Forum SECPRAL

Discuţii => Antiefracţie => Subiect creat de: anadumitru din Sâmbătă, 2 August 2008, 18:06:18



Titlul: PC 1616
Scris de: anadumitru din Sâmbătă, 2 August 2008, 18:06:18
Am incercat sa programez  pc1616 pentru a comunica la doua numere de telefon si nu reusesc nici cum .Poate imi spuneti  pasi pe care trebuie sa ii parcurg .Sunt  incepator


Titlul: PC 1616
Scris de: anadumitru din Sâmbătă, 2 August 2008, 18:29:31
Mentionez ca am folosit un manual pentru versiunea 4.2 de soft si programul dls 2002.


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: michaisoft din Duminică, 3 August 2008, 13:50:22
Nu se intelege exact unde vrei sa comunica centrala de efractie.
Exista astfel posibilitatea de a transmite evenimentele catre un dispecerat specializat, in orice format (frecvent Contact ID); sau catre doua numere de telefon private (retea mobila), astfel incat proprietarul sau o alta persoana sa fie avertizata in caz de alarma (Residential Dial).
Asadar in primul caz (catre dispecerat), din modul programare
          1. Verifica in locatia [380] Communications Enabled (Optiunea 1 = ON)
          2. Verifica in locatia [381] Contact ID Uses Automatic Rep. Codes (Optiunea 7 =OFF) (pt cazul Contact ID; pentru alt format trebuie sa specifici, respectiv sa iei legatura cu dispeceratul)
          3. In sectiunea [350] alegi "03" pt primul tel si "03" pt cel de-al 2 tel, in ideea ca va formatul de comunicare e acelasi pt ambele telefoane. (DTMF CONTACT ID)
          4. In sectiunile  [351] [359] [367] [375] [376] verifica/seteaza Optiunile 1 si 2 pe ON; In aceste sectiuni setezi practic ce grupe de evenimente se transmit pe numerele de telefon, Optiunea 1 fiind corespunzatoare Telefonului 1, Optiunea 2 fiind corespunzatoare telefonului 2. Astfel ai activat toate tipurile de mesaje sa comunice atat pe tel 1 cat si pe tel2. Atentie la sectiunea [367] care default vine pe OFF (Armari/Dezarmari care initial sunt dezactivate si nu vor fi comunicate daca nu activezi optiunile);
                Daca ai 2 partitii va trebui sa faci aceeasi chestie si pt locatiile [352] [360] [368]
          5. In locatia [311] stabilesti Accountul (ID-ul) clientului. Atentie: acesta ti-l da dispeceratul, la fel si formatul (in cazul prezentat fiind CID). Daca ai 2 partitii va trebui sa ai un account (poate fi acelasi) stabilit in locatia [312].
          6. In locatia [301] se stabileste primul nr de telefon, iar in locatia [302] al 2-lea nr de telfon; Acesta este cazul in care se transmite catre 2 nr de telefon aceleasi evenimente. Exista posibilitatea de a configura ca evenimentele sa fie transmise in mod backup, alternat, grupuri de evenimente pe un numar si alte evenimente pe celalt numar, etc.
    Se iese din modul programare, si din acest moment ar trebui sa ai comunicatie cu dispeceratul. Pasii nu e neaparat nevoie sa fie in aceasta ordine...

--------------------------- Cazul 2-------------------(catre 2 nr de telefon mobile)
       1. Verifica in locatia [380] Communications Enabled (Optiunea 1 = ON)
       2. In sectiunea [350] alegi "06" pt primul tel si "06" pt cel de-al 2 tel (Residential Dial)
       3. In sectiunile [301] si [302] stabilesti cele 2 nr de telefon (pt tel1 respectiv tel2)
       4. In sectiunea [311] stabilesti orice ID (de ex 1111); la fel si in [312] daca ai 2 partitii
       5. In sectiunea [320] "validezi" practic pt ce zone in alarme doresti sa fii "anuntat" telefonic. Astfel poti sa scrii 11 12 13 ..... 18 (pt primele 8 zone). Nu e gresit daca vei completa toata sectiunea si chiar poate fi 11 pt toate.
      6. In sectiunea [351] se pun Optiunile 1 si 2 pe ON (respectiv [352] daca ai 2 partitii); iar pt sectiunile [359] [367] [375] [376] toate optiunile pe OFF (respectiv [360] [368] daca ai 2 partitii). Astfel telefonul va suna numai in cazul alarmelor pe zone si nu pt orice mesaj de armare/dezarmare/test etc...
     7.Optional se activeaza in [702] Optiunea  5 ID Ton enabled = ON, astfel se va auzi in telefon similar unui ton de fax
    8. se iese din programare si se fac teste prin SIMULARI de alarme. Cand suna tel mobil se poate incerca una din tastele 3, 8, 7 ale telefonului (sau alte taste pana se aude in telefon un fel de sirena). Practic centrala nu va raporta "Eroare de comunicare" si pentru a nu mai incerca de 5 ori pt fiecare numar (vezi optiunea [165] unde se poate cobora la 001, 002, sau 003 incercari.

