Forum SECPRAL
Vineri, 19 Decembrie 2014, 00:08:52 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi:
 
   Pagina principală   Ajutor Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1] 2
  Imprimă  
Autor Subiect: PROBLEME alexor+comunicator bgsm-120(BENTEL)  (Citit de 6032 ori)
valybaniciu
Incepător
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 26


« : Luni, 7 Februarie 2011, 15:57:39 »

VA SALUT PE TOTI!
     SUNT UN UTILIZATOR (INCEPATOR).AM MONTAT ALEXORUL DAR CAND AM AJUNS SA CONECTEZ COMUNICATORUL LA CENTRALA M-AM CAM PIERDUT Huh AM LEGAT LI DE LA BGSM LA BORNELE TIP SI RING DE LA CENTRALA APOI ALIMENTAREEA V+ LA AUX+ APOI COMUNUL CU AUX -. DIN CARTEA BGSM-ULUI AM INTELES CA PORTUL (LE) E PTR. TELEFON FIX(NU AM, DECI RAMANE LIBER). CELELALTE T1 LA I/O1  SI T2 LA I/O2 A RAMAS T3 LIBER.LA BGSM
 INTREBAREA NR.1 ESTE DACA AM FACUT  BINE ACESTE LEGATURI?
                   NR. 2. E CUM INREGISTREZ SMS-URILE (AM 11 SMS) PE BGSM DAR SI MESAJELE VOCALE PTR . CA NU AM CABLU DE CONECTARE LA CALCULATOR . PE WEB SERVICE NU MERGE AM INCERCAT DAR NU RECEPTIOANEAZA COMUNICATORUL ASA CA TRB . SA FAC TOTUL MANUAL.
              MA POATE AJUTA CINEVA ?, A MAI MONTAT CAREVA BGSM-UL ASTA?
IN PREZENT CAND DECLANSEAZA ALARMA MA SUNA DE 5ORI  LA CELE 2 NR. DE TEL CARE L-AM SETAT DIN ALEXOR SECTIUNEA[351]IAR LA [350] AM SETAT 06 RESIDENTIAL DIAL. NUMAI ATATA STIE SA FACA ACEST COMUNICATORA?
TRBUIA INTRODUS NR.SIM-ULUI LA SECTIUNEA [351] AM INCERCAT SI ASA SI NIMIC.
         MA           
             SIM-UL E DE LA VODAFONE INAINTE DEAL MONTA L-AM INTRODUS PE UN MOBIL SI I-AM INREGISTRAT 5 NR DE TEL IN AGENDA.
Memorat
adyrocks
Senior
****
Deconectat Deconectat

Mesaje: 465


WWW
« Răspunde #1 : Luni, 7 Februarie 2011, 16:14:47 »

omg nu am inteles nimic  Shocked
Memorat
valybaniciu
Incepător
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 26


« Răspunde #2 : Luni, 7 Februarie 2011, 16:30:03 »

SCUZE!AM GRESIT NU ERA SECTIUNEA [351]CU NR. DE TEL .CI SECTIUNEA [301]SI [302]UNDE AM INTRODUS CELE 2 NR.DE TEL. LA CARE MA SUNA DE 5 ORI SI NU POT OPRI DE LA NICI O TASTA.
SA FIU MAI EXPLICIT :COMUNICATORUL ACESTA BGSM-120 POATE TRIMIE 11 MESAJE SCRISE SAU VOCALE LA MAX.8 NR DE TEL.PROBLEMA E CA NU TRIMITE NICI UN MESAJ PTR. CA NU LE-AM (INREGISTRAT)INTRODUS NICAIERI. INTREBAREA ERA CUM INTRODUC -ACELE MESAJE SI CUM SETEZ COMUNICATORUL Huh
  MULTUMESC ANTICIPAT CELOR CARE MA POT AJUTA!
 
