Forum SECPRAL

Discuţii => CCTV şi DVR => Subiect creat de: florinolin din Marţi, 10 Iulie 2012, 22:51:52



Titlul: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: florinolin din Marţi, 10 Iulie 2012, 22:51:52
Buna seara.
Detin un dvr AmericanDynamics Intellex LT cu 16 canale,o camera tot
AmericanDynamics Ptz Speed Dome+sursa lui de alimentare Senzormatic si
mai am o cutiuta  care are o mufa RS232 cu 9 gaurele, o mufa pentru
Lan RJ45 parca asa se numeste si pe cealalta parte are  o mufa cu 5
pini,la 3 dintre ele sunt legate un fir rosu,1 negru si 1
alb,urmatoarele 2 sunt 2 fire mai subtirele de tip FTP 1 albastru si
celalat albastru cu alb.
Specific ca pe sursa camerei se gasesc aceleasi 3 fire(Rosu
Impamantare,negru Alimentare  si alb Com nu stiu ce este COM )!
Dvr-ul detine si el de asemenea mufa RS232 dar este cu pini nu cu
gaurele cum este pe cutiuta.
Camera are 11 fire,din care 2 sunt taiate si sunt pentru transmisia
video,am legat-o la dvr si se vede pe monitor,celelalte 9 sun
impartite pe 2 mufe,1 dintre ele are 5 fire si cealalta 4.
Va rog sa ma ajutati sa pot face legatura intr-e cutiuta cu cele 2 fire ramase care trebuiesc
legate la camera pentru a putea controla camera din controllerul
DVR-ului!
Dvr-ul este acesta: http://www.americandynamics.net/Products/Intellex_LT.aspx
Camera este aceasta :
http://www.americandynamics.net/Products/SpeedDome_Optima.aspx
Iar cutiuta nu am gasit-o la ei pe site pentru ca nu stiu cum ii zice,
dar este tot de la ei ca are semnul pe ea  de la SENZORMATIC,defapt pe
toate scrie SENZORMATIC(camera,dvr,sursa si cutiuta)!
La mine in oras nu am gasit o persoana
care  sa stie,defapt ei nu au stiut sa conecteze camera,mi-au zis ca
este stricata dar  nu au stiut ca in
America firele au alte sensuri la culori fata de cum le avem noi!
Astept un raspuns!
O noapte frumoasa si linistita.


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: bogoiedragos din Miercuri, 11 Iulie 2012, 16:27:12
Problema este f simpla, cutiuta care ai gasit-o foloseste pt comezile de miscare si de zoom ale camerei, teoretic ar fi trbuit sa ai si o consola de comanda pt camera... peste tot am intalnit si consola. In mufa RJ45 se conecteaza consola (touchtracker), mufa db9 care o ai se conectecteaza la calculator pe un port serial daca are, daca nu printr-un adaptor de usb in serial, care era livrat odata cu intelexul (Uport), de la camera pe un cablu UTP se leaga comunicatia numai stiu exact dar cred ca pe mufa cu 5 oricum ar trebui sa aiba notatia de S+, S- (sensornet)


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: mihaip din Joi, 12 Iulie 2012, 15:24:42
posteaza cateva foto cu ce ai


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: florinolin din Vineri, 13 Iulie 2012, 16:32:46
Va salut baieti.
Pai da,asa e,trebuia si consola aia,dar nu mi-a dat-o!
Are dvr-ul mufa db9 si specifica in manual ca este pentru comanda camera PTZ,am si cablul care face conectarea intr-e ele(dvr si cutiuta),L-am si conectat  dar nu functioneaza pentru ca nu stiu sa fac restul legaturilor firelor!
Pun poze ca sa va dati seama mai bine despre ce este vb.


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: florinolin din Vineri, 13 Iulie 2012, 16:39:49
Si poze cu dvr-ul si camera cu cele 2 mufe care banuiesc eu ca cele 2 fire ramase din cutiuta trabuiesc legate la 1 din aceste mufe sau poate la ambele!


