Forum SECPRAL

Discuţii => Antiefracţie => Subiect creat de: valybaniciu din Luni, 7 Februarie 2011, 15:57:39



Titlul: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Luni, 7 Februarie 2011, 15:57:39
VA SALUT PE TOTI!
     SUNT UN UTILIZATOR (INCEPATOR).AM MONTAT ALEXORUL DAR CAND AM AJUNS SA CONECTEZ COMUNICATORUL LA CENTRALA M-AM CAM PIERDUT ??? AM LEGAT LI DE LA BGSM LA BORNELE TIP SI RING DE LA CENTRALA APOI ALIMENTAREEA V+ LA AUX+ APOI COMUNUL CU AUX -. DIN CARTEA BGSM-ULUI AM INTELES CA PORTUL (LE) E PTR. TELEFON FIX(NU AM, DECI RAMANE LIBER). CELELALTE T1 LA I/O1  SI T2 LA I/O2 A RAMAS T3 LIBER.LA BGSM
 INTREBAREA NR.1 ESTE DACA AM FACUT  BINE ACESTE LEGATURI?
                   NR. 2. E CUM INREGISTREZ SMS-URILE (AM 11 SMS) PE BGSM DAR SI MESAJELE VOCALE PTR . CA NU AM CABLU DE CONECTARE LA CALCULATOR . PE WEB SERVICE NU MERGE AM INCERCAT DAR NU RECEPTIOANEAZA COMUNICATORUL ASA CA TRB . SA FAC TOTUL MANUAL.
              MA POATE AJUTA CINEVA ?, A MAI MONTAT CAREVA BGSM-UL ASTA?
IN PREZENT CAND DECLANSEAZA ALARMA MA SUNA DE 5ORI  LA CELE 2 NR. DE TEL CARE L-AM SETAT DIN ALEXOR SECTIUNEA[351]IAR LA [350] AM SETAT 06 RESIDENTIAL DIAL. NUMAI ATATA STIE SA FACA ACEST COMUNICATORA?
TRBUIA INTRODUS NR.SIM-ULUI LA SECTIUNEA [351] AM INCERCAT SI ASA SI NIMIC.
         MA           
             SIM-UL E DE LA VODAFONE INAINTE DEAL MONTA L-AM INTRODUS PE UN MOBIL SI I-AM INREGISTRAT 5 NR DE TEL IN AGENDA.


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: adyrocks din Luni, 7 Februarie 2011, 16:14:47
omg nu am inteles nimic  :o


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Luni, 7 Februarie 2011, 16:30:03
SCUZE!AM GRESIT NU ERA SECTIUNEA [351]CU NR. DE TEL .CI SECTIUNEA [301]SI [302]UNDE AM INTRODUS CELE 2 NR.DE TEL. LA CARE MA SUNA DE 5 ORI SI NU POT OPRI DE LA NICI O TASTA.
SA FIU MAI EXPLICIT :COMUNICATORUL ACESTA BGSM-120 POATE TRIMIE 11 MESAJE SCRISE SAU VOCALE LA MAX.8 NR DE TEL.PROBLEMA E CA NU TRIMITE NICI UN MESAJ PTR. CA NU LE-AM (INREGISTRAT)INTRODUS NICAIERI. INTREBAREA ERA CUM INTRODUC -ACELE MESAJE SI CUM SETEZ COMUNICATORUL ???
  MULTUMESC ANTICIPAT CELOR CARE MA POT AJUTA!
 


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: michaisoft din Luni, 7 Februarie 2011, 23:12:26
...trebuie sa fie foarte important!!!!
Toate caracterele sunt CAPS.... wtf?


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: vegasys2k din Luni, 7 Februarie 2011, 23:23:59
Ole!


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Marţi, 8 Februarie 2011, 15:18:21
MULTUMESC !!!!!!
SE PARE CA NIMENI NU A MONTAT UN COMUNICATOR UNIVERSAL BGSM-120!!!
OI FI MODELUL ASTA PREA NOU ??? IN SFARSIT.
          TREBUIA SA-MI FI LUAT UN GS-3055 DE LA DSC POATE ERA MAI BUN ADICA MAI USOR DE INSTALAT)??? TINAND CONT CA E MONTAT PE UN ALEXOR!!!! DAR ASTA E,TRB SA-L MONTEZ PE ASTA DE LA BENTEL BGSM-120.


AM COMANDAT UN CABLU PC-LINK ,APLICATIA AM GASIT-O PE NET, O SA VA TIN LA CURENT CU MONTAJUL ,DAR MAI DUREAZA....



Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: vegasys2k din Marţi, 8 Februarie 2011, 16:35:56
Asa mai vii de acasa,frate!!!!!
Daca mai adaugi si o lectura aprofundata a manualului de instalare(si incerci sa-l intelegi),esti pe drumul cel bun  ;D  ;D


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: adyrocks din Marţi, 8 Februarie 2011, 19:00:02
go go go  ;D


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Miercuri, 23 Februarie 2011, 20:25:01
Cum am promis am revenit !
        In sfarsit am reusit sa instalez comunicatorul universal bgsm-120 la DSC Alexor cu ajutorul unui cablu pc-link.Aici la programare m-am lovit de o ciudatenie a programului "console bgsm-120" ,la setarea I/O  , adica nu puteam schimba din output in input , trb. sa dau ["dublu clik"] pe scrisul output apoi i-mi apare un butonas albastru laga acel scris , iar din acel butonas albastru se apasa si se selecteaza input."ff naspa,ma stresat faza asta"!
        Dupa cum am spus la inceput ca partea cu apelarea prin sms si apelarea vocala ma interesa, de aceea comunicatorul l-am setat la sectiunea [380]disabled.(ptr.ca nu ma conectez la dispecerat) .
      La Alexor am setat I/O1 si I/O2 iesirile PGM astfel:
          [009]=09 si 10
           [013]=--------(adica nimic)
          [501]=-2---67-  ptr. I/O1 nu folosesc linie fixa de tel.
          [502]=1-----7-   prt.I/O2
Aceste iesiri l-am legat la T1 si T2 (intrari)la BGSM(comunicator) . si mi-a ramas T3 rezerva.
      Totul e ok , primesc sms si inregistrarile vocale de la pgm-ul [501]cind cade AC 220v si la sabotaj (tamper).totusi cum le disting daca e acelasi mesaj???
      De la pgm-ul [502]   primesc  mesaj cand se declanseaja alarma (aproape instantaneu)exemplu " alarma declansata"si de la duress event cand am restartat comunicatorul.
       Problema mea e ca nu pot sau "nu stiu" ??? sa setez ca sa primesc mesaje descriptiv, pe zone, cum apare pe tastatura lcd. de ex. "alarma zona 2 " ma poate ajuta cineva aici?
      Pot sa folosesc intrarea de rezerva t3 la o zona ? cum? stie cineva? Alexorul nu are decat 2 iesiri.

   PS; LE MULTUMESC ANTICIPAT CELOR CERE-MI RASPUND!


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Miercuri, 23 Februarie 2011, 20:28:29
manualul comunicatorului! aici!


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Miercuri, 23 Februarie 2011, 21:03:18
scuze ! aici e manualul origunal


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Sâmbătă, 26 Februarie 2011, 11:36:38
ptr. cei interesati! aplicatia comunicatorului b-gsm 120.
http://cid-d343476fa0a5a5f0.office.live.com/self.aspx/Security/BBGSM%20100%5E_120.zip?wa=wsignin1.0&sa=68601188


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Sâmbătă, 26 Februarie 2011, 12:59:24
omg nu am inteles nimic  :o

poate acum ! ai inteles ceva !!!


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: lex luthor din Luni, 28 Februarie 2011, 14:19:26
Din ce vad eu in manual, poti programa pana la 8 mesaje vocale. Din aceste mesaje, poti asocia intrarilor T1, T2, T3 cate unul care se va transmite la activarea / dezactivarea intrarii respective:

     "Messaggio Vocale da inviare: fare triplo-click sulla colonna ‘Messaggio’ in corrispondenza dell’evento desiderato,quindi cliccare sul pulsante per scorrere l’elenco dei messaggi (è possibile selezionare, se registrati, fino a 8 messaggidella durata massima di 16 secondi ciascuno) e selezionarne uno. Possono essere collegati fino a 3 messaggi vocali per ogni evento (Messaggio#1, Messaggio#2, Messaggio#3)."

Daca nu stii italiana tradu si tu pe google. Zice aici ca (in softul de programare) dai click pe coloana Messaggio apoi click pe buton (nu stiu exact care ca nu am softul dar cred ca te descurci tu) si iti deschide lista cu mesajele inregistrate, din care selectezi ce vrei.

    Mesaje descriptiv pe zone nu vei primi niciodata pentru ca centrala are comunicatorul oprit. Pentru mesaje de genul asta trebuie sa o conectezi la un dispecerat. In configuratia actuala vei primi SMS-uri si mesaje vocale preinregistrate prin activarea / dezactivarea uneia din intrarile T1 - T3 pe care le poti lega la PGM-urile centralei.


