Forum SECPRAL

Discuţii => CCTV şi DVR => Subiect creat de: adyrocks din Sâmbătă, 5 Iulie 2008, 14:50:00



Titlul: Probleme cu DVR si ip dinamic
Scris de: adyrocks din Sâmbătă, 5 Iulie 2008, 14:50:00
Buna ziua.
As avea o intrebare dar mai intai sa expun problema :
La ora actuala cel putin 9/10 sisteme DVR pe care le-am instalat sunt utilizate si de la distanta.Daca cu ip-urile fixe nu exista probleme la ip-uri dinamice (respectiv DVR aflate in spatele firewall , modem-uri adsl , etc apar dificultati) . Pana acum am rezolvat problema cu port forwarding iar pt update de ip dinamic am folosit serviciile de la dyndns (respectiv la DVR intotech am folosit ca ip fix hostul dat de dyndns si update pe router sau cu program de update ip pt Windows).
Am intalnit o problema noua : pe romtelecom ( intro zona rurala , nu stiu daca are importanta) updaterul de la dyndns rezolva hostul la adresa 10.0.0.1 , evident adresa privata .
Deci intrebarea :
A utilizat cineva in asemenea conditii DHS-ul de la intotech , sau a verificat daca DHS e mai bun decat dyndns ?
Sau a gasit cineva vreo solutie pe reteaua romtelecom ?
 


Titlul: Răspuns: Probleme cu DVR si ip dinamic
Scris de: Tommy din Joi, 10 Iulie 2008, 16:47:31
Dati search pe google dupa dyndns si va gaseste alte 10 servicii concurente pentru site-ul folosit de dumneavoastra.
http://www.dmoz.org/Computers/Internet/Protocols/DNS/DNS_Providers/Dynamic_DNS/  gasiti aici alte 10 de dynamic dns. 90% problema dumneavoastra este din cauza neconfigurarii corecte a clientului. Unul dintre colegi chiar foloseste un modem cu router incorporat de la romtelecom si nu are nici o problema. V-as sfatui sa revizuiti configurarea clientului.


Titlul: Răspuns: Probleme cu DVR si ip dinamic
Scris de: mihaip din Vineri, 11 Iulie 2008, 12:22:36
am avut si eu o asemenea problema
clientul avea ADSL intr-o comuna din judet, ca si receptor era un modem cu iesire ETH. Internetul mergea doar pe un singur calculator care avea MAC-ul inregistrat la Romtelecom. Am pus un Router, clonat MAC-ul, dupa care am sunat la Romtelecom serv clienti si am facut ca modemul sa fie pe BRIDGE (setari software la modem). Am facut port forward la router si a mers.
Atentie cu Ip la romtelecom e pe DHCP, puteti cere IP Fix ca sa numai apara alte probleme


Titlul: Răspuns: Probleme cu DVR si ip dinamic
Scris de: Tommy din Vineri, 11 Iulie 2008, 16:52:02
sau...alternativ servicii de genu dyndns care sunt folosite de marea majoritate ... intr-un final toti s-au descurcat ... nu ma indoiesc nici de catre dumneavoastra :)


Titlul: Răspuns: Probleme cu DVR si ip dinamic
Scris de: cocoman77 din Duminică, 13 Iulie 2008, 10:13:55
 Salut !
Sunt nou pe forum si nu foarte avizat in domeniu,de aceea va rog sa-mi acceptati posibilele stangacii....
Soo, am inteles ideea cu DDNS-ul si am si testat-o si e super OK. Totusi, vreau sa intreb care ar fi posibilitatea conectarii unui DVR intr-o retea de gen RDS care cere o conexiune securizata(respectiv user name si psw) pentru conectare, in conditiile in care nu exista un router sau alt PC langa DVR, acesta fiind conectat direct la cablul de LAN. Ma gandesc la posibilitatea ca sa existe variante de apelare a acelei conexiuni securizate de catre DVR.....sau nu!??
Multumesc antcipat pentru eventualele lamuriri !


Titlul: Răspuns: Probleme cu DVR si ip dinamic
Scris de: adyrocks din Duminică, 13 Iulie 2008, 10:22:20
Conexiunea securizata pe rds se numeste PPPoE adica point to point potocol over ethernet , ceva gen dial-up prin placa de retea  :) .
Si da dvr-urile cum ar fi edr1640 au in meniu posibilitatea de a se autentifica pppoe cu user name si pass fara sa fie nevoie de un calculator sau router adsl.


Titlul: Răspuns: Probleme cu DVR si ip dinamic
Scris de: cocoman77 din Duminică, 13 Iulie 2008, 14:02:19
Conexiunea securizata pe rds se numeste PPPoE adica point to point potocol over ethernet , ceva gen dial-up prin placa de retea  :) .
Si da dvr-urile cum ar fi edr1640 au in meniu posibilitatea de a se autentifica pppoe cu user name si pass fara sa fie nevoie de un calculator sau router adsl.
multumesc mult !


Titlul: Răspuns: Probleme cu DVR si ip dinamic
Scris de: cocoman77 din Vineri, 18 Iulie 2008, 18:34:37
Salut !
Sunt nou pe forum si nu foarte avizat in domeniu,de aceea va rog sa-mi acceptati posibilele stangacii....
Soo, am inteles ideea cu DDNS-ul si am si testat-o si e super OK. Totusi, vreau sa intreb care ar fi posibilitatea conectarii unui DVR intr-o retea de gen RDS care cere o conexiune securizata(respectiv user name si psw) pentru conectare, in conditiile in care nu exista un router sau alt PC langa DVR, acesta fiind conectat direct la cablul de LAN. Ma gandesc la posibilitatea ca sa existe variante de apelare a acelei conexiuni securizate de catre DVR.....sau nu!??
Multumesc antcipat pentru eventualele lamuriri !

Deci am reusit sa rezolv aceasta problema...dar a intervenit alta. Deci, in locul unui DVR am instalat o placa DVR cu 4 canale pe un PC care este conectat la net tot prin intermediul unui furnizor de net care are DHCP. Avand in vedere ca nu exista posibilitatea setarii placii DVR ca si un DVR stand alone care are setari de DDNS, care ar fi posibilitatea conectarii la acel PC pentru a vizualiza camerele din INternet.

Merci anticipat!


Titlul: Răspuns: Probleme cu DVR si ip dinamic
Scris de: mihaip din Sâmbătă, 19 Iulie 2008, 09:56:10
ai doua posibilitati:
1. vorbesti cu furnizorul de internet sa iti dea IP Fix
2. instalezi pe sistem un softuletz de la un DDNS si cand vrei sa intri pe DVR apelezi adresa.


Titlul: Răspuns: Probleme cu DVR si ip dinamic
Scris de: cocoman77 din Sâmbătă, 19 Iulie 2008, 13:48:27
ai doua posibilitati:
1. vorbesti cu furnizorul de internet sa iti dea IP Fix
2. instalezi pe sistem un softuletz de la un DDNS si cand vrei sa intri pe DVR apelezi adresa.
  Se poate o indicatie despre un astfel de soft... ???merci!


Titlul: Răspuns: Probleme cu DVR si ip dinamic
Scris de: Tommy din Miercuri, 30 Iulie 2008, 12:15:21
www.dyndns.com

Aveti acolo toate informatiile necesare pentru a folosi aceasta functie. Enjoy!