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: adyrocks din Vineri, 13 Iulie 2012, 23:10:15
salut

in fine poze sau fara oricum e durere  :D sa dai cu solutia prin internetz  ;)

dar hai sa incerc prin generalizare , particularizarea nu are rost :

cutiuta este un adaptor rs232 la rs485
asta inseamna ca din rs232 (cel cu 9 pini) iti face rs485 (cel de pe mufa rj45)

dupa ce conectezi rs 232 intre ele (dvr la "cutiuta") pe mufa rj45 scoti semnal din pinul 3 si 6 si le duci la camera
la camera cauti S+ si S- cum zicea colegul

ca idee : nu judeca culoarea firului cauta-i semnificatia , culorile pot fi orice , dar rs485 foloseste 2 fire care in mod normal se leaga pe 3 si 6 la rj45

did I win ?
 ;D


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: florinolin din Sâmbătă, 14 Iulie 2012, 10:23:31
Salut Ady
E hai sa fim realisti,majoritatea problemelor ni le rezolvam cu ajutorul internetului,nu cred ca exista om pe planeta asta care are internet,sa nu-si fi rezolvat o problema fie ea de gen medical,de cultura generala,de indrumari...
Si mai este si o vorba, "bine faci,bine primesti"!
In mare parte am inteles si am sa incerc sa vad daca si functioneaza,dar dupa cum vezi in poza atasata,mai sunt cele 2 fire care sunt legate!
Ce sunt cu ele?
Intreb deoarece ele sunt dintr-un cablu UTP si are o lungime de circa 10m.
Eu credeam ca aceste 2 fire se leaga la camera pentru a o putea controla!

I do not know, to see !
 :)


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: florinolin din Sâmbătă, 14 Iulie 2012, 10:44:27
Aaa si inca ceva,era sa uit ce era mai important!
Cum gasesc S+ si S-,dupa cum am spus au doar numerotatie(1-6 si 1-5)


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: mihaip din Sâmbătă, 14 Iulie 2012, 15:07:21
teorema:
de la DVR pleaca catre interfata(cutiuta) cablu 232 deci cutiuta e aproape de dvr.
mufa cu 5 de la cutiuta posibil sa fie 1 alimentare, 2 alimentare, 3 semnal, 4 semnal
de la interfata la o alta interfata (care nu o ai) era un cablu utp(ftp)
camera are mufele cam asa: 1-2 alimentare, 3-4 semnal, mufa 5pini pan/tilt, mufa 4pini zoom, poti deschide camera sa te uiti in ea se verifici cum sunt (comenizile pe PTZ erau de obicei la 5V)
o interfata asemnatoare cu cea care nu o ai este la secpral se chema interfata PTZ.
cam asta zic eu ca ar fi ...


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: mihaip din Sâmbătă, 14 Iulie 2012, 15:19:11
si o mica documentatie...


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: florinolin din Sâmbătă, 14 Iulie 2012, 22:48:04
Camera are 5 fire libere(rosu,negru,alb cele mai groase)(2 fire subtirele) si 2 mufe din care 1 are 5 fire si cealalta are 6.
La care din ele trebuie sa leg cele 2 fire din cutiuta(interfata)?
Documentatia!

1 Black 24Vac
2 Red Common
3 White 24Vac

BLACK CONNECTOR (DATA)
Manchester
Pin Color Designation
1-4 Not used.
5 White Manchester (+)
6 Black Manchester (–)

RS-422 / SensorNet
Pin Color Designation
1 Orange RS-422 Data In High (+)
2 Green RS-422 Data In Low (–)
3 Yellow RS-422 Data Out High (+)
4 Brown RS-422 Data Out Low (–)
5 Orange SensorNet (unshielded)
6 Yellow SensorNet (unshielded)

GRAY CONNECTOR (RELAY OUTPUTS)
Pin Color Description
1 N/A Normally Closed
2 N/A Common
3 N/A Normally Open (3.5mA sink)
4 N/A Alarm Return
5 N/A Alarm input (3.5mA sink)


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: michaisoft din Duminică, 15 Iulie 2012, 15:03:04
Din câte observ eu din poze, camera mobilă e tot americanDynamics; ca urmare puteţi folosi fără probleme protocolul Sensornet (2 fire: +S/-S); partea de alimentare e clară pe 3 fire (alimentare diferenţială), iar partea de comunicaţie pe 2 fire...ex., un cablu UTP; ca urmare folosiţi conectorii:

PENTRU ALIMENTARE:
1 Black 24Vac
2 Red Common
3 White 24Vac


PENTRU PTZ (comenzi sus-jos-stânga-dreapta-zoom-focalizare)
RS-422 / SensorNet
5 Orange SensorNet (unshielded)
6 Yellow SensorNet (unshielded)

pentru funcţionare trebuie însă să efectuaţi setările corespunzătoare în aplicaţia de supraveghere video (Intellex->Settings: OBLIGATORIU...nu merge ca default...) sau să aveţi o consolă AmericanDynamics (touchtracker) prin intermediul căreia să puteţi da comenzi către cameră.