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Luni, 28 Februarie 2011, 16:59:29
Din ce vad eu in manual, poti programa pana la 8 mesaje vocale. Din aceste mesaje, poti asocia intrarilor T1, T2, T3 cate unul care se va transmite la activarea / dezactivarea intrarii respective:

     "Messaggio Vocale da inviare: fare triplo-click sulla colonna ‘Messaggio’ in corrispondenza dell’evento desiderato,quindi cliccare sul pulsante per scorrere l’elenco dei messaggi (è possibile selezionare, se registrati, fino a 8 messaggidella durata massima di 16 secondi ciascuno) e selezionarne uno. Possono essere collegati fino a 3 messaggi vocali per ogni evento (Messaggio#1, Messaggio#2, Messaggio#3)."

Daca nu stii italiana tradu si tu pe google. Zice aici ca (in softul de programare) dai click pe coloana Messaggio apoi click pe buton (nu stiu exact care ca nu am softul dar cred ca te descurci tu) si iti deschide lista cu mesajele inregistrate, din care selectezi ce vrei.

    Mesaje descriptiv pe zone nu vei primi niciodata pentru ca centrala are comunicatorul oprit. Pentru mesaje de genul asta trebuie sa o conectezi la un dispecerat. In configuratia actuala vei primi SMS-uri si mesaje vocale preinregistrate prin activarea / dezactivarea uneia din intrarile T1 - T3 pe care le poti lega la PGM-urile centralei.


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Marţi, 1 Martie 2011, 09:47:51
Multumesc !

Este exact cum a-ti descris!

     In acesta situatie inseamna ca vanzatorul m-a pacalit si mi la bagat pe gat (i-am spus ca nu ma conectez la dispecerat) si e si scump peste 800lei spunandu-mi ca e o sa primesc sms descriptiv pe zone. A profitat de nepriceperea mea, zic eu !
     Asa  am gasit si la 300lei comunicator cu sms fara apelare vocala ca nu ma incanta  mesajele vocale.
     M-am gandit sa-l schimb, dar cu ce ?,cu un GS3060 de la DSC e mai bun?

Eu am 10 zone , insemna ca-mi trebuie un comunicator cu 10 intrari ca sa primesc sms de la fiecare zona in parte,apoi de unde scot 10 iesiri de la centrala Alexor, e complicat rau...!

   Dar daca i-mi iau o tastatura cu modul radio inclus ce comunicator i-mi trb.? unul tot cu modul radio? zic asta deorece pe tastatura i-mi apare exact zona de unde s-a declansat evenimentul, si asa ceva vreau si prin sms sa primesc!




Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: lex luthor din Marţi, 1 Martie 2011, 14:55:45
    Pentru a primi mesaje SMS cu descrierea clara a zonei in alarma aveti nevoie de un comunicator care va emula linia telefonica. Astfel veti activa comunicatorul centralei iar comunicatorul GSM va prelua mesajele transmise de centrala si le va transforma in SMS-uri cu descrierea in clar a evenimentului. Din pacate, echipamentul care il aveti acum nu face acest lucru. A fost creat pentru a trimite SMS si apeluri vocale NUMAI prin activarea / dezactivarea uneia din intrarile T1 - T3 (din ce am citit in manual), functia lui principala fiind transmisia de semnale pe GPRS la un dispecerat Surgard System II sau III. Cred ca pentru aplicatia dumneavoastra v-ar ajuta mai mult un comunicator SEKA SMS sau Roel GSM 31 T sau alte modele pe care cu siguranta le puteti gasi pe net.
     In ce priveste tastatura radio, nu are nicio legatura cu modul cum sunt transmise semnalele catre telefonul beneficiarului. Centrala transmite mesajele (alarme, armari, dezarmari, etc.) nu tastatura. Puteti monta ce tastaturi vreti si cate zone doriti.


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Miercuri, 2 Martie 2011, 13:15:12
Multumesc ptr. sugestie!

