Forum SECPRAL

Discuţii => CCTV şi DVR => Subiect creat de: mirkios din Marţi, 30 Septembrie 2008, 13:58:56



Titlul: video balun
Scris de: mirkios din Marţi, 30 Septembrie 2008, 13:58:56
Buna ziua,
Primul nostru sistem CCTV cu video balun-uri este unul de 28 de camere. Sunt dezamagit de calitatea imaginii. Sunt "valuri" orizontale pe imagine putand fi comparata cu imaginea care se vede la orizont intr-o zi foarte, foarte torida. Este adevarat ca sistemul este instalat intr-o unitate de productie (textile), practic impanzita de masinarii, de asemenea este adevarat ca am tras cablurile prin traseele existente pentru instalatia electrica, dar am facut si cateva teste care m-au pus pe ganduri.
In primul rand am alimentat intreg sistemul de pe un acumulator sa vad daca nu cumva sursa folosita induce ceva. Nici vorba, adica merge la fel de prost.
Apoi am adus un cablu SFTP si am legat cea mai departata camera. Imaginea s-a imbunatatit foarte putin, aproape insesizabil.
Am legat aceeasi camera pe coaxial si surpriza: imaginea lacrima!
Bine'nteles ca am o solutie: sa refac intreg sistemul pe coaxial dar este o solutie tare costisitoare, in ultima instanta voi recurge la ea, daca n-am alte optiuni.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi fiindca nu am experienta in folosirea video-balun-urilor si se poate sa nu fi facut ceva cum trebuie. Daca este nevoie sa dau mai multe detalii tehnice despre sistem va rog sa-mi spuneti ce.
Sa nu uit, am avut un video ground loop isolator pe care l-am pus pe un canal, in locul video balun-ului de la capatul dinspre DVR, imaginea rezultata mi s-a parut chiar mai proasta. 
Multumesc anticipat!     


Titlul: Răspuns: video balun
Scris de: lex luthor din Marţi, 30 Septembrie 2008, 17:47:31
Ce lungime au cablurile? Ai video balun pasiv sau activ? Ce tip de cabluri folosesti? Cablurile au ecranul conectat la ceva? Cate camere ai pe un cablu? Ai incercat fara video balun?  (direct cablul UTP) Parerea mea este ca ai pierderi foarte mari pe cablurile alea fie datorita calitatii cablurilor fie datorita interferentelor. Incearca cu un balun activ sau daca ai la indemana un amplificator (desi e posibil sa-ti amplifice si interferentele - sic!) incearca sa-l conectezi si-ti dai seama ce pierderi ai pe cablu.


Titlul: Răspuns: video balun
Scris de: mirkios din Marţi, 30 Septembrie 2008, 23:36:19
UTP Cat5e.
Video balun pasiv (modelul comercializat de Secpral).
Sunt ocupate 3-4 perechi pe fiecare cablu. Nu depaseste nici un cablu 150m (nu-mi aduc aminte cu exactitate, dar e destul de real).
Am uitat sa mentionez: cablul SFTP cu care am facut testele (si cu care mergea la fel de prost), era Cat7(reichle & de-massari) si in plus aveam o singura camera pe el, dar... a ramas colac in timpul testului (mi-a fost mila sa-l tai).
Video balun activ nu am la indemana, dar cum spuneam a functionat perfect pe coaxial (fara nici un fel de amplificare). 


Titlul: Răspuns: video balun
Scris de: floapa311 din Vineri, 3 Octombrie 2008, 20:43:08
incercati cu TTA111VT/VR, eu am mers pe distante de cca 400m si merge brici la o hala de productie plina cu motoare
si instalatii de curenti mari.


