Forum SECPRAL

Discuţii => CCTV şi DVR => Subiect creat de: maryo21ro din Sâmbătă, 25 Februarie 2012, 21:27:45Titlul: DVR 8CH si camere Samsung
Scris de: maryo21ro din Sâmbătă, 25 Februarie 2012, 21:27:45
Buna ziua ,
Doresc  sa va cer parearea de profesionisiti cu experienta in sisteme de supraveghere .
Casa e la stadiul de finisaje si doresc sa montez cateva camere  pentru siguranta familiei.
Constructorul a tras déjà cabluri( alimentare+RG6) in cele patru colturi ale casei deci nu mai poate fi vorba de camera IP sau PTZ.  Am cateva nelamuriri totusi …
1.Exista camere  la care sa se poata face reglaje video  din dvr sau de pe net  ele fiind conectate doar cu cablu RG6?
2.Doresc imagini de calitate si in timpul noptii si vreau sa stiu ce sa aleg intre  SCO-2080R/ SCO-2120R/ SCO-2370 .Doua dintre cele 4 camere ar trebui sa aiba zoom/wide angle si IR macar 35 de metri.
3. In ce priveste dvr-ul as vrea sa-mi recomandati unul de calitate . Ca si conditii ar fi sa recunoasca si NTFS , sa aiba 8 canale de intrare video BNC , redare in timp real , compresie H264 , control ptz ( in caz ca ma gandesc pe viitor sa montez speed doom),intrari pentru senzori , o iesire HDMI , intrare usb pentru mouse, zoom si  posibilitate de conectare via internet cu smartphone blackberry.  Un pret orientativ ar fi cam 3000 de ron dar se mai poate urca un pic.
Daca stiti vre-o metoda de a controla miscarea camerelor doar prin cablu RG6 va rog sa-mi spuneti .
Daca nu v-am plictisit si doriti sa ma ajutati , astept sugestiile voastre.
Multumesc.


Titlul: Răspuns: DVR 8CH si camere Samsung
Scris de: michaisoft din Marţi, 28 Februarie 2012, 22:01:09
Bună seara

1. Camerele care le-aţi precizat la pct.2, suportă Coaxial communication; nu am lucrat personal cu ele, dar asta rezultă in datele tehnice. Asta înseamnă că puteţi efectua reglaje zoom dintr-un DVR ce suportă această funcţie... (puteţi analiza în documentaţiile camerei, ce DVR sugerează producătorii pentru acest lucru...). Reglajele pe net le efectuaţi prin intermediul DVR-ului, deci n-ar fi nici o problemă (dacă aţi găsit DVR-ul potrivit).
2. Toate cele 3 camere precizate sunt în principiu cam la fel (excepţie ultima ce nu are IR); diferă în principiu lentila care vă va permite să îngustaţi sau să lărgiţi unghiul respectiv obţinerea unui cadru îndepărtat sau apropiat, distanţa până unde bate IR (aproximativ) , iar restul de cocofixuri ce diferă, nu cred că le veţi sesiza prea adânc pe imagine. Ca urmarea alegerea o faceţi în funcţie de ceea ce vreţi să vedeţi şi până unde.. (ex. poarta cu drum, poarta, buburuza de pe poartă – în funcţie de lentilă).
3. La DVR-uri e mai complicat....sunt mii de variante; cam toate peste 100$ au mouse, LAN, opţiuni PTZ (atenţie! NU Coaxial PTZ), telecomandă, CD cu soft client/mobil (marea majoritate cel puţin iPhone), cu 8 canale (mufe BNC), compresie H264; de aici va creşte preţul pentru HDMI şi redare în timp real; unele nu ştiu să înregistreze pe timpul playback-ului. Cu HDD-ul probabil că doriţi să-l puteţi pune într-un PC şi să puteţi accesa imaginile. Din câte ştiu eu, asta e pic mai greu...în sensul că, în general, formatele sunt mai ciudate pentru un dvr... 

  Pentru că părerile specialiştilor ar putea fi diferite şi să fiţi şi mai nelămurit...eu personal, vă recomand să faceţi o vizită la un furnizor de echipamente şi să vedeţi „live” o imagine de la diferite camere, posibilităţi de comandă şi DVR. Mai toţi furnizorii au expuse modele şi personal calificat să vă acorde sprijinul. E important să vedeţi şi o imagine dacă tot sunteţi dispus să cheltuiţi ceva...Aşa poate obţineţi şi discount.... ;)


Titlul: Răspuns: DVR 8CH si camere Samsung
Scris de: stf din Joi, 1 Martie 2012, 18:24:39
Nu sunt cel mai profesionist , dar daca tot ai pomenit de speed-dome , eu cred ca daca nu ar sa fie nimeni sa se benocleze in monitorul dvr-ului toata ziua nu-si merita banii.Deci pe scurt daca nu exista dispecer nu monta speed-dome ca nu-si merita banii.


Titlul: Răspuns: DVR 8CH si camere Samsung
Scris de: adyrocks din Joi, 1 Martie 2012, 20:21:01
cred ca e evident speed-dome inseamna :
- cineva sa stea sa-l miste
- camera ce poate fi mutata pe o zona de interes fara sa vina cineva cu scara  :D

baleierea de puncte predeterminate sau tur .. astea sunt ceva gen " uite hotu colo , ahh tocmai s-a miscat camera in alta zona"

rareori am intalnit camere cu senzori externi de miscare care sa schimbe automat zona "ca-n filme"  ;D

deci cel putin la un obiectiv mic e mult mai ieftin si eficent sa pui 3-4 camere fixe in loc de un speed-dome
dar daca sunt bani .... de ce nu speed-dome ?Titlul: Răspuns: DVR 8CH si camere Samsung
Scris de: ro_slider din Vineri, 2 Martie 2012, 09:29:21
exemplu de aplicatie ( functionala realizata) cu 4 speed dome (SD) - pe un sistem ce avea deja 15 camere fixe (CF).
camere fixe ce urmaresc gardul cu vecinii laterali / spate - la detectie miscare - SD se muta cu zoom pe zona respectiva, ( perimetrul este iluminat noaptea - detectori miscare exteriori - sistem alarma, dar sunt si priectoare in IR atasate la SD), SD urmareste cadrul cu miscare in anumite limite, apoi revine la patrulare pe traseu stabilit. sd - poarta, urmareste acces poarta, si face zoom pe masinile care intra/ies din unitate. ( se doreste in perioada urmatoare unca un sd pentru acces pietonal pe poarta - intrare angajati .)( nu este operator la comanda dvr / sd / gv. filmele se urmaresc daca sunt probleme)
sistem realizat cu 1 dvr - 16 cam - CF, 1 dvr- 8 cam - sd, 1 sistem GV. la sisteme sunt legate I/O cu sistemul de alarma , cu comanda la proiectoarele perimetrale, si comanda pentru proiectoare IR - numai la comanda din SD.
pe scurt, am incercat sa spun ca se pot realiza aplicatii mai deosebite, ( cu fonduri pe masura) nu neaparat "ca-n fimle".


Titlul: Răspuns: DVR 8CH si camere Samsung
Scris de: Simioanca Ovidiu Dumitru din Vineri, 18 Ianuarie 2013, 14:33:36
buna ziua,
detin un dvr samsung srd-1670 si as dori sa imi spune-ti daca exista vreo aplicatie care sa permita vizualizarea camerelor de pe un iphone, cu sistem de operare iOS.

va multumesc.