Forum SECPRAL

Discuţii => CCTV şi DVR => Subiect creat de: skycleaner din Luni, 13 Mai 2013, 18:59:32



Titlul: Sistem video in fabrica
Scris de: skycleaner din Luni, 13 Mai 2013, 18:59:32
Vreau sa pun un sistem video intr-o fabricuta si sunt interesat ce fel de cablu sa folosesc avand in vedere faptul distantele sunt undeva pe la 60-70 metri de la camere pana la DVR. Sa folosesc UTP, FTP sau coaxial? Sistemul este inceput de altcineva care a folosit UTP si ma gandesc sa renunt si sa pun FTP pentru ca prin zona de traverasre a a cablurilor exista si retea de 380 volti. Am vreo sansa sau trec totul pe coaxial? Multumesc anticipat


Titlul: Răspuns: Sistem video in fabrica
Scris de: sorin din Luni, 13 Mai 2013, 19:39:29
păstrează o distanţă de 50cm faţă de liniile de tensiune şi alimentează tot unitar, din aceeaşi locaţie (UPS) şi vei fi fericit.
dacă aranjarea în teren a camerelor este propice şi preferi o economie de cablu, plimbă un FTP pe la mai multe camere şi faci economie de cablu. alimentarea din aceeaşi locaţie a tuturor camerelor rămâne un sfat permanent.
tehnic, este, în principiu, acelaşi lucru. discutabil din punct de vedere al economiei.


Titlul: Răspuns: Sistem video in fabrica
Scris de: skycleaner din Luni, 13 Mai 2013, 20:01:22
Multumesc de promptitudine! Sa inteleg ca alimentarea sa o fac tot pe cablul FTP de la aceeasi sursa? De exemplu folosesc 3 perechi pentru video si o pereche pentru alimentare?


Titlul: Răspuns: Sistem video in fabrica
Scris de: adyrocks din Luni, 13 Mai 2013, 20:05:46
ca parere personala coaxial 100%
evident ca ftp/utp de buna calitate cu ballon-uri de buna calitate merge f bine dar coaxialul ramane coaxial
daca deja exista cablaj pe ftp/utp merita sa incerci sa vezi cum se comporta , dar ca idee chiar si cu costuri putin mai mari bagi coaxial si stai linistit

si de multe ori un cost initial mai mare se justifica , vine cineva si tranteste pe langa utp ceva cabluri de alimentare , acces pointuri , sisteme industriale sau alte surse de bruiaj si o sa "amortizezi" diferenta de pret prin n-spe mii de deplasari ca sa tot rezolvi probleme de interferente pe utp


si NICIODATA nu baga si electric pe acelasi ftp ... sau ramane valabila idea cu multe deplasari pt rezolvarea problemelor , o fabrica nu e ceva static , mai se trag in timp cabluri se mai instaleaza echipamente

bafta  :D


Titlul: Răspuns: Sistem video in fabrica
Scris de: sorin din Luni, 13 Mai 2013, 20:21:59
la distanţele alea, nu poţi da 12V eficient pe o pereche din utp.
măsurasem odată, pe ftp, la 40 de metri se pierd vreo 3V pe pereche, la un consum de cca 2 - 300 mA.


Titlul: Răspuns: Sistem video in fabrica
Scris de: skycleaner din Luni, 13 Mai 2013, 20:42:13
Ma gandeam eu ca asa e... multumesc inca o data! Nu stiu daca va vrea sa isi dea acceptul proprietarul pentru coaxial. In cazul in care voi pune coaxial, alimentarea o voi pune pe bifilar de 0.50. Credeti ca e suficient?


Titlul: Răspuns: Sistem video in fabrica
Scris de: sorin din Marţi, 14 Mai 2013, 06:51:27
dacă vrei 12V pe myyup de 2x0.5 atunci răspunsul meu este: nu.
este uimitor cât ajungem să lăsăm de la noi, instalatorii de azi. să-ţi impună clientul ce cablu să foloseşti?! pff.


Titlul: Răspuns: Sistem video in fabrica
Scris de: skycleaner din Marţi, 4 Iunie 2013, 17:34:27
Omul este de o zgarcenie teribila. Si trebuie sa fac cumva sa ii duc treab ala capat. Mersi  inca o data