Forum SECPRAL

Discuţii => Antiefracţie => Subiect creat de: Lorant din Duminică, 26 Iunie 2011, 21:45:45



Titlul: Alarme false LC100
Scris de: Lorant din Duminică, 26 Iunie 2011, 21:45:45
Salut!

Am o problema ;)
Am instalat la un client anul trecut un sistem 585 cu 4 senzori LC100.
Locatia e un apartament la parterul blocului (parter inalt).
Weekendul trecut a avut alarma falsa pe la 12 noaptea. Nu era nimeni acasa. Zona 1. Intrarea+bucatarie (1 singur senzor, sa nu va ganditi ca as pune 2 senzori pe 1 zona).
Totul era in ordine. Curatenie etc. Am mai patit eu cu un client care avea 6 senzori pe 1 zona (nu fac eu asa ceva) si avea alarme false. Pina am inlocuit toti senzorii si intr-unul un paianjen avea cuib :).
Oricum nu e cazul de fatza. Deci, curatenie, geamuri inchise etc.
Am inlocuit senzorul tot cu LC100.
Vineri dimineata pleaca omul meu in concediu. Azi noapte a avut 2 alarme. La zona 1 a tras si draperiile, ca asa i-am spus (poate se juca cineva cu un laser ceva). Alarmele de azi noapte (simbata spre duminica) la dezarmare arata zonele 1 si 4.
Are cineva o idee ce sa fac? De 12 ani nu am nici un client nemultumit (din cite stiu eu) si nu vreau sa fie el primul.

Astept idei. Poate a mai intilnit cineva ceva de genul si a gasit solutia. Eventual alta decit pir cu MW.

Mersi anticipat.


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: csabip din Luni, 27 Iunie 2011, 08:51:46
detectorul lc100 seteaza-l pe 2 pulsuri si eventual umbla si la potentiometrul de reglaj.


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: vegasys2k din Luni, 27 Iunie 2011, 10:03:02
Detectorii LC100 au probleme cu alarmele false.Am patit-o si eu.Stiu ca sint cei mai ieftini,dar ca sa nu mai ai probleme
ar fi bine sa-i inlocuiesti.Recomand Aritech,Paradox(gama normala,fara MW)sau tot DSC,dar Encore.
Pentru instalarea mai multor detectori pe o singura zona,recomand Elkron(au o iesire speciala).


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: Mihai Ielcean din Marţi, 28 Iunie 2011, 08:42:35
Detectroii LC100 NU AU probleme, daca sunt instalati si reglati corespunzatori.
Totul depinde de cum este instalat si reglat in functie de caracteristicile ambientale.
Rata de defect este una din cele mai mici dintre toate echipamentele. Asta excluzand instalatorii care actioneaza un bec de 230V/250W direct cu releul incorporat.


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: Lorant din Marţi, 28 Iunie 2011, 21:44:52
Mersi de sfaturi!

Ii inlocuiesc cu Encore 301 cind se intoarce omul din concediu (ce concediu !!).
Nu as fi pus LC100, dar a fost cererea lui. Probabil mai avea o oferta. Nici eu nu mai pun decit Encore de citiva ani, dar... Invatzatura de minte!

Va anunt cind stiu rezultatul.

Mersi inca o data.


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: vegasys2k din Marţi, 28 Iunie 2011, 23:45:59
Buna seara domnu' Ielcean!
Pina gasesc eu un bec de 250W pe care sa-l actionez cu optocuplorul de pe LC100(probabil sinteti in pana de exemple...),as avea rugamintea sa nu mai sustineti cu atita tarie ca detectorii de mai sus NU AU probleme,deoarece:
1)am oarece dubii ca sunteti un instalator cotidian de LC100 si cred ca Secpral ii vinde doar,nu-i si produce(inca!?)
2)faptul ca la o instalare CORECTA a 7 buc. de LC100 am avut o rata de 2 detectori generatori de alarme false m-a facut sa cred ca sunt mai "sensibili"...
Dupa ce i-am inlocuit,au disparut alarmele false.Poate e o coincidenta...
Stiati ca si detectorii se "streseaza"? Am citit asta mai demult intr-un studiu facut de Aritech.
As mai avea multe de spus,dar e cam tirziu.Voi reveni


