Forum SECPRAL

Discuţii => Antiefracţie => Subiect creat de: cristi1983 din Miercuri, 24 Decembrie 2008, 13:17:39Titlul: Modul Seka GPRS BUS
Scris de: cristi1983 din Miercuri, 24 Decembrie 2008, 13:17:39
Salut. Vreau sa deschid discutia referitor la o problema legata de modulele seka gprs bus,daca s-a mai confruntat cineva cu ea si daca s-au gasit solutii.
Problema sta in felul urmator: Modulele pe care le folosim sunt de la Secpral. Inainte le foloseam cu centrale Paradox Esprit 728 si am avut unele probleme. Adica, sursa de alimentare a acestei centrale este destul de slaba si nu duce un consum mai mare de 1A. Atunci cand, de exemplu, modulul cauta retea, consumul creste semnificativ putand sa aiba uneori varfuri de peste 1A. In acel moment centrala taie alimentarea tuturor perifericelor si de aici o serie de probleme (incepe sa sune sirena, etc) Ni s-a recomandat sa legam alimentarea modulului pe acumulatorul centralei. Corect, si de atunci problemele de mai sus s-au rezolvat.
Dar, apare o alta problema pe care am intalnit-o chiar azi. Acum folosim alt tip de centrala (Paradox SP5500) care are sursa de alimentare mai puternica, dar ca precautie alimentarea modulului tot de pe acumulator se face. La un obiectiv s-a ars siguranta de protectie a acumulatorului. Modulul a ramas alimentat doar pe acumulator carei in timp s-a consumat. Cand a ajuns echipa la fata locului, acumulatorul avea vreo 7V, modulul arata ca fiind conectat, la dispecerat raspundea la testul de comunicatie, doar ca partea care preia evenimentele de la centrala nu mai functiona la tensiunea respectiva, deci centrala nu mai trimitea evenimente. Este foarte nasol mai ales in cazul in care se intampla  la un obiectiv care e armat pe perioade mai lungi de timp nici nu iti dai seama ca are ceva.
O solutie ar fi ca modulul sa sesizeze si sa transmita la dispecerat aceasta cadere de tensiune sau pierderea legaturii cu centrala.


Titlul: Răspuns: Modul Seka GPRS BUS
Scris de: Mihai Ielcean din Miercuri, 24 Decembrie 2008, 13:48:18
Se poate face, dar credeti ca merita o crestere de pret de aporx. 15% la TOATE modulele indiferent daca au aceasta functie sau nu?
Mai mult, din cate tin minte paradoxul trimite la 24 ore un mesaj de genul "miezul noptii". Puteti folosi acest mesaj ca test periodic si va anunta dispeceratul daca nu-l primeste.
Sau unii ar putea monta un releu mic pe alimentarea centralei care se pierde si poate activa o intrare de pe modul sau mai brutal, taie alimentarea la modul si atunci nu va mai raspunde la comunicatii.
Oricum, eu cred ca prima solutie nu e cea mai rentabila economic. E o recomandare, mai astept si alte opinii.

PS: Ce mai buna solutie e sa inlocuiti acea centrala cu alt tip, recomandat DSC  ;D

Sarbatori fericite si un an nou cu sanatate si impliniri


Titlul: Răspuns: Modul Seka GPRS BUS
Scris de: cristi1983 din Miercuri, 24 Decembrie 2008, 15:27:45
Centralele Paradox de generatie mai veche (Esprit 728 738, Spectra 1728 1738) trimiteau eveniment la 00:00. Astea noi nu mai trimit.
Releu nu prea ai de ce sa montezi pentru ca, dupa cum spuneam, modulul este alimentat de pe acumulator. Daca se arde siguranta de protectie pe acumulator, cred ca un releu de 12V nu sesizeaza scaderea tensiunii la 7V.
Cu DSC nu va suparati dar nu am incredere. Am avut niste intamplari neplacute :D


Titlul: Răspuns: Modul Seka GPRS BUS
Scris de: Mihai Ielcean din Miercuri, 24 Decembrie 2008, 22:33:04
Ehe ....
De 14 ani nu am intalnit inca un DSC la care sa se fi ars "siguranta" de la acumulator (chiar daca a fost conectat invers) si nici care sa nu fie capabila sa furnizeze alimentare pentru intervale scurte (10ms) de 1A - aici sunt diferentele si experientele.
Oricum, ce e interesant cu experianta de la 5500 e ca nu a raportat problema de siguranta a acumulatorului in momentul in care a aparut si acumulatorul avea inca suficienta tensiune. Din pacate, daca centrala nu-mi raporteaza nimic nu am ce sa trimit si eu mai departe.
Referitor la relee, acestea au specificata o tensiune de cuplare si una de mentinere. Verificati cea de mentinere si sunt sigur ca veti gasi undeva pe la 9V - si atunci puteti folosi si releeul. Nu vreau sa cresc pretul modulelor pentru a evita "conceptul prost" al unui tip de centrale care reprezinta undeva pe la 0.8% din ce se monitorizeaza prin acest sistem.
Sanatate la toti....


Titlul: Răspuns: Modul Seka GPRS BUS
Scris de: lex luthor din Joi, 25 Decembrie 2008, 21:14:01
Am destul de multe module SEKA montate unele alimentate de pe acumulator, altele de pe alimentator separat (in functie de buzunarul clientului) dar e adevarat, niciunul pe o centrala Paradox... Trebuia oricum sa primesti in dispecerat mesajul de acumulator descarcat. In ce priveste tipul de centrala.... stiu ca suntem pe un forum patronat de Secpral care este distribuitor DSC dar haideti sa nu absolutizam.... Fiecare tip de centrala are avantaje si dezavantaje. Asa cum tu ai sau ai avut probleme cu Paradox, si eu sau altii am avut probleme cu DSC si nu m-am plans la toata lumea de asta pentru ca e imposibil sa nu apara la un moment dat ceva care sa dea peste cap convingerile tale. Incearca sa scoti ce e mai bun din ce ai tu instalat. Recomand alimentarea separata in cazul de fata daca se poate si cu o supraveghere a acelui modul de alimentare.
Bafta si Sarbatori fericite la toata lumea!