Forum SECPRAL

Discuţii => CCTV şi DVR => Subiect creat de: ady22 din Vineri, 20 Septembrie 2013, 18:22:31



Titlul: problema camere
Scris de: ady22 din Vineri, 20 Septembrie 2013, 18:22:31
buna seara, sunt nou pe acest forum si am o problema cu un sistem de cctv care a functionat perfect pana la un moment dat cand s-au ars toate cipurile video de la camere fara un motiv aparent anume. Dar sa detaliez: DVR-ul este un http://www.seku.ro/ro/dvr_sistem_supraveghere_video_p485 si camerele sunt http://www.seku.ro/ro/camere_supraveghere_exterior_IR_p257,
sursa de alimentare este un Meanwell de 20A cu protectii si toate cele necesare si dvr-ul este trecut printr-un UPS de 600 de W. Din ratiuni economice (pe care acum le regret) cablarea s-a realizat pe FTP(aproximativ 600 metri) cu video baloon-uri pasive(distanta cea mai mare este de aprox 100m). Alimentarea s-a tras separat pe cablu bifilar de 1,5mm. Linia de tensiune de 380 V nu trece la mai putin de 1.5m in doua puncte. Sursa de alimentare, DVR-ul si UPS-ul sunt conectate la priza de pamant. Camerele sunt montate: patru pe o cladire din caramida, doua pe stalpi de beton iar restul pe stalpi metalici. Camerele de pe stalpii metalici sunt montate pe suporti din platbanda izolati cu cauciuc fata de partea metalica. La dvr sunt conectate doua lcd-uri de 81 cm pe cele doua iesiri video, unul linga dvr si celalalt in alta camera legat prin 45m cablu coaxial. Si cu toate acestea intr-o zi imaginea video s-a oprit si cand am controlat camerele nu mai avea semnal video niciuna si cateva dintre ele aveau permanent infrarosul aprins permanent. Daca ati mai patit ceva similar, va rog sa ma ajutati cu ceva idei pentru ca trebuie sa o rezolv intr-un fel(schimbarea cipurilor video a costat 1400 ron). Multumesc.


Titlul: Răspuns: problema camere
Scris de: adyrocks din Sâmbătă, 21 Septembrie 2013, 01:44:31
nu am patit dar ma gandesc la un trasnet ceva  ???

Citat
Camerele de pe stalpii metalici sunt montate pe suporti din platbanda izolati cu cauciuc fata de partea metalica.

in mod normal e ok dar caz de trasnet in cablu asta mai rau face
curios faptul ca dvr a scapat intreg , asta duce cu gandul la o supravoltarea din diverse cauze pe circuitele de alimentare

in fine astea sunt pure ipoteze si greu de crezut ca cineva poate face mai mult decat sa arunce cu supozitii in cazul acesta


Titlul: Răspuns: problema camere
Scris de: LAUR din Duminică, 29 Septembrie 2013, 13:08:38
Buna ziua
Puteti verifica  ultimele inregistrari ,sa puteti scoate din ecuatie  timpul, starea vremii,dar sa stiti ca sursa
v-a facut probleme , era bine sa fie in tampon cu o baterie .
Am  montate camere   pe utp , pe o lungime de cca 300 m, cea mai departata ,si a trecut peste  citeva fenomene meteo
,si nu au fost probleme , circuitele  fiind tot ca la dvs.  sub cele de 380v ,la 1m aprox..
Problemele le-am avut pe sursa ,dar erau independente ,pe fiecare camera .


Titlul: Răspuns: problema camere
Scris de: ady22 din Duminică, 29 Septembrie 2013, 20:35:39
buna seara, parerea service-ului a fost ca s-a produs o incarcare electrostatica a cablurilor care a dus la arderea cipurilor video si au recomandat montarea unor izolatori de bucla scumpicei (20 usd fara tva). Referitor la sursa, nu stiu cum asi putea sa o pun dupa un ups pentru ca, consumul este maricel, aproximativ 10A, caz in care ups-ul trebuie sa fie destul de serios. In ceea ce priveste izolarea camerelor fata de stalpii metalici, am facut-o pentru ca apareau interferente de imagine.