Forum SECPRAL

Discuţii => CCTV şi DVR => Subiect creat de: maryo21ro din Marţi, 29 Mai 2012, 09:41:11



Titlul: Alimentare camere din reteaua 220 aeriana
Scris de: maryo21ro din Marţi, 29 Mai 2012, 09:41:11
Salutare , apelez la experienta voastra si vreau sa va intreb ce-mi recomandati ..... Am de supravehgeat o ferma de animale...am luat deja un dvr si 8 camere cu IR , in jur de 550 roni bucata . Camerele le-am montat deja pe stalpii de lemn deja existenti in ferma. pentru semnal video am folosit cablu RG660 negru cu sufa dublu ecranat , tot aerian , pe aceiasi stalpi de lemn. au intrat cam 600 de metri in total. cunostinte pe partea electrica nu prea am si am apelat la un electrician local , care s-a folosit de reteaua de 220v existenta pe aceiasi stalpi de lemn , pentru a trage alimentare la camere. A apucat sa traga doar pentru 3 camere , apoi a venit seara , a fost furtuna , si dimineata doua din alimentatoarele de 12v erau arse. Camerele au fost alimentate direct din reteaua de 220 cu niste cleme metalice.
Vreau sa evit genul asta de evenimente si de aceea va intreb daca aveti si alte solutii. cea mai indepartata camera e la aprox 120 de metri de HQ . M-am gandit sa iau o susrsa cu stabilizare si sa trag cabluri separat dar e destul de costisitor , plus ca nu stiu daca scap de problema. Astept ceva sugestii , multumesc.


Titlul: Răspuns: Alimentare camere din reteaua 220 aeriana
Scris de: adyrocks din Marţi, 29 Mai 2012, 11:27:15
eu in 99% din cazuri am alimentarea mea separata , doar exceptional si in locuri "sigure" am folosit alimentari locale
 
deci fa la fel , trage firele tale , treci printr-un ups on-line (nu din alea de 2lei din metro) si scapi

altfel o sa tot repari la camere si o sa faci la deplasari de o sa ti-se para ieftin un ups chiar luat din banii tai


Titlul: Răspuns: Alimentare camere din reteaua 220 aeriana
Scris de: maryo21ro din Marţi, 29 Mai 2012, 13:50:33
multumesc pentru raspuns , dar vorbim de cel putin 250 de metri de cablu electric plus o sursa cu stabilizare probabil . Vreau sa fiu sigur ca nu am alte optiuni inainte de a ma apuca de intins retea electrica. M-am gandit sa pornesc cu un singur capblu electric dintr-o sursa cu stabilizare dar avand in vedere ca sunt cam 120 de metri pina la ultima camera nu stiu ce cadere de tensiune v-a fi. plus ca cu IR on camera consuma pina in 850ma deci daca facem x8 camere deja e cam complicat .


Titlul: Răspuns: Alimentare camere din reteaua 220 aeriana
Scris de: cristisvs din Marţi, 29 Mai 2012, 14:34:05
Te-ar ajuta un descarcator de joasa tensiune , dar asta ar insemna sa montezi un tablou pe fiecare stalp plus o pamantare buna (eventual un tarus cruce de 2 metri + myf de 6 pana in tablou). vezi ca descarcatorul o sa-ti declanseze mecanic bipolara din care faci alimentarea sursei.
Cel mai corect ar fi sa-ti duci alimentarea din acelasi punct (de ex unde ai dvr-ul).
Succes


Titlul: Răspuns: Alimentare camere din reteaua 220 aeriana
Scris de: maryo21ro din Marţi, 29 Mai 2012, 14:39:18
ma poti ajuta cu o dimensiune a cablului pe care sa-l folosesc pentru alimentare?Un exemplu de sursa stabilizatoare?
mersi


Titlul: Răspuns: Alimentare camere din reteaua 220 aeriana
Scris de: cristisvs din Marţi, 29 Mai 2012, 16:35:32
Nu poti pleca cu 12 volti de la dvr pana la camere pe o asemenea distanta si la o asemenea putere consumata cca 70w . Pt limitarea caderii de tensiune ar trebui sa folosesti conductoare destul de groase.
Trebuie sa pleci cum a zis ady dintr-un ups (de la dvr si uite asa ai back-up si la dvr) cu un cablu probabil myym 3x2,5mmp pe tendon de 2-3 mm si mergi din camera in camera daca ele sunt cam pe aceeasi directie sau pleci cu 2 sau 3 cabluri functie de cum iti sunt imprastiate camerele ...
Sub fiecare camera iti pui o doza in care pui alimentatorul de 12v.
Iti pot da si formulele de calcul pentru caderea de tensiune
dU=(2*l*P)/(χ*A*U) [V]
dU - caderea de tensiune , l - lungime conductor , P - putere consumata , χ - conductivitate Cu = 57 , A - sectiune conductor , U - tensiune alimentare
Succes


Titlul: Răspuns: Alimentare camere din reteaua 220 aeriana
Scris de: maryo21ro din Marţi, 29 Mai 2012, 17:47:52
Mi-ai fost de mare ajutor , multumesc , ce vreau sa te mai intreb e daca mai e nevoie de sursa cu stabilizare sau face UPS-ul asta si daca voi mai fi vulnerabil la descarcari si alte minuni...Daca stii un UPS de incredere da-mi un link sau un nume.
Multumesc


Titlul: Răspuns: Alimentare camere din reteaua 220 aeriana
Scris de: adyrocks din Marţi, 29 Mai 2012, 22:59:51
deci da nu mergi cu 12V , mergi cu 220V si alimentatoare locale in doza , caderea de tensiune pe 220V e nesmnificativa la ce "putere instalata" ai  :D deci un cablu 3x1.5 e super ok , grija la manta sa fie de exterior

iar ups sunt cele asa numite on-line care nu "baga" 220 direct din intrare in iesire ci in permanenta filtreaza/balanseaza/asigura protectie etc..
ca marca eu zic dar aici e ca la CISCO : APC , dar bineinteles un ABLEREX de ex e mai ieftin si face cam acelasi lucruri

asta deja e problema ta  ;D

bafta