Forum SECPRAL

Discuţii => Antiefracţie => Subiect creat de: danutzug din Sâmbătă, 12 Iulie 2014, 19:27:58



Titlul: Problema cu un Seka SMS
Scris de: danutzug din Sâmbătă, 12 Iulie 2014, 19:27:58
Buna ziua,

Am o problema cu un modul seka sms rev 8.? dezinstalat dintr-un sistem de alarma mai vechi.

Problema e ca nu vrea sa se inregistreze in retea si sa primeasca sms-uri.

Ce am facut:
La reset (scurt intre p5 si p6) clipeste D16
Pentru o perioada de aprox 30 de secunde dupa inlaturare scurt de la p5 p6 se intampla urmatoarele:
Clipeste d20 impreuna cu d17
pe urma d17
d20
d17
dupa care iar cele 2 leduri impreuna d20+d17.
La final se aprinde D7 iar D16 clipeste intermitent ca si cum incearca sa se conecteze la retea si ramane asa.

Care ar putea fi problema la acest modul ?


Titlul: Răspuns: Problema cu un Seka SMS
Scris de: curentici din Duminică, 13 Iulie 2014, 23:14:24
du-l la service sexpral


Titlul: Răspuns: Problema cu un Seka SMS
Scris de: curentici din Marţi, 22 Iulie 2014, 23:50:13
:) poate ajuta daca schimbi pozitia antenei, ai incercat ? problema de semnal


Titlul: Răspuns: Problema cu un Seka SMS
Scris de: FlorinTM din Sâmbătă, 21 Februarie 2015, 22:28:55
Vada ca e un subiect vechi dar avand o problema asemanatoare nu am mai deschis alt topic.
Am un SEKA SMS rev.8.x (nu stiu exact care e si nici cum sa aflu), functional intr-un sistem vechi (sau cel putin asa mi s-a spus -l-am cumparat de pe un site, folosit-).
Problema este ca nu-l pot reseta la setarile din fabrica, sau... nu fac eu ceva bine.
Am facut un filmulet cum am procedat (a cam mare, dar in caz ca nu ma exprim bine poate ajuta): https://www.dropbox.com/s/yb0kl2ntlb3dlc9/SekaSMS.divx?dl=0
Cateva precizari. In filmulet nu am antena originala si grund-ul (borna 2) e legat la grund-ul de la borna 6 (ambele sunt GND si au legatura intre ele). Am facut asa pentru ca am pierdut surubelul de la gnd borna2. Astazi am incercat toata ziua s-o resetez conectata la centrala (DSC PC5020) direct (cu antena si tot tacamul). Acum nu am filmat cu antena conectata pentru ca am bagat-o prin perete printr-un tub (inainte de a incerca sa vad daca merge :( ) si imi e mai greu sa o scot.

Am facut urmatorii pasi (din manualul "SEKA SMS rev. 8.x") :

7.1 Reset complet al modulului Seka SMS (reset la setările implicite din fabrică)
Resetarea completă a modulului, aşa încât toate setările să fie readuse la valorile implicite, de fabrică, şi toate
înregistrările şi contactele din cartela SIM să fie şterse, se efectuează urmând paşii de mai jos:
1. Plasaţi cartela SIM în soclul modului, dacă aceasta nu era deja prezentă.
Done
2. Întrerupeţi alimentarea modulului dacă acesta este alimentat. Deconectati toate firele, inclusiv magistrala şi
intrările în porturi.
Done
3. Conectaţi între ele terminalele P5 şi P6.
Done
4. Alimentaţi modulul. Imediat după alimentare, LED-ul roşu D16 din grupa GPRS va pâlpâi cu o frecvenţă de
1Hz (1/2 sec. aprins-1/2 sec.stins).
Asa am facut si asa pare sa se fi intamplat https://www.dropbox.com/s/2u3ng48uwm01yx4/Pas1.jpg?dl=0 (https://www.dropbox.com/s/2u3ng48uwm01yx4/Pas1.jpg?dl=0)
5. Întrerupeţi conexiunea dintre terminalele P5 şi P6. LED-ul roşu D16 se va stinge, şi LED-ul verde D17 se va
aprinde în trenuri de impulsuri indicând tipul centralei.
Am facut asa dar nu mi-am dat seama de "trenurile" de care se amintesc in manual. Initial se aprindeau impreuna (in acelasi timp) D20! + D17
6. Aşteptaţi minimum 30 de secunde fără a atinge vreun terminal de pe modul (în special P5 şi P6.) Veţi
observa că după scurgerea acestui interval de timp LED-ulu roşu D16 va pâlpâi intermitent cu LED-ul Verde D17 de 4
ori.
Nu am vazut asa ceva. Am asteptat peste doua minute :(
7. În acest moment modulul este adus la setările de fabrică şi se marchează intern faptul că toate contactele din
SIM trebuiesc şterse şi că primul SMS primit este acceptat indiferent de expeditor.
8. Modulul începe procedura de conectare la reţeaua GSM, timp în care LED-ul roşu D16 continuă să pâlpâie
rapid.