++++++++ Nu am prezentat softul ci manual pt a putea intelege exact sectiunile ce trebuie programate/verificate. De altfel softul seamana mult cu manualul de programare, astfel ca daca notezi setarile te vei descurca si cu dls.




Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: anadumitru din Duminică, 3 August 2008, 17:27:15
Multumesc pentru raspuns.
Centrala de efractie trebuie sa comunice la doua numere de telefon din reteaua mobila.
La sectiunile [301] si [302], unde se stabileste cele 2 nr de telefon (pt tel1 respectiv tel2), trebuie introdus si "D"?


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: michaisoft din Duminică, 3 August 2008, 22:39:13
In general se pune. Centrala va astepta tonul si apoi va forma numarul, altfel daca tonul se stabilizeaza "mai greu" si centrala deja a inceput sa formeze, prima incercare este deja ratata....
La fel se poate activa si Optiunea 6 din sectiunea [70] Busy Tone Detection=ON
Succes!


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: michaisoft din Duminică, 3 August 2008, 22:40:18
sectiunea [701]  (mai sus nu am tastat si cifra 1)


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: anadumitru din Marţi, 12 August 2008, 16:22:59
Functioneaza!
Multumesc pentru ajutor !


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: ursus2 din Vineri, 5 Iunie 2009, 05:08:45
Buna treaba cu comunicatorul telefonic:are optiune sa astepte sau nu tonul pt.a forma numarul de telefon!  :D  :D  :D


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: michaisoft din Vineri, 5 Iunie 2009, 21:17:49
Da chiar are si functioneaza.
HEX [D] in fata numarului de telefon din sectiunea [301] (302,303 -1616).
(Adiditional dial tone search si mai exista 2s "intarziere" inainte de a forma sau Busy Tone detection)
Sau ce?


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: constantin din Duminică, 14 Iunie 2009, 20:06:36
buna, din intamplare am dat peste aceasta discutie si chiar cautam si eu o astfel de explicatie , am  aplicat aceasta procedura la o centrala 1864 si chiar merge , mam bucurat mult cand am vazut ca suna telefonul ,  deci bravo la toti cei care incearca sa ajute si pe alti incepatori , merci maestre


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: extradragon din Miercuri, 24 Noiembrie 2010, 14:39:04
Nu se intelege exact unde vrei sa comunica centrala de efractie.
Exista astfel posibilitatea de a transmite evenimentele catre un dispecerat specializat, in orice format (frecvent Contact ID); sau catre doua numere de telefon private (retea mobila), astfel incat proprietarul sau o alta persoana sa fie avertizata in caz de alarma (Residential Dial).
Asadar in primul caz (catre dispecerat), din modul programare
          1. Verifica in locatia [380] Communications Enabled (Optiunea 1 = ON)
          2. Verifica in locatia [381] Contact ID Uses Automatic Rep. Codes (Optiunea 7 =OFF) (pt cazul Contact ID; pentru alt format trebuie sa specifici, respectiv sa iei legatura cu dispeceratul)
          3. In sectiunea [350] alegi "03" pt primul tel si "03" pt cel de-al 2 tel, in ideea ca va formatul de comunicare e acelasi pt ambele telefoane. (DTMF CONTACT ID)
          4. In sectiunile  [351] [359] [367] [375] [376] verifica/seteaza Optiunile 1 si 2 pe ON; In aceste sectiuni setezi practic ce grupe de evenimente se transmit pe numerele de telefon, Optiunea 1 fiind corespunzatoare Telefonului 1, Optiunea 2 fiind corespunzatoare telefonului 2. Astfel ai activat toate tipurile de mesaje sa comunice atat pe tel 1 cat si pe tel2. Atentie la sectiunea [367] care default vine pe OFF (Armari/Dezarmari care initial sunt dezactivate si nu vor fi comunicate daca nu activezi optiunile);
                Daca ai 2 partitii va trebui sa faci aceeasi chestie si pt locatiile [352] [360] [368]
          5. In locatia [311] stabilesti Accountul (ID-ul) clientului. Atentie: acesta ti-l da dispeceratul, la fel si formatul (in cazul prezentat fiind CID). Daca ai 2 partitii va trebui sa ai un account (poate fi acelasi) stabilit in locatia [312].
          6. In locatia [301] se stabileste primul nr de telefon, iar in locatia [302] al 2-lea nr de telfon; Acesta este cazul in care se transmite catre 2 nr de telefon aceleasi evenimente. Exista posibilitatea de a configura ca evenimentele sa fie transmise in mod backup, alternat, grupuri de evenimente pe un numar si alte evenimente pe celalt numar, etc.
    Se iese din modul programare, si din acest moment ar trebui sa ai comunicatie cu dispeceratul. Pasii nu e neaparat nevoie sa fie in aceasta ordine...

