina de fluierat, nu uitati de keypad lockout, etc., deci e cam greu, nu-si merita banii.
3. Scoaterea blocajului: se dezlipeste eepromul si se reprogrameaza. trebuie sa aveti tipul si versiunea necesara.
4. La unele versiuni daca puneti un eeprom gol se reseteaza la default - atentie - nu la toate. Unele nu se mai recupereaza.
Oricum, succesul nu este garantat. despre garantie nici nu mai este vorba.
In rest, urmaresc si eu cu interes topicul plin de idei ... pana gasiti si alte solutii va asteptam sa va schimbam centralele (contra cost, bine'nteles  ;D )
Bafta...


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: totalsistem din Luni, 7 Martie 2011, 03:56:14
am deblocat  4 centrale esprit si un dvr q-see prin cea mai simpla metoda
30 ron si un pusti+3 minute de explicatii , in 3-4 ore gaseste si installer-ul si masterul

1111,2222,33333,.........
1970,1971,1972....................pana la 2011
si daca nu merge
0001,0002,0003,........pana la bip/bip/bip

nu am incercat citirea memoriei ca la decodarea de casetofoane auto dar sunt convins ca merge


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: remy din Vineri, 8 Februarie 2013, 15:32:29
va rog un ajutor.........daca tot am citit aici despre resetare cod instalator......am un Paradox SP4000....si nu se reseteaza hard.....cu puntea intre PGM1 si Z1...........e blocat codul in programare.......ma puteti ajuta.........si contra cost evident. multumesc.....


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: Mihai Ielcean din Vineri, 8 Februarie 2013, 23:56:14
va rog un ajutor.........daca tot am citit aici despre resetare cod instalator......am un Paradox SP4000....si nu se reseteaza hard.....cu puntea intre PGM1 si Z1...........e blocat codul in programare.......ma puteti ajuta.........si contra cost evident. multumesc.....
80$ si o rezolvam. Iti trimitem un DSC  ;D


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: remy din Joi, 14 Februarie 2013, 15:52:47
multumesc.........asta stiu si eu........ma gandeam ca la un 50 lei putem face ceva........multumesc.


Titlul: Răspuns: Resetare Esprit 728 ver 3.20
Scris de: adyrocks din Vineri, 15 Februarie 2013, 00:24:58
ieftin , bun , usor , rapid , fara probleme si cu garantie pe viata  ;D

vreau si eu