Oare unde gresesc? Posibil sa fie defect modulul?
De pe sim nici gand sa-mi stearga contactele la realimentare (initial a fost goala fara contacte fara pin etc., pe urma am adaugat un contact sa vad daca-l starge macar -mai devreme cand am avut si antena conectata-). In telefon merge bine sim-ul.


Titlul: Răspuns: Problema cu un Seka SMS
Scris de: FlorinTM din Luni, 23 Februarie 2015, 11:04:11
Solved!
Am vorbit la Cluj cu un domn, super amabil, de la tehnical support "Tehnician Suport SekaGPRS - Departament Tehnic" (nu stiu daca e ok sa-i dau numele) si se pare ca am luat teapa cu ce am cumparat. Nu e SEKA SMS ci SEKA BUS :(
Dar tehnic se paote reprograma si s-a oferit sa ma ajute gratuit (suport doar transportul pana acolo) in rezolvarea problemei.
Toata stima!


Titlul: Răspuns: Problema cu un Seka SMS
Scris de: mcbos din Luni, 18 Ianuarie 2016, 14:22:55
Am un  DSC 1616  cu un SEKA SMS care merg bine .Tastatura imi afiseaza  tasta 3  -comunicarea .Trebuie sa setez eu in centrala ceva sau  modulul Seka  comunica defectuos cu centrala ?


Titlul: Răspuns: Problema cu un Seka SMS
Scris de: cerbu din Luni, 18 Ianuarie 2016, 22:37:08
La trouble , 3 semnifica lipsa liniei telefonice. SEKA SMS nu comunica pe linia telefonica. e pe BUS.
Avand in  vedere ca  pe terminalele  RING -TIP centrala nu "simte" nimic, da acest trouble.
La sectiunea [015] dezactiveaza optiunea 7.( TLM)  si va disparea trouble-ul. ;)


Titlul: Răspuns: Problema cu un Seka SMS
Scris de: mcbos din Joi, 14 Iulie 2016, 19:10:52
Vreau sa pornesc alarma cu un sms  de pe telefonul master .Care este cea mai simpla metoda soft si hard pe DSC 1616 si Seka SMS?
Multumesc.


Titlul: Răspuns: Problema cu un Seka SMS
Scris de: cerbu din Vineri, 15 Iulie 2016, 19:46:29
configurezi de ex portul 1 al modulului sms ca port de iesire, de pe care activezi orice zona care e definita  keyswitch.
in seka sms definesti numarul de telefon master ca sa poata activa/dezactiva portul 1 (sau sa ii dea doar impuls) depinde cum programezi zona keyswitch ( momentary sau maintained)
poti sa configurezi modulul sa trimita si mesajele de armare/dezarmare. ca sa ai o confirmare
portul il poti activa/dezactiva  atat prin sms de genul  " ON 1 / OFF 1  sau prin apel.
cum configurezi toate astea, gasesti in manualul modulului.
bafta ;)