Forum SECPRAL

Discuţii => Alte produse => Subiect creat de: valeriu.ene din Marţi, 28 Octombrie 2008, 00:27:19



Titlul: Sursa seka 1,5A si 3A - tensiune nereglata din fabrica
Scris de: valeriu.ene din Marţi, 28 Octombrie 2008, 00:27:19
Salut,

Bai fratilor, reglati si voi sursele alea sa scoata 13,8V daca tot le puneti semireglabil, ca le mai monteaza lumea pe la 12 noaptea si nu mai gandeste bine cand vede pe aparatul de masura 15,9V si citeste(gandeste) 13,9V.

Si nu stiu ce economie faceti la conectori, dar puneti-le niste conectori mai buni, de genul TS-502 2P(comet electronics), ca la pretul de 0,4 lei cu tva, sunt mult mai buni decat ce folositi voi. Nu de alta, dar daca ai strans suruburile, si vrei sa mai bagi un fir, ai pus-o. Ca sa nu mai zic ca daca strangi mai tare risti sa ii rupi.

Sper ca critica mea sa fie ascultata si sa se reflecte in calitatea produsului in cel mai scurt timp...

(http://azp.ro/index.php?option=com_shared_private_space&task=showfile&fileid=382)


Titlul: Răspuns: Sursa seka 1,5A si 3A - tensiune nereglata din fabrica
Scris de: cristi_radulian din Luni, 22 August 2011, 16:45:40
Putin pe langa subect, dar nu mai fac alt topic:
Cine imi poate spune daca sursele SEKA asigura -la o pana de tensiune- deconectarea automata a sarcinii de pe acumulator sub un anumit prag (tensiune minima) de descarcare?

Salutari,
Cristi R.


Titlul: Răspuns: Sursa seka 1,5A si 3A - tensiune nereglata din fabrica
Scris de: valeriu.ene din Luni, 22 August 2011, 18:04:01
Salut,
Sunt facute cu doua circuite integrate LM317, puse in paralel.

Comutarea la caderea tensiunii de alimentare se face cu o dioda.
Deci nu asigura deconectarea automata a sarcinii.
Daca nu iti revine curentul electric repede, iti vor sulfata acumulatorii.

O zi buna,
Valeriu Ene, www.azp.ro


Titlul: Răspuns: Sursa seka 1,5A si 3A - tensiune nereglata din fabrica
Scris de: vegasys2k din Luni, 22 August 2011, 22:29:00
Pentru cristi_radulian:Daca am inteles bine,intrebarea a fost daca sursa Seka decupleaza sarcina de pe acumulator sub un anumit prag,nu?
Pai daca arunci o geana pe cablaj si daca ai mers la vreo citeva ore de electronica(?!),vei descoperi ca e o sursa stabilizata super banala cu reglaj pt.iesire deci nu poti stabili de nicaieri un prag de comutare(threshold,pentru cunoscatori...),sarcina descarcind acumulatorul.Probabil ca,daca uiti de ea acolo in aceasta stare vreo 2-3 luni,se va "sulfata".
Raspunsul e nu.