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: Mihai Ielcean din Miercuri, 29 Iunie 2011, 00:15:06
Nu sunt cel mai mare instalator dar am doua surse bune de inspiratie:

1. Rata de defecte raportata la nivel de vanzari + feedback-urile generale.

2. O mentenanta la un retea de aprox. 180 de sisteme Maxsys, fiecare cu un numar intre 20 si 40 de detectori. Faceti inmultirea si vedeti.

Studiul Aritech - probabil detectorii lor se streseaza, nu am regasit nicaieri aceasta problema.Cei de gaz stiu sigur ca sunt capabili sa detecteze max. 5 ani cu semiconductorul lor. La cei de miscara (PIR) nu cunosc de o limita in timp, cel putin la detectorii DSC care folosesc atat pentru elementul de detectie cat si pentru lentila materiale de calitate. Pentru alti producatori nu ma pronunt. Tot din experienta va spun ca am vazut zilele trecute un BV201 care eu personal l-am instalat in 1998 si in afara de culoarea gri-galbuie a carcasei, inca functioneaza si beneficarul nu mi-a pomenit ca ar fi avut ceva probleme.

Cam asta este despre LC100. E mult mai sensibil decat BV-ul, dar un reglaj corespunzator va scuteste de probleme.
Referitor la becul de 250W, majoritatea defectelor raportate sunt cu releu ars, in general incurcatura la conexiuni si 12V+GND intre borne. Chiar nu sunt in pana de idei, va prezint situatia reala.

Eventualele experiente neplacute pe care le-ati intampinat cu acesti senzori nu ma pot face sa cred ca acest tip de detector are probleme.

Bafta


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: adyrocks din Miercuri, 29 Iunie 2011, 13:22:30
evident tot din experienta :

1. lc100 au cea mai mare rata de alarme false pe care o cunosc la un senzor (montat sau in intretinere)
2. au reglaje ce pot inlatura alarmele false pana la 99%

concluzie:

detectori ieftini , claitate medie , prea putin "plug & play " , necesita reglaje de sensibilitate altfel pot da alarme false
cu un reglaj corespunzator se comporta bine si in timp nu am observat ca ar avea probleme , 0 defecte pana acum pt mine la acest model


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: Mihai Ielcean din Miercuri, 29 Iunie 2011, 14:38:11
De obicei balanta ar cam trebui sa stea la mijloc, pret/usurinta instalare-utilizare.
Cum zic colegii mei :"Kicsi penz - kicsi #$%@*&#"

Succes.


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: michaisoft din Miercuri, 29 Iunie 2011, 19:44:29
E discutabilă problema....
Într-adevăr s-a întâmplat să mai înlocuiesc, dar i-am înlocuit cu acelaşi model.....
Care merg...
  Cum spunea şi Adi...raportul calitate/preţ e absolut rezon....


Titlul: instalare LC100
Scris de: remy din Marţi, 19 Iulie 2011, 20:20:47
Buna ziua. Sunt un incepator in instalare ,si va rog sa ma tratati ca atare. Sper ca am nimerit bine............ am un DSC 1616, doua PIR-uri LC-100PI, tastatura LCD 5500, un contact magnetic  si un buton panica. Sistemul l-am capatat si este asamblat pe masa pentru probe si experimente. Am legat detectorii DEOL pe 4 fire, dupa o schema gasita , (care este in atasament) vreau sa stiu daca este ok. am programat *8 5555 001 01 04 03 16 00 00 00 00 00 ; *8 5555 013 2 ; *8 5555 005 01 005;  CM l-am inseriat cu o rezistenta  si l-am legat pe Z si COM, la fel am facut si cu BP. Problema este ca imi arata zona deschisa in consecinta nu se poate arma........nu stiu daca am legat bine CM si BP. Rezistentele sunt de 5,6 k. Cand scot din programare zona 1 care este CM si pun zona 2 instant nu delay este ok se poate arma. Domnule Ielcean, nu fiti aspru cu mine (am citit pe forum........) va rog sa imi spuneti unde gresesc.........daca conexiunile sunt facute cum trebuie........ma indoiesc tare la CM si BP. Va multumesc mult.