Titlul: Răspuns: video balun
Scris de: claudiu_maxim din Vineri, 3 Octombrie 2008, 23:31:34
Cred ca ar fi foarte interesant de stiut daca camerele sunt la 230Vca sau la 12Vcc iar daca este vorba de cel de al doilea caz, unde sunt amplasate alimentatoarele in raport cu camerele, deoarece acestea pot induce brum destul de puternic pe UTP (am patit-o si eu) daca esti in situatia asta incearca pt a te convinge sa alimentezi camera doar cu un acumulator pt cateva minute si vezi daca e vreo diferenta.
Daca cumva asta e problema, incearca sa schimbi pozitia sursei in raport cu camera.
ATENTIE: daca ai mai multe surse respectiv camere in apropiere una de alta deconecteaza-le de la retea si pe celelalte pana faci testul.
Sau o alta posibiltate ar fi ca, camerele sa fie alimentate la 230Vca si alimentarile sa fie preluate local pt fiecare camera respectiv de pe faze diferite unele camere fata de altele. In aceasta situatie incearca sa deconectezi toate cablurile de semnal de la intrarile DVR-ului si sa conectezi cate una pe rand. Vezi ce rezultate obtii.
Tine-ma la curent cu ce ce ai rezolvat.Bafta.


Titlul: Răspuns: video balun
Scris de: Tommy din Miercuri, 8 Octombrie 2008, 16:45:12
Cautati la Secpral modul de eliminare interferente (parca erau si active si pasive) si incercati-le. De asemenea, verificati sa nu fie bucle de masa sau alte cele (camera metalica, suport metalic, carcasa metalica montat pe ceva metal). De testat s-a testa cu video baloon-uri, calitatea fiind una destul de multumitoare! Undeva ati gresit mai mult ca sigur.


Titlul: Răspuns: video balun
Scris de: mirkios din Joi, 9 Octombrie 2008, 10:31:34
Cred ca ar fi foarte interesant de stiut daca camerele sunt la 230Vca sau la 12Vcc iar daca este vorba de cel de al doilea caz, unde sunt amplasate alimentatoarele in raport cu camerele, deoarece acestea pot induce brum destul de puternic pe UTP (am patit-o si eu) daca esti in situatia asta incearca pt a te convinge sa alimentezi camera doar cu un acumulator pt cateva minute si vezi daca e vreo diferenta.
Daca cumva asta e problema, incearca sa schimbi pozitia sursei in raport cu camera.
ATENTIE: daca ai mai multe surse respectiv camere in apropiere una de alta deconecteaza-le de la retea si pe celelalte pana faci testul.
Sau o alta posibiltate ar fi ca, camerele sa fie alimentate la 230Vca si alimentarile sa fie preluate local pt fiecare camera respectiv de pe faze diferite unele camere fata de altele. In aceasta situatie incearca sa deconectezi toate cablurile de semnal de la intrarile DVR-ului si sa conectezi cate una pe rand. Vezi ce rezultate obtii.
Tine-ma la curent cu ce ce ai rezolvat.Bafta.


Camerele sunt alimentate la 12Vdc. Folosesc o sursa de calculator fiindca scoate 18A pe iesirea de 12V si datorita pretului. Tot sistemul este alimentat printr-un UPS line-interactive de 1000VA (Mustek). Am facut testul de care amintesti, am alimentat camerele direct de pe un acumulator si nu s-a vazut nici o diferenta. Din moment ce am facut acest test am considerat ca nu din alimentare mi se trage si n-am mai verificat si alimentand o camera local.
Am o rugaminte pentru cei care au experienta in realizarea acestor sisteme: enumerati lucrurile de care tineti cont atunci cand puneti la punct un sistem cu video-balun-uri. Ce cablu folositi (nu neaparat categoria ci si producatorul), ce balun-uri (cu toate ca din moment ce ne-am intalnit pe acest forum este evident ca-s cele comercializate de Secpral), cum alimentati sistemul (tinand cont ca legea impune back-up de minim 15 min), ce tip de surse folositi (model, producator), de ce alimentati la 12Vdc sau la 220Vac, ce cablu folositi pentru distributia alimentarii si pe ce lungimi si nu in ultimul rand ce videocamere si DVR-uri preferati si de ce. In ce conditii ati folosit elemente menite sa imbunatateasca calitatea semnalului (ground loop isolator, amplificatoare de semnal, ...) si cat de mult a contat folosirea lor. Cat de tare tineti cont de reguluile de cablare (sa nu faci 90 grade, sa nu faci bucla, sa nu mergi nu stiu cat de aproape de traseele de curent, ...).
Stiu ca aceste lucruri sunt subiecte de inca cateva topicuri, dar cred ca sunt informatii care vor fi de folos nu numai mie.
Oricum multumesc anticipat celui sau celor care vor acorda timp acestor subiecte.     