Memorat
michaisoft
Erou
*****
Deconectat Deconectat

Mesaje: 8.409



« Răspunde #3 : Luni, 7 Februarie 2011, 23:12:26 »

...trebuie sa fie foarte important!!!!
Toate caracterele sunt CAPS.... wtf?
Memorat

mi©haisoft
vegasys2k
Membru plin
***
Deconectat Deconectat

Mesaje: 223


« Răspunde #4 : Luni, 7 Februarie 2011, 23:23:59 »

Ole!
Memorat
valybaniciu
Incepător
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 26


« Răspunde #5 : Marţi, 8 Februarie 2011, 15:18:21 »

MULTUMESC !!!!!!
SE PARE CA NIMENI NU A MONTAT UN COMUNICATOR UNIVERSAL BGSM-120!!!
OI FI MODELUL ASTA PREA NOU Huh IN SFARSIT.
          TREBUIA SA-MI FI LUAT UN GS-3055 DE LA DSC POATE ERA MAI BUN ADICA MAI USOR DE INSTALAT)Huh TINAND CONT CA E MONTAT PE UN ALEXOR!!!! DAR ASTA E,TRB SA-L MONTEZ PE ASTA DE LA BENTEL BGSM-120.


AM COMANDAT UN CABLU PC-LINK ,APLICATIA AM GASIT-O PE NET, O SA VA TIN LA CURENT CU MONTAJUL ,DAR MAI DUREAZA....

Memorat
vegasys2k
Membru plin
***
Deconectat Deconectat

Mesaje: 223


« Răspunde #6 : Marţi, 8 Februarie 2011, 16:35:56 »

Asa mai vii de acasa,frate!!!!!
Daca mai adaugi si o lectura aprofundata a manualului de instalare(si incerci sa-l intelegi),esti pe drumul cel bun  Grin  Grin
Memorat
adyrocks
Senior
****
Deconectat Deconectat

Mesaje: 465


WWW
« Răspunde #7 : Marţi, 8 Februarie 2011, 19:00:02 »

go go go  Grin
Memorat
valybaniciu
Incepător
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 26


« Răspunde #8 : Miercuri, 23 Februarie 2011, 20:25:01 »

Cum am promis am revenit !
        In sfarsit am reusit sa instalez comunicatorul universal bgsm-120 la DSC Alexor cu ajutorul unui cablu pc-link.Aici la programare m-am lovit de o ciudatenie a programului "console bgsm-120" ,la setarea I/O  , adica nu puteam schimba din output in input , trb. sa dau ["dublu clik"] pe scrisul output apoi i-mi apare un butonas albastru laga acel scris , iar din acel butonas albastru se apasa si se selecteaza input."ff naspa,ma stresat faza asta"!
        Dupa cum am spus la inceput ca partea cu apelarea prin sms si apelarea vocala ma interesa, de aceea comunicatorul l-am setat la sectiunea [380]disabled.(ptr.ca nu ma conectez la dispecerat) .
      La Alexor am setat I/O1 si I/O2 iesirile PGM astfel:
          [009]=09 si 10
           [013]=--------(adica nimic)
          [501]=-2---67-  ptr. I/O1 nu folosesc linie fixa de tel.
          [502]=1-----7-   prt.I/O2
Aceste iesiri l-am legat la T1 si T2 (intrari)la BGSM(comunicator) . si mi-a ramas T3 rezerva.
      Totul e ok , primesc sms si inregistrarile vocale de la pgm-ul [501]cind cade AC 220v si la sabotaj (tamper).totusi cum le disting daca e acelasi mesaj???
      De la pgm-ul [502]   primesc  mesaj cand se declanseaja alarma (aproape instantaneu)exemplu " alarma declansata"si de la duress event cand am restartat comunicatorul.
       Problema mea e ca nu pot sau "nu stiu" Huh sa setez ca sa primesc mesaje descriptiv, pe zone, cum apare pe tastatura lcd. de ex. "alarma zona 2 " ma poate ajuta cineva aici?
      Pot sa folosesc intrarea de rezerva t3 la o zona ? cum? stie cineva? Alexorul nu are decat 2 iesiri.

   PS; LE MULTUMESC ANTICIPAT CELOR CERE-MI RASPUND!
Memorat
valybaniciu
Incepător
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 26


« Răspunde #9 : Miercuri, 23 Februarie 2011, 20:28:29 »

manualul comunicatorului! aici!
Memorat
valybaniciu
Incepător
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 26


« Răspunde #10 : Miercuri, 23 Februarie 2011, 21:03:18 »

scuze ! aici e manualul origunal
Memorat
valybaniciu
Incepător
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 26


« Răspunde #11 : Sâmbătă, 26 Februarie 2011, 11:36:38 »

ptr. cei interesati! aplicatia comunicatorului b