Forum SECPRAL

Discuţii => Interfonie, videointerfonie şi yale => Subiect creat de: cerbu din Luni, 24 Iunie 2013, 09:39:25



Titlul: interfon cu 2 posturi interioare
Scris de: cerbu din Luni, 24 Iunie 2013, 09:39:25
buna ziua. se da urmatoarea problema:
 am de montat un interfon audio cu  2 posturi interioare.
cablajul a fost facut de altcineva si nu se mai poate modifica, in felul urmator:
 de la poarta la parter un cablu FTP iar de la parter la etaj inca un FTP. problema e ca doar la parter a tras si un 220 V.
ca sa nu mai spun ca  nu s-a gandit si la o alimentare pt yala :P ( dar asta nu e asa grav, se rezolva cu un pavaj ridicat.. daca nu ma voi folosi de ceva pereche libera de pe ftp )

m-am gandit sa pun kitul acela RM302KS. dar din cate vad eu pe schema de lagatura,  220v.  trebuie sa aiba "sub room station" nu cel master.
daca il fac pe cel de la etaj master, nu am destule fire sa fac legatura cu cel de la parter. 
m-am gandit sa pun un  RM201HA, la care sa leg posturile interioare in paralel. dar la astea e nevoie la amandoua de 220 v.

imi puteti da o solutie?
va multumesc :)
.


Titlul: Răspuns: interfon cu 2 posturi interioare
Scris de: bogoiedragos din Marţi, 25 Iunie 2013, 15:53:17
Nu stiu de ce zici ca nu-ti ajung firele.. spui ca ai un ftp intra master- slave. LEgatura intre posturi se face pe 5+2 fire( cele 2 fire comanda yala). In total ai nevoie de 7 fire, FTP are 8 fire... DEci nu inteleg de ce zici ca nu-ti ajung firele.. Pe 5-6 legi postul de exterior (2 fire) si i-ti mai raman 6 fire  2 pt comanda de yala si celelalte 4 fire le legi intre cele 2 posturi, firul de la 5 este comun in cele 2 posturi.


Titlul: Răspuns: interfon cu 2 posturi interioare
Scris de: cerbu din Marţi, 25 Iunie 2013, 18:51:12
dupa cum e in schema de legaturi, nu pot. am un fir lipsa.
 in schema arata ca postul slave se alimenteaza cu 220 V.
 eu am  220 V. la cel de la parter. deci ala va fi slave. si cel de la etaj devine master.  asadar de la poarte trebuie sa merg intai l aetaj si apoi la parter.
 de la poarta la master( la etaj) imi trebuie 2 fire. si inapoi de la etaj la parter inca 5. deci in total pe FTP ul ce urca la etaj am ocupate 7 fire.  am unul in minus pt yala :)


Titlul: Răspuns: interfon cu 2 posturi interioare
Scris de: cerbu din Marţi, 16 Iulie 2013, 16:50:50
deci. am aflat ca exista un kit de interfon audio, cu doua interioare, care se alimenteaza la 12-14  v. ( DC sau Ac) , si nu are nevoie de 220 v. de la sursa de 12 v se alimenteaza masterul si de la master se leaga comunicatia cu slave-ul. tot de la master se merge la panoul exterior cu doar 4 fire. 2 comunicatie si 2 pt yala.
imi poate da cineva mai multe detalii/ un cod, ceva?


Titlul: Răspuns: interfon cu 2 posturi interioare
Scris de: adyrocks din Marţi, 16 Iulie 2013, 21:18:38
ca o idee generala atunci cand "lipsesc fire" si e musai sa le avem:

un fir poate purta mai multe "lucruri"  ;D si aici ma gandesc ca pe o alimentare de 12V (si chiar de 220v) cu niste filtre banale din condensatori bobine se poate baga si semnal audio/video

eu am bagat semnal video prin alimentarea de la camere video , avand camere video cu doar 2 fire

evident ca e de evitat solutia ...dar cand arde .... merita incercata , rezultatele pot fi surprinzatoare daca ai rabdare iar google e un prieten bun  :-X

bafta  ;)