Ce mi-a sărit "în ochi" din pozele dvs... eticheta foarte roşie de pe convertor şi ... lipsa de calciu... ;D
(glumesc)...Stimă.


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: florinolin din Duminică, 15 Iulie 2012, 20:03:54
Salutare.
Ai scris pentru alimentare Negru 24 Vac,Rosu Common si Alb 24 Vac,adica alb si negru se leaga impreuna la 24 Vac?
Pai si impamantarea?Ar mai trebui un fir!
Eu am legat camera si interfata asa;
-Roasu impamantare
-Alb common
-Negru la 17 Vac nu la 24 vac si functioneaza camera,doar ca nu o pot controla!
Pentru PTZ am legat azi firele ramase libere(doua la nr.) de la interfata(cutiuta), la firele  5 Orange SensorNet (unshielded)
6 Yellow SensorNet (unshielded) de la camera,
dar tot nu functioneaza deoarece banuiesc eu ca mai trebuiesc facute niste setari la DVR,cum ar fi cele din pozele atasate!
Am desfacut camera si sunt 3 butonele:
SW1-rotita este pe 1(x1)
SW2-rotita este tot pe 1(10)
SW3 rotita este pe 0(100)
Din documentatie reiese ca adresa ar trebui sa fie 101,se vede si-n poza ca am facut setarea,iar acolo unde este Com1 mai este o optiune MUX parca asa-i zice,dar aici nu mai stiu ce trebuie sa fac!
Oricum am incercat si pe Com1 si Mux asta si nimic, palpaie in camera 2 becuri,1 rosu si 1 verde,iar 1 galben sta aprins continu!
Daca deconectez cele 2 fire de la cutiuta si restartez camera raman aprinse 2 beculete,cel galben si cel verde fara sa mai palpaie vreunul,camera functionand incontinuare ca un fixa!

Etichetuta aia rosie are scris ceva pe ea si se gaseste si pe camera,cutiuta,dvr si alimentator,Probabil cel care mi le-a dat a avut mai multe echipamente si ca sa nu le amestece a lipit acele etichete.
Acum m-am uitat pe etichete si scrie SB 2582,o insemna ceva?
Consola nu mai este nevoie ca are sistemul,se vede si in poza.
Il mai astept inca pe acel om care sa se priceapa la aceasta banala legatura de 2 fire si o setare!
Stima.


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: mihaip din Duminică, 15 Iulie 2012, 21:16:54
spuneai ca:
SW1-rotita este pe 1(x1)
SW2-rotita este tot pe 1(10)
SW3 rotita este pe 0(100)
da 101 ?

sw3 sw2 sw1
sute zeci unitati
0      1      1     
parerea mea....in plus sa verifici pe comp ce port e setat trebuie sa fie....eu zic ca ar trebui sa mearga


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: bogoiedragos din Luni, 16 Iulie 2012, 09:24:59
Nu este neaparat sa aibe adresa 101, poate sa aiba orice adresa, eu te sfatuiesc sa o pui pe adresa 1 sa fie corespunzatoare canalului de la dvr, din cate inteleg ai gasit-o setata pe adresa 101, dar din cate scrii duda switch-uri nici intr-un caz nu are adresa 101 sw1-1,sw2-1, sw3-0 nu are cum sa aibe adresa 101 ci mai degraba adresa 11. Cum spunea si colegul sw3-sute, sw2-zeci, sw1-unitati. Pune camera pe adresa 1 Sw1-1, SW2 si sw3 ar trebui sa fie pe semnul .(punct)
pasul 2 cablu de la pinii 5-6 la cutiuta. de la cutiuta la intelex cablu rs232, pe com disponibil, setat com 9600, 8,N, 1.
In intelex setezi canalul 1 pt PTZ, spui ca este pe com 1 sau 2, nu pe mux, muxul foloseste cand ai monitor de regie sa fie trimise imaginile si pe monitorul de regie.