    Sa inteleg ca  modulul Seka sms are decoder intern , si ca pot primi mesaje pe zone?, dar e compatibil (ma refer la decoder)cu centrala Alexor PC9155?
   Daca are 6 intrari nu ma ajuta ptr. ca centrala nu are decat 2 iesiri(pgm). Cred ca nu are conector pc link ptr. programare. Dar cei de la dsc nu au un comunicator sms cu decoder intern din asta? E firma DSC totusi !!! ,incep sa sa ma dezamageasca!! mai ales ca Alexorul are numai 2iesiri si ma limiteaza., ca bgsm-ul are 3 intrari si mi-a ramas una rezerva! sa o leg la sirena incorporata de la centrala?, ar merge sa-leg pe firul rosu de la sirena?
 


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: adyrocks din Miercuri, 2 Martie 2011, 14:31:50
omg , inca nu inteleg nimic  :o


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: lex luthor din Miercuri, 2 Martie 2011, 14:50:08
http://secpral.ro/produse.php?idCategorie=4641&idProdus=19824

Vezi si tu aici caracteristici la SEKA SMS. Pentru mai multe informatii cred ca trebuie sa apelezi la cineva de la Secpral (daca te intereseaza produsul asta).
Poti sa legi intrarea T3 de la BGSM la iesirea de sirena dar nu direct - foloseste un releu. In cazul asta, la activarea intrarii T3 o sa-ti dea SMS la alarmele audibile.


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Miercuri, 2 Martie 2011, 15:20:09
        Vazusem caracteristicile modulului seka sms tot la secpral.ro, si nu scrie ca decoderul intern e compatibila cu alte centrale DSC, dar de pc 9155 nu scrie ca e compatibil.
       Totusi mi-ai dat o idee buna cu releul ptr. intrarea T3-acum ramane sa caut un micro-releu
intai sa masor ce tensiune i-mi vine la sirena .Acum am inteles ca aceste iesiri de la centrala I/O se comporta ca niste microcontacte care ii da + dc la comunicator  , si comunicatorul trimite sms, iar cand ii ia +dc trimite alt sms ,aici e problema am putine iesiri la centrala.
      De aceea nu pot primi sms descriptiv, inseamna ca nu am ales centrala cea mai potrivita,ptr. ceea ce vreau eu. Credeti ca am facut o alegere prosta? nu am vrut decat calitate wireless!
 


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Miercuri, 2 Martie 2011, 15:37:22
omg , inca nu inteleg nimic  :o

Stai sa-ti explic mai pe larg!
  Eu am au o centrala dsc wireless alexor sau pc 9155, cu 10 zone, si am luat un comunicator gsm universal de la bentel" b-gsm 120" (gasesti manualul mai sus). NU ma conectez la dispecerat si doresc sa primesc sms descriptiv pe zone, la inceputul topicului nu stiam sa-l instalez, acum l-am instalat si l-am programat cu ajutorul cablului pc-link.
   Acum primesc sms. dar  generic cea ce nu-mi convine, eu vreau descriptiv pe zone. .............poate acum ai intrat putin in tema!!!


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: adyrocks din Miercuri, 2 Martie 2011, 16:01:05
hai ma nu stii de gluma ...  ???

problema ta se rezolva cel mai simplu cu un comunicator ce stie "sa vorbeasca" cu centrala pe busul de date de unde poate prelua toate informatiile inclusiv despre zone..

sa folosesti multe pgm cuplate la multe intrari ale unui comunicator merge (chiar daca e varianta mai ca la tara  :D ) problema e ca trebuie sa folosesti un modul suplimentar de iesire sa ai multe pgm , centrala sa poata da pe acel expandor informatia pe care o vrei tu receptionata si deasemeni comunicator cu o multime de intrari pt toate tipurile de evenimente (respectiv zone)

.... oricum nu inteleg nimic  ;D


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Miercuri, 2 Martie 2011, 16:45:43
hai ma nu stii de gluma ...  ???

problema ta se rezolva cel mai simplu cu un comunicator ce stie "sa vorbeasca" cu centrala pe busul de date de unde poate prelua toate informatiile inclusiv despre zone..

sa folosesti multe pgm cuplate la multe intrari ale unui comunicator merge (chiar daca e varianta mai ca la tara  :D ) problema e ca trebuie sa folosesti un modul suplimentar de iesire sa ai multe pgm , centrala sa poata da pe acel expandor informatia pe care o vrei tu receptionata si deasemeni comunicator cu o multime de intrari pt toate tipurile de evenimente (respectiv zone)

Sunt de acord cu tine ! dar care este acel comunicator care stie" sa vb." cu centrala ? Vreau varianta mai simpla , daca poti sa-mi dai un ex.? ar fi perfect!
    Apoi , care comunicator are peste 10 I/0.?



Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: adyrocks din Miercuri, 2 Martie 2011, 16:56:40
Poate chestia asta ?