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: sorin din Marţi, 19 Iulie 2011, 20:48:11
cred că nu ai legat bine CM și BP.
studiază stările zonelor CM și BP pe cazul tău și vezi dacă e corect.
ce se întâmplă când o rezistență este șuntată de un contact? când e zonă deschisă? când e tamper deschis? când e circuitul deschis? trebuie să înțelegi toate semnificațiile.
la secțiunea 013, opțiunea 2 trebuie să fie on.
în general, după cum ai scris acolo, nu se poate spune dacă e opțiunea on sau off, ci doar că ai trecut odată pe acolo. dacă mă înțelegi.


Titlul: Răspuns: instalare LC100
Scris de: Mihai Ielcean din Marţi, 19 Iulie 2011, 21:43:00
  CM l-am inseriat cu o rezistenta  si l-am legat pe Z si COM, la fel am facut si cu BP.
CM si BP - rezistenta de 5k6 in paralel cu contactul, la BP pe NC si apoi, tot ansamblu inseriat cu alta rezistenta de 5K6. ansamblu intre Z si COM (sau - ).
In conexiunea data va da la fiecare deschidere de usa tamper pe zona, avand doar o rezistenta si circuitul deschis total.


Titlul: Răspuns: instalare LC100
Scris de: remy din Joi, 21 Iulie 2011, 10:16:54
Buna ziua. Multumesc dl Mihai ........dl sorin are dreptate - mai trebuie sa invat.........am realizat legaturile cum mi-ati spus......la CM si BP contactul in paralel cu o rezistenta, si tot ansamblul inseriat cu o rez. Legaturile la detectori au ramas cum am zis mai sus.Am resetat centrala cu punte intre PGM1 si Z1 si  am reprogramat *8 5555 001 01 04 03 16 00 00 00 00 00 ; *8 5555 013 2 setat pt DEOL ; *8 5555 005 01 005. Problema este ca imi Secure System Before Arming................Am legat sirena exterioara de la Bentel CALL FPI - am legat -sirena la -AUX; +N sirena la +Bell; AF sirena la -Bell , asat dupa indicatiile unui specialist.........poate mi-a indicat ceva aiurea.......Va multumesc mult.


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: Mihai Ielcean din Joi, 21 Iulie 2011, 10:44:19
Si ce zone le indica deschise?


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: remy din Joi, 21 Iulie 2011, 11:28:23
Si ce zone le indica deschise?
am tastat *2...........view trouble- service requiert- bell circuit.........


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: sorin din Joi, 21 Iulie 2011, 12:59:13
lipseşte rezistenţa de 1ko pe bell+ - bell-


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: Mihai Ielcean din Joi, 21 Iulie 2011, 13:17:33
Ar trebui sa simta sirena de exterior,
Masa la Aux-, N+ la Bell+ si A la Bell- . Probabil e ceva defect pe cabluri.
"Secure system before arming" nu apare din cauza acestui trouble ci datorita unei zone deschise. E bine de vazut care zona ramane deschisa si ce e conectata pe acea zona.


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: vegasys2k din Joi, 21 Iulie 2011, 13:52:12
Nu trebuie sa fie nicio rezistenta intre bell+ si bell-.
Prezenta ei impiedica sistemul da detecteze problemele(cablu taiat,lipsa sirena,etc)
Afisarea de securizare se refera la zonele ramase deschise.


