Forum SECPRAL

Discuţii => Antiefracţie => Subiect creat de: stefan.acimsa din Vineri, 22 Martie 2013, 23:11:44



Titlul: Buton panica stand-alone cu comunicator SEKA GPRS
Scris de: stefan.acimsa din Vineri, 22 Martie 2013, 23:11:44
Sunt interesat in instalarea unui buton de panica, emitator (telecomanda) + receptor, acesta din urma "conectat cumva" la un comunicator SEKA GPRS BUS care sa asigure legatura cu dispeceratul.

Evident modulul SEKA va avea accesoriile necesare pentru alimentarea sa si a receptorului butonului de panica: sursa si acumulator.

Nu imi dau seama insa cum ar fi totusi posibila aceasta conexiune, in lipsa unei centrale, dar am auzit un prestator de servicii de monitorizare si interventie (nu dau nume) ar folosi ceva de genul acesta.

As fi recunoscator celor avizati daca m-ar ajuta cu idei in sensul utilizarii acestor echipamente stand-alone, fara conectarea la o centrala antiefractie, presupunand ca ar fi realizabil. Eventual cu precizarea tipului de buton de panica si a modului de interconectare.

In speranta unor raspunsuri avizate, va doresc ... sa auzim si de bine.



Titlul: Răspuns: Buton panica stand-alone cu comunicator SEKA GPRS
Scris de: ocostel din Vineri, 22 Martie 2013, 23:32:35
Modulul Seka GPRS BUS este prevazut cu 6 porturi programabile pentru intrari/iesiri.
Poti conecta outputul receptorului radio la unul din cele 6 porturi .

Am atasat manualul modulului Seka.


Titlul: Răspuns: Buton panica stand-alone cu comunicator SEKA GPRS
Scris de: bogoiedragos din Sâmbătă, 23 Martie 2013, 11:48:11
monitorizare porturi cu softul de dispecerat Seka
e posibil dar nu recomand, , nu va trimite problemele de sistem lipsa tensiune, acumulator descarcat...


Titlul: Răspuns: Buton panica stand-alone cu comunicator SEKA GPRS
Scris de: adyrocks din Sâmbătă, 23 Martie 2013, 16:24:48
monitorizarea tensiunii de retea respectiv acumulator se poate face relativ simplu:
- la retea : releu pe sursa , pica tensiunea - pica releul iti da comanda pe o intarea a modului - stii ca a picat
- la acumulator : zenner + releu - aceeasi faza daca acumulatorul scade sub un prag minim

se poate realiza ceva chiar profesional cu putina rabdare

bafta



Titlul: Răspuns: Buton panica stand-alone cu comunicator SEKA GPRS
Scris de: stefan.acimsa din Duminică, 24 Martie 2013, 05:20:19
Multumesc tuturor pentru sfaturi si pentru promptitudine.

Sa fiu sincer nu speram sa primesc vreo solutie ... dar iata ca deja trei forumisti mi-au sarit in ajutor.

Inca o data multam fain si ... sa auzim si de bine.


Titlul: Răspuns: Buton panica stand-alone cu comunicator SEKA GPRS
Scris de: stefan.acimsa din Miercuri, 27 Martie 2013, 16:18:54
Se pare ca sunt urmarit de ghinion.

Furnizorul de servicii de monitorizare si interventie, la care am optat din considerente practice, sustine ca nu poate utiliza modulele SEKA, acestea nefiind compatibile cu dispeceratele lor, unde utilizeaza alte comunicatoare cu cartele Vodafone.

Pana la urma cred ca voi accepta ideea de a transforma SEKA GPRS in SEKA SMS. Asa cel putin il voi putea utiliza pentru comunicarea cu o centrala DSC PC1616


Titlul: Răspuns: Buton panica stand-alone cu comunicator SEKA GPRS
Scris de: Mihai Ielcean din Vineri, 29 Martie 2013, 00:49:33
Incearca sa cauti alt furnizor de servicii. In orice oras gasesti un dispecerat Seka.


Titlul: Răspuns: Buton panica stand-alone cu comunicator SEKA GPRS
Scris de: stefan.acimsa din Vineri, 29 Martie 2013, 05:20:25
Domnule Ielcean,

Sunt convins ca exista furnizori cu astfel de dispecerate in mai toate orasele, cu atat mai mult in Bucuresti.

Chiar am fost in negocieri cu unul dintre ei, dar pretul si conditiile pentru serviciul de monitorizare si interventie mi s-a parut cu totul exagerat.

Este motivul pentru care am precizat ca decizia a fost luata "din considerente practice":
- o investitie initiala in echipament cu un cost mai ridicat
- un abonament lunar mult mai avantajos, care in decurs de 8 luni acopera costul modului de comunicare.

In prezent vrau sa conectez modul SEKA GPRS BUS la o centrala PC 1616 , prin reprogramarea lui in SEKA SMS. In acest sens va rog sa binevoiti a-mi comunica un pret estimativ pentru reprogramare. (sau poate mai este valabila promisiunea formulata candva de a-mi acorda cu titlu de bonus resoftarea lui  :)).

In tot cazul va multumesc si va felicit sincer pentru administrarea acestui forum.


Titlul: Răspuns: Buton panica stand-alone cu comunicator SEKA GPRS
Scris de: Mihai Ielcean din Vineri, 29 Martie 2013, 07:46:22
Promisiunea e promisiune. Ramane valabila.
Cand il trimtieti sa specificati in atentia mea si sa amintiti despre discutia de pe forum.


Titlul: Răspuns: Buton panica stand-alone cu comunicator SEKA GPRS
Scris de: bogoiedragos din Joi, 4 Aprilie 2013, 17:47:10
Promisiunea e promisiune. Ramane valabila.
Cand il trimtieti sa specificati in atentia mea si sa amintiti despre discutia de pe forum.

Bravo Mihai. I-mi place de tine:))


Titlul: Răspuns: Buton panica stand-alone cu comunicator SEKA GPRS
Scris de: michaisoft din Joi, 4 Aprilie 2013, 21:20:28
(http://i1294.photobucket.com/albums/b619/PinyPic/th_ilomkcbm_zpsc1bc727f.gif?t=1365098482)(http://i1294.photobucket.com/albums/b619/PinyPic/ilndksgc_zps7d66f3ad.gif)


Titlul: Răspuns: Buton panica stand-alone cu comunicator SEKA GPRS
Scris de: mihai.perpelea din Miercuri, 27 August 2014, 20:38:52
Buna ziua la toata lumea ! Am mostenit si eu un modul SEKA GPRS V8 si as dori sa il transform in SEKA SMS pentru ca am vazut mai sus ca se poate. Va rog domnule Ielcean sa ma ajutati si pe mine cu aceasta resoftare daca se poate si as dori sa imi spuneti si un pret inainte de toate. Va multumesc !