Modul GSM de trimitere SMS-uri, 6 porturi configurabile ca intrari sau iesiri, trimite SMS-uri la activare si dezactivare port, comanda activare port prin SMS sau apel de la telefoane autorizate universal pentru orice tip de centrala; se poate conecta direct la magistrala centralelor DSC pentru trimiterea descriptiva a evenimentelor prin SMS (de ex. Alarma Zona 4)


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Miercuri, 2 Martie 2011, 17:20:44
    Mersi ptr.exempu!
Daca-mi spui si un pret? ar fi ok !, pe bentel.ro nu pot descarca manualul!>>>>
    Semana cu seka sms, sau invers nu stiu care a aparut primul!
Totusi asta nu e un model mai vechi ca al meu b-gsm120?, ce fac ! ma intorc in trecut!.l-am luat pe asta ca mi-a promis vanzatorul ca primesc sms descriptiv , bla.... bla ....bla si ca e ultimul tip aparut la bentel. eu initial optasem ptr.un comunicator de la d.s.c.


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: adyrocks din Miercuri, 2 Martie 2011, 17:22:49
pai na costa 90 $ adica pe jumatate cat ai dat tu pe ala e tot de la bentel ... si cred ca face tot ceea ce vrei tu  ;D

...na ti-am zis ca nu inteleg nimic  :P


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Miercuri, 2 Martie 2011, 17:49:19
pai na costa 90 $ adica pe jumatate cat ai dat tu pe ala e tot de la bentel ... si cred ca face tot ceea ce vrei tu  ;D

...na ti-am zis ca nu inteleg nimic  :P

OK!  mersi!

....acuma eu nu mai inteleg nimic ;D

Vreu intai sa ma informez apoi sa cumpar, sa nu mai iau teapa, asa ca te rog fa-mi rost de manualul lui bent sms!


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Joi, 3 Martie 2011, 19:38:58
     Am cerut manualul ptr. bent sms la cei de la bentel.ro , dar nu l-am primit , in schimb mi-au trimis o oferta ptr. echipamentul B-MOD-RX!  dar nu mi-a trimis si manualul!
Cine a montat asa ceva? Se merita sau ma complic?


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: lex luthor din Vineri, 4 Martie 2011, 11:48:30
Vezi mah ca adyrocks face baza de tine. In poza e tot SEKA SMS. Acelasi echipament il vand si aia de la Bentel.


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: adyrocks din Vineri, 4 Martie 2011, 14:07:00
dar e sub alta denumire ?  ;D
chiar nu stiam .. nu am folosit niciodata SEKA


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Vineri, 4 Martie 2011, 18:48:13
Vezi mah ca adyrocks face baza de tine. In poza e tot SEKA SMS. Acelasi echipament il vand si aia de la Bentel.

Cum sa fie tot seka , daca scrie ca e bent-sms am vazut la ei pe site!
Nu cred ca Adyrocks stia ca e tot seka , el tot de la bentel a luat poza! El cand glumeste.. "...nu intelege nimic..."

         In fine   dar ce e cu B-MOD-RX ? ,astia de la bentel zic ca e un mini dispecerat!!! , pai ce sa fac cu el , mai car si ala dupa mine, eu vreu numai pe mobil  sa primesc sms descriptiv , cred ca vor sa-mi bage si astia pe gat la 545euro   "un dispecerat" .Eu doar l-am cerut manualul la bent sms, sau un echivalent la acest modul daca este!


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: cerbu din Vineri, 4 Martie 2011, 23:45:43
Seka SMS, are intr-adevar 6 porturi configurabile  . dar  la activarea oricarui dintre ele tot acelasi mesaj il primeste. doar ca s-a activat portul.. nu si din ce cauza..
iar pe bus.. la alexor, nu prea are unde sa-l lege :P


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Sâmbătă, 5 Martie 2011, 13:25:47
Seka SMS, are intr-adevar 6 porturi configurabile  . dar  la activarea oricarui dintre ele tot acelasi mesaj il primeste. doar ca s-a activat portul.. nu si din ce cauza..
iar pe bus.. la alexor, nu prea are unde sa-l lege :P

Am 4 pini pe placa la Alexor, nu se poate conecta aici bus-ul? sau e ptr.conectarea pc-link !