--------------------------- Cazul 2-------------------(catre 2 nr de telefon mobile)
       1. Verifica in locatia [380] Communications Enabled (Optiunea 1 = ON)
       2. In sectiunea [350] alegi "06" pt primul tel si "06" pt cel de-al 2 tel (Residential Dial)
       3. In sectiunile [301] si [302] stabilesti cele 2 nr de telefon (pt tel1 respectiv tel2)
       4. In sectiunea [311] stabilesti orice ID (de ex 1111); la fel si in [312] daca ai 2 partitii
       5. In sectiunea [320] "validezi" practic pt ce zone in alarme doresti sa fii "anuntat" telefonic. Astfel poti sa scrii 11 12 13 ..... 18 (pt primele 8 zone). Nu e gresit daca vei completa toata sectiunea si chiar poate fi 11 pt toate.
      6. In sectiunea [351] se pun Optiunile 1 si 2 pe ON (respectiv [352] daca ai 2 partitii); iar pt sectiunile [359] [367] [375] [376] toate optiunile pe OFF (respectiv [360] [368] daca ai 2 partitii). Astfel telefonul va suna numai in cazul alarmelor pe zone si nu pt orice mesaj de armare/dezarmare/test etc...
     7.Optional se activeaza in [702] Optiunea  5 ID Ton enabled = ON, astfel se va auzi in telefon similar unui ton de fax
    8. se iese din programare si se fac teste prin SIMULARI de alarme. Cand suna tel mobil se poate incerca una din tastele 3, 8, 7 ale telefonului (sau alte taste pana se aude in telefon un fel de sirena). Practic centrala nu va raporta "Eroare de comunicare" si pentru a nu mai incerca de 5 ori pt fiecare numar (vezi optiunea [165] unde se poate cobora la 001, 002, sau 003 incercari.

++++++++ Nu am prezentat softul ci manual pt a putea intelege exact sectiunile ce trebuie programate/verificate. De altfel softul seamana mult cu manualul de programare, astfel ca daca notezi setarile te vei descurca si cu dls.




Merge şi pentru 1864 multumesc pentru detaliere :D


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: JOHNY din Joi, 9 Decembrie 2010, 23:14:34
buna seara
rog a-mi spune si mie la un sistem 1616 cu 2 tastaturi una led si una lcd, cum dau timpul de intrare-iesire mai scurt (ex 20 sec). am incercat cu  :  * 8 [cod instalator] 005 020 020 020 ### dar nu a mers.

va multumesc


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: alex din Joi, 9 Decembrie 2010, 23:39:36
*8[cod instalator] 005  01  020 020 020 ##
01 fiind pentru prima partitie


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: JOHNY din Joi, 9 Decembrie 2010, 23:43:17
aa am inteles , o singura partitie am.
mersi mult pentru ajutor.


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: JOHNY din Duminică, 9 Ianuarie 2011, 21:01:56
va salut
vreau sa dau denumire la zonele sistemului instalat si nu-mi iese.
ex: zona 1 -intrare, zona 2 living , etc
* 8 [cod instalator] apoi mi se spune sa introduc sectiunea ?
mai departe nu mai stiu
va multumesc


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: JOHNY din Duminică, 9 Ianuarie 2011, 21:43:25
inca o problema , dupa programere , sistemul functioneaza insa ledul galben de la system sta tot timpul aprins, cum il pot stinge, (am o tastatura lcd si una led) ?


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: adyrocks din Luni, 10 Ianuarie 2011, 09:44:37
led galben - problema in sistem , evident nu se poate "stinge"
ca idee : centrala este legata la linia telefonica? exista optiunea TLM (monitorizare linie tf) care trebuie dezactivata daca nu e legata la tf

in general - trebuie sa determini care este "avaria" ce o indica acel led


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: vegasys2k din Luni, 10 Ianuarie 2011, 10:46:17
Adica tastezi *2 :o


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: JOHNY din Luni, 10 Ianuarie 2011, 11:51:31
nu am legat telefonul, insa si la alt sistem care este deja terminat a ramas cu eroarea asta si dupa ce am legat telefonul, mi-a spus cineva odata cum sa scot eroarea dar nu am notat la momentul respectiv si nu mai stiu.
eroarea era ceva de genul " general supe...." ceva de genul


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: corneliudorin din Luni, 10 Ianuarie 2011, 17:09:50
daca nu legi la linia telefonica scoate din 015, 7 disabled (led stins)


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: cerbu din Luni, 10 Ianuarie 2011, 20:52:44
va salut
vreau sa dau denumire la zonele sistemului instalat si nu-mi iese.
ex: zona 1 -intrare, zona 2 living , etc
* 8 [cod instalator] apoi mi se spune sa introduc sectiunea ?
mai departe nu mai stiu
va multumesc
dupa ce introduci  codul de instalator  apesi * pentru a intra in meniul de programare al tastaturii
si apoi sectiunea [001] pt zona 1  si tot asa..


Titlul: Răspuns: PC 1616
Scris de: JOHNY din Marţi, 11 Ianuarie 2011, 23:37:01
mersi mult,am reusit