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: sorin din Joi, 21 Iulie 2011, 14:12:57
poate fi pe bell+ şi pe bell- , dar cu toate astea să nu fie fizic în centrală.
în cazul de faţă, cu jucăriile pe masă... o pune unde vrea.
întâi se învaţă alfabetul, mai încolo trecem la critica literară.


@mihai ielcean.
din câte îmi amintesc eu la 585 (la new power nu am testat), dacă ai scurt pe aux+ şi aux-, de exemplu prin băgarea unui sfic în cablul de tastatură, nu se activează instant bell-. din motivul ăsta nu legam B la bell+. poate mă înşel(am).


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: remy din Joi, 21 Iulie 2011, 14:44:30
dl mihai am inlocuit firul de la zona 3 si este ok acuma......armeaza......problema cu bell circuit a ramas.......dl sorin rezistenta de 1 k nu se pune intre +bell si -bell numai atunci cand nu se leaga nici o sirena? - la pagina 3 din manual- if unused, connect a 1000ohm rezistors across bee+ and bell- to prevent the panel from displaying a trouble. La sectiune 013 am programat 23 567.........cand deschid capacul la detector nu imi mai afiseaza tamper........doar bipaie tastatura.......in manual la 013 daca -nu "activez 4" -tastatura va afisa cand este violata o zona.......tamper......asa am inteles din text........multumesc inca odata. sper sa nu va stresez prea tare.......da pana nu o fac sa functioneze in toti parametrii......nu ma las........


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: sorin din Joi, 21 Iulie 2011, 15:33:58
sistemul se aşteaptă să citească o rezistenţă între bell+ şi bell-. cel mai mult îi place, după cum spune manualul, 1ko.
dacă tu legi doar un fir la bell-, anume cel de activare, iar pe bell+ nu pui nimic, în capul lui nu este nimic conectat pe ieşirea de bell. asta dacă foloseşti o sirenă de exterior cu mai multe fire către ea.
dacă foloseşti o sirenă cu activare la prezenţă + şi -, de exemplu una horn sau de interior, atunci vei cam avea pe ambele cleme de bell ceva legat.
dacă pui un ld95 sau un horn acolo, fără rezistenţa de 1ko legată undeva, vei auzi radio erevan :D

referitor la mesajul meu anterior, vreau să aduc o clarificare: dacă făceai scurt pe aux+ şi gnd, pe bell+ nu dispărea +12V şi atunci sirena de exterior nu cupla instant. asta am vrut să zic.


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: remy din Joi, 21 Iulie 2011, 17:53:11
sistemul se aşteaptă să citească o rezistenţă între bell+ şi bell-. cel mai mult îi place, după cum spune manualul, 1ko.
dacă tu legi doar un fir la bell-, anume cel de activare, iar pe bell+ nu pui nimic, în capul lui nu este nimic conectat pe ieşirea de bell. asta dacă foloseşti o sirenă de exterior cu mai multe fire către ea.
dacă foloseşti o sirenă cu activare la prezenţă + şi -, de exemplu una horn sau de interior, atunci vei cam avea pe ambele cleme de bell ceva legat.

Am legat:  -sirena la -AUX; +N sirena la +Bell; AF sirena la -Bell.......deci am legat ceva si la +bell,,,,,,,,dar o sa caut o rezistenta de 1ko sa probez. multumesc dl. sorin. La problema de mai sus ,cu afisare tamper aveti o solutie?.


Titlul: Răspuns: Alarme false LC100
Scris de: pyt-calin din Vineri, 22 Iulie 2011, 10:11:21
 Problema se pune de la modul cum ai legat senzorul de prezenta . Dupa cum am fazut in schema ta rezistenta inserita se pune intre tamper si contact NC. La momentul acesta tu cand deschizi capacul centrala vede zona deschisa si nu tamper,si din aceata cauza dipaie centrala sectiunea 101 3 on zona violata activeaza clopotelul.
 bafta