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: florinolin din Luni, 16 Iulie 2012, 14:13:41
Sunteti foarte draguti baieti ca-mi sariti in ajutor,parca ma simt altfel cand cineva vezi ca vrea sa te ajute cu adevarat,chiar daca reusim sau nu impreuna,gestul isi spune cuvantul !!
Nu credeam sa mai existe oameni ca voi,aproape toata populatia Romaniei au devenit aroganti,increzuti,rai...etc!
Referitor la cele spuse de voi,chiar acum ma apuc sa fac asa cum ziceti,o data si o data trebuie sa-i dam de cap!

 :)


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: bogoiedragos din Luni, 16 Iulie 2012, 19:36:47
Sa ne dai de stire cum reusesti..


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: florinolin din Miercuri, 18 Iulie 2012, 22:57:21
Nu am reusit nimic,am mai chemat 2 baieti de la o firma din Pitesti foarte renumiti pentru priceperea lor,dar in zadar,nu au reusit nici ei,au desfacut cutiuta(interfata)au masurat pe acolo cu aparatu volti,amperaj,circuite...si raspunsul final a fost ca nu au mai lucrat si nu au vazut un asemenea echipament care sa functioneze pe portul 422 si cu alimentari inversate!



Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: adyrocks din Joi, 19 Iulie 2012, 10:12:31
as fi curios cum si ce e cu echipamentele alea (vad ca esti din Pitesti sau apropiere)


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: florinolin din Joi, 19 Iulie 2012, 15:11:53
Din Albota,daca esti din Pitesti pot veni eu cu echipamentul unde vrei,sau vin si te iau la mine,poate esti mai norocos,binenteles ca fac si cinste!


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: florinolin din Duminică, 22 Iulie 2012, 14:39:39
Din toata tara asta nu exista nici macar o singura persoana sa stie?!


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: florinolin din Marţi, 24 Iulie 2012, 12:07:56
V-ati pitit toti ?! :(
Nu este nimeni care sa rezolve aceasta problema?
In Pitesti e clar = 0
Dar restul tari?


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: mihaip din Sâmbătă, 4 August 2012, 22:23:40
ceva nu faci tu bine.....sau e posibil ca interfata sa fie defecta....daca vrei trimite la mine la galati .....


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: florinolin din Miercuri, 8 August 2012, 00:00:54
Ce sa mai trimit,am demontat camera si tot ce tine de ea si mi-am cumparat altele mai ca pentru noi "ROMANI":( Vai mama ei de tehnologie,dintr-o tara intreaga sa nu existe macar o singura persoana care sa aiba habar de Portul 422 si sa puna in functiune o amarata de SpeedDome PTZ...!
In fine,am luat 2 camere fixe ca sa vada fata si laterala casei ceea ce putea face cu usurinta SpeedDomul,am dat 400 ron pe bucata si cica sunt de 700 LiniTV si vede exact ca SpeedDomul care era de 470 Ltv,dar de aici si diferenta intr-e noi Romanii din Europa si Americani!
 


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: adyrocks din Miercuri, 8 August 2012, 03:21:21
batman batman !!!  ;D


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: mihaip din Miercuri, 8 August 2012, 12:23:51
NU UITA CA SI TU FACI PARTE DIN TARA ASTA
 asa ca no comment


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: florinolin din Miercuri, 8 August 2012, 15:09:50
Normal,am zis eu ca nu sunt?
Dar am spus ca nu sunt specializat in acest domeniu,deci este o diferenta!!
In domeniul meu sunt AS,nu exista nimic care sa nu-l pot rezolva.


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: sorin din Miercuri, 8 August 2012, 21:40:27
nici cu modestia nu stai rău.
te văd preşedinte în scurtă vreme.


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: adyrocks din Joi, 9 August 2012, 01:24:29
ploua la tara  8)


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: alex din Joi, 9 August 2012, 22:48:45
Romanu n-are noroc dar se pricepe la tot......:D


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: florinolin din Sâmbătă, 18 August 2012, 22:17:49
Ohoooo,ce repede sariti cu replici,atacuri...mi se pare normal ca doar la asta va pricepeti ;D


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: sorin din Sâmbătă, 18 August 2012, 23:08:12
eu mai ştiu şi dezizola cabluri.
şi în timpul liber pescuiesc. la copcă.


