Forum SECPRAL

Discuţii => CCTV şi DVR => Subiect creat de: Lorant din Miercuri, 13 Februarie 2013, 21:41:31



Titlul: Problema DVR net RDS
Scris de: Lorant din Miercuri, 13 Februarie 2013, 21:41:31
Buna seara,

Am o problema cel putin ciudata.
Deci,conectez DVR-ul direct la linia de RDS. ADSL. Bag user, parola, port 80. Fara router, fara nimic. Omul si-a facut abonament la RDS cu IP static.
Merge totul perfect cam 1 saptamana. Dupa care, RDS are o problema si jumatate de zi nu merge netul. Il rezolva, merge netul.
Si acum ciudatzenia. DVR-ul isi ia acelasi IP. Nici o modificare, ca e static. Din reteaua RDS, pot accesa DVR-ul. Am incercat din mai multe locuri. Nici o problema. Dar beneficiarul are acasa Romtelecom. Nu mai merge DVR-ul. Am incercat si din alt loc, tot de pe Romtelecom. Nimic.
Asadar, IP static, din RDS merge, din Romtelecom nu merge. Page cannot be displayed.
Din Romtelecom, nu raspunde dvr-ul nici la ping. Nimic, mort, inexistent. Din RDS, totul in regula. Merge DVR-ul, raspunde la ping, totul e perfect.
Cei de la RDS, ii sun si spun ca din punctul lor de vedere nu exista nici o problema. Probabil au ping-uit adresa, vine raspunsul, deci perfect. Cica nu e vina lor. E a Romtelecomului. Aiurea.
Am o gramada mare de dvr-uri montate. Toate functioneaza din orice retea, de pe orice retea. In afara de acest caz cel putin ciudat.
DVR-ul nu are nici o problema, zic eu. Ca nu ar merge din nici o retea. Transmite.
Vreo idee? I-am spus la om sa ceara alt IP, ca nu am alta idee. Mentionez ca am schimbat si portul din 80 in 88. Aceeasi problema.
Astept idei salvatoare.

Cu stima,
Lorant.


Titlul: Răspuns: Problema DVR net RDS
Scris de: sorin din Miercuri, 13 Februarie 2013, 22:16:44
rds are adsl?
la prima citire, furnizorul de net are porturi blocate, părerea mea.


Titlul: Răspuns: Problema DVR net RDS
Scris de: Lorant din Miercuri, 13 Februarie 2013, 22:27:42
Poate nu e ADSL. E PPOE poate. Nu prea stiu diferenta. Oricum parola si userul le-am bagat la ADSL in DVR.
Maine incerc sa schimb portul in ceva mare. 12000 o fi bun?
Cum pot vedea remote ce porturi are deschise un site?

Mersi de idee.


Titlul: Răspuns: Problema DVR net RDS
Scris de: sorin din Miercuri, 13 Februarie 2013, 22:40:18
faci confuzie. la pppoe e cu totul altceva și setările n-or fi corespunzătoare. eu rds adsl nu am auzit.


Titlul: Răspuns: Problema DVR net RDS
Scris de: Lorant din Miercuri, 13 Februarie 2013, 23:18:00
dar a mers. Aici e problema.
Si am si alti clienti cu net de la rds la fel. Bag cablul de net in DVR direct, userul si parola la sectiunea ADSL si totul e perfect. Si din RDS merge.
???
Nu reusesc sa atasez imagine la acest mesaj.
Softul e cel de la DVR-urile gen VDVR16-IC


Titlul: Răspuns: Problema DVR net RDS
Scris de: adyrocks din Joi, 14 Februarie 2013, 01:03:44
faptul ca nu raspunde la ping din alta retea dar din rds da , exclude orice alta posibilitate decat ceva in neregula intr-un interchange/bridge/gateway etc

si evident ca nu poti face nimic decat sa-i disperi pe RDS cu telefoane


Titlul: Răspuns: Problema DVR net RDS
Scris de: scorpy din Joi, 14 Februarie 2013, 12:11:29
de la un PC din reteaua Romtelecom foloseste comanda tracert si vezi unde se opreste comunicatia,in reteaua Romtelecomului sau a RDS-ului.Nu cred ca este problema de port.


Titlul: Răspuns: Problema DVR net RDS
Scris de: Lorant din Luni, 25 Februarie 2013, 18:55:34
S-a rezolvat. Dupa o gramada de telefoane si reclamatie in scris la ei, au deblocat ceva si merge fara probleme.
Inca un client fericit. Deocamdata  ;)