Titlul: Răspuns: video balun
Scris de: mirkios din Joi, 9 Octombrie 2008, 10:37:09
Cautati la Secpral modul de eliminare interferente (parca erau si active si pasive) si incercati-le. De asemenea, verificati sa nu fie bucle de masa sau alte cele (camera metalica, suport metalic, carcasa metalica montat pe ceva metal). De testat s-a testa cu video baloon-uri, calitatea fiind una destul de multumitoare! Undeva ati gresit mai mult ca sigur.

Camerele sunt modelul Seka C420B si sunt montate pe suporti de plastic. De gresit este cat se poate de clar, problema este UNDE?


Titlul: Răspuns: video balun
Scris de: Tommy din Joi, 9 Octombrie 2008, 11:20:30
Precum v-am mai mentionat si mai sus, incercati modulele de eliminare interferente video cand se utilizeaza cablu UTP. Le gasiti in catalogul Secpral


Titlul: Răspuns: video balun
Scris de: Mihai Ielcean din Joi, 9 Octombrie 2008, 23:41:55
In multe cazuri problemele de alimentare se reflecta in calitatea imaginii.
Incercati sa alimentati o singura camera de pe o sursa separata, de ex. 1 acumulator. IMPORTANT: de alimentat o singura camera. Verificati daca imaginea nu se imbunatateste.
Sunt multe camere la care datorita pretului bun la care se doreste scoaterea din productie se recurge la tot felul de "artificii". De exemplu, unele camere nu au filtru de alimentare f. bine pus la punct si avand in vedere faptul ca in interiorul lor sunt surse in comutatie, "intoarce" pe linia de alimentare un brum. Daca toate camerele sunt alimentate dintr-o singura sursa, si mai ales PC (tot comutatie) nu vreau sa ma gandesc la ce puteti vedea pe un osciloscop: in loc de o linie continua veti vedea, la frecventa mare un fel de "ritm cardiac".
Incercati si tineti-ne la curent. Oricum, solutia Video-Ballon ofera o calitate de multe ori mai buna decat coax de grad comercial.


Titlul: Răspuns: video balun
Scris de: ady din Luni, 22 Iunie 2009, 21:58:24
am avut si eu o problema asemanatoare , nu balurile sunt vinovate , cablul UTP .Incearca te rog alt cablu .Intradevar calitatea lor nu sunt ca ale celor BNC dar totusi .......
 


Titlul: Răspuns: video balun
Scris de: adyrocks din Miercuri, 24 Iunie 2009, 11:35:51
din experienta , va sugerez sa va ganditi serios la cablu coaxial.
balunurile functioneaza , si chiar bine , dar in anumite situatii ( cabluri de slaba calitate , camere sau dvr care nu au impedanta 75 ohmi, etc) o sa aveti imagine de slaba calitate
ganditi-va si la cat timp pierdeti facand teste , iar daca recablati folostiti coaxial
nu recomand balun decat pe distante mici (sub 30 m) cu cablu f/utp sau stp dvr in niciun caz smart dvr 


Titlul: Răspuns: video balun
Scris de: Achim din Sâmbătă, 7 Martie 2015, 10:28:52
Va salut,
sunt nou pe forum si aproape total nepriceput la CCTV-uri.
Am un sistem de supraveghere adus din US in 2010, un "no name" prevazut cu camere de 400 tvl in sistem NTSC. Camerele sunt conectate cu cablu coaxial pe distante pana-n 30 m.
Am hotarat sa imbunatatesc un pic sistemul si pe DVR-ul existent am atasat camere de 700 tvl Sony Effio pe sistem NTSC. Montate pe coaxial nu functioneaza (imaginea este neagra, dar sesizeaza camera) si in disperare de cauza le-am trecut printr-un video balun pasiv. Incredibil, camerele functioneaza!!...
Imi puteti explica de ce functioneaza prin video balun?