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: florinolin din Duminică, 19 August 2012, 11:28:17
Bravo,bravo esti COOL!
Te invit la mine la balta sa pescuiesti!


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: sorin din Duminică, 19 August 2012, 17:21:45
deci să-nţeleg că domeniul tău e peşte?


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: florinolin din Duminică, 19 August 2012, 21:29:53
Da,sunt peste! ;D


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: michaisoft din Duminică, 19 August 2012, 21:46:15
V-ati pitit toti ?! :(
Nu este nimeni care sa rezolve aceasta problema?
In Pitesti e clar = 0
Dar restul tari?



Pentru un AS ... eşti destul de slab....

Off topic: cel puţin 3-4 tipi de pe forum, din câte ştiu eu, sunt capabili să "pornească" un rahat de intellex cu speed-dome cu tot; ideea e.. că nu întotdeauna poţi să fii şi capabil să explici asta, unui necunoscător, pe un forum.... (asta e valabil inclusiv pt. mine)........... Poţi să fii as, popă, valet, sau damă.... în ceea ce faci....

În rest... toată stima....

 


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: florinolin din Duminică, 19 August 2012, 21:57:12
On topic:
Tu crezi ceea ce scri?
Intellex este un rahat?!
Sunt tare curios cati sunt posesori de acest Digital Video Recorders de rahat cum spui tu!
Pai daca te crezi asa de destept,vin eu la tine cu tot echipamentul si daca reusesti sa-l faci functional ,drept rasplata ti-l las tie !
Daca nu,vai mama ta...!
MMM,ce parere ai,sau te dai si tu la fund ca tot restul tari!
Apropoo,am 120 kg. ! Rahi....le!


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: michaisoft din Duminică, 19 August 2012, 22:29:32
On topic:
Tu crezi ceea ce scri?
Intellex este un rahat?!
Sunt tare curios cati sunt posesori de acest Digital Video Recorders de rahat cum spui tu!
Pai daca te crezi asa de destept,vin eu la tine cu tot echipamentul si daca reusesti sa-l faci functional ,drept rasplata ti-l las tie !
Daca nu,vai mama ta...!
MMM,ce parere ai,sau te dai si tu la fund ca tot restul tari!
Apropoo,am 120 kg. ! Rahi....le!

Cum spuneam.... Pt. un AS eşti foarte slab;....aş putea spune sub suficient de slab (nu cred că este permis ca şi comparaţie în lb. română). Confirmarea e în citatul de mai sus....

   Şi ca să răspund la întrebare.... DA ...intellex e un RAHAT de DVR în comparaţie cu alte sisteme.... De ce? Sunt un milion de motive..... E scump, e prea mare, e de fapt un PC cu sistem de operare (XP; mai nou W7 cu ooooohhhhoooo câte probleme) şi placă de achiziţie; protecţie absolut fără sens la schimbarea CD/DVD-RW-ului; rezoluţe slabă, îngustarea imaginii reale sus-jos (una vezi live pe un monitor direct pe o cameră...şi alta prin intellex); imaginea "live" dată prin ieşiri este sacadată (nu e nici la 100 fps); o ieşire conectată la un alt dispozitiv de afişare va influenţa calitatea imaginii pe monitorul principal în sensul scăderii luminozotăţii şi puţin a clarităţii; posibilitate ştergere fişiere imagine pt. cunoscători; absolut fără erori sau atenţionări operator; nu este penta-plex ca urmare orice vizionare afectează înregistrarea cel puţin la frame-rate; o grămadă de bug-uri privind operaţiunile de search şi re-întoarcere la vizionarea live (este recomandat re-boot); eroare la scriere pe diferite HDD; blocaje şi ne-atenţionarea operatorului pt. diferite probleme de scriere pe HDD; probleme la configurări; protocoale limitate pt. camerele mobile.....etc...
    Ca urmare, din punctul meu de vedere, aceste sisteme mai "prindeau" până în cel mult 2006-2008; Nu prea mă interesează cine le mai foloseşte, şi pe ce bani...

Off topic: nu mă impresionează 120Kg şi nici "peşte" nu-mi spune mare lucru....


Titlul: Răspuns: Exista cineva care se pricepe?
Scris de: Mihai Ielcean din Duminică, 19 August 2012, 22:38:40
Cred ca am inteles cu totii cum se instalaeaza acest echipament asa ca am sa inchid topicul.
Multumesc tuturor.