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: cerbu din Sâmbătă, 5 Martie 2011, 14:11:04
nu sunt pt bus pinii. cum spui si tu. sunt pt pc link


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: valybaniciu din Sâmbătă, 5 Martie 2011, 19:15:43
nu sunt pt bus pinii. cum spui si tu. sunt pt pc link

Atunci nu se intrevede nici o solutie ! daca nu am conectori bus la centrala!
A picat si varianta cu seka sms, chiar nu stiu ce sa fac!


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: kcostica din Vineri, 9 Decembrie 2011, 10:38:12
Multumesc !

Este exact cum a-ti descris!

     In acesta situatie inseamna ca vanzatorul m-a pacalit si mi la bagat pe gat (i-am spus ca nu ma conectez la dispecerat) si e si scump peste 800lei spunandu-mi ca e o sa primesc sms descriptiv pe zone. A profitat de nepriceperea mea, zic eu !
     Asa  am gasit si la 300lei comunicator cu sms fara apelare vocala ca nu ma incanta  mesajele vocale.
     M-am gandit sa-l schimb, dar cu ce ?,cu un GS3060 de la DSC e mai bun?
SEKA SMS!
e mult mai bun...

Eu am 10 zone , insemna ca-mi trebuie un comunicator cu 10 intrari ca sa primesc sms de la fiecare zona in parte,apoi de unde scot 10 iesiri de la centrala Alexor, e complicat rau...!

   Dar daca i-mi iau o tastatura cu modul radio inclus ce comunicator i-mi trb.? unul tot cu modul radio? zic asta deorece pe tastatura i-mi apare exact zona de unde s-a declansat evenimentul, si asa ceva vreau si prin sms sa primesc!





Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: vegasys2k din Vineri, 9 Decembrie 2011, 14:41:14
@valybaniciu
Daca vrei ca sa te legi cu centrala ta(care comunica in CID)la un device GSM care sa-ti transmita sms la tot ce zice ea(centrala),atunci iti trebuie GSM ProCom de la fratii nostrii TELL(Ungaria).
Intra pe www.tell.hu (http://www.tell.hu),cauta si vei gasi.Emuleaza linia,are 4 relee de putere pentru iesiri,etc.Are 2 SIM-uri(GSM+GPRS)in ideea ca vei dori pe viitor sa te monitorizezi si nu vrei ca sa-ti bage pe git boii de la BGS modulul lor SEKA,mentionat mai sus in forum.L-am folosit si este foarte OK.
Bafta!


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: Mihai Ielcean din Luni, 19 Decembrie 2011, 10:55:14
Doresc sa va amintesc faptul ca pe acest forum sa nu se fac aprecieri injurioase la adresa persoanelor/companiilor, cel putin nu in zonele publice.
Limbajul folosit trebuie sa fie adecvat unor persoane decente si cu bun simt.

Va multumesc tuturor pentru intelegere.


Titlul: Răspuns: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)
Scris de: george_cazan din Joi, 29 Decembrie 2011, 07:54:03
Si eu am avut putin de furca la un Alexor luat la pachet cu Seka SMS,cu senzori wireless,dar sirena Lady PI,toate cumparate de client.
Cum nu mai lucrasem cu centrala Alexor,cand am deschis centrala am avut surprisa sa observ ca tipul acesta de centrala nu are borne pentru sirena(centrala functionanand doar cu echipamente wireless) si nici bornele Y si G(combus),deci din start nu puteam sa configurez Seka SMS sa transmita starea fiecarei zone,in caz de alarma.
Dupa un studiu amanuntit al manualelor centralei si a Seka SMS,am rezolvat-o in felul urmator:
-centrala are doua porturi I/O (input/output,input folosit ca si zona,sau output folosit ca si pgm);
-setat I/O 1 ca si output care se activeaza la efractie;
-setat I/O 2 ca si output care se activeaza la incendiu;
-setat prima intrare de pe SekaSMS ca si intrare pentru I/O 1 de la Alexor;la activare se transmite EfractieON,la dezactivare EfractieOFF.
-setat a doua intrare de pe SekaSMS ca si intrare pentru I/O 2 de la Alexor;la activare se transmite IncendiuON,la dezactivare IncendiuOFF.

Pentru conexiunile dintre porturile I/O si intrarile 1 si 2 de pe SekaSMS se folosesc 2 relee suplimentare(cate unul pentru I/O);pentru sirena LadyPI am folosit un al treilea releu,care este activat la activarea unui dintre cele 2 relee montate pe porturile I/O.

Si eu sunt curios daca comunicatorul GS3055 poate face mai multe,decat am reusit cu SekaSms,mai ales ca acum clientul doreste sa primeasca si mesajul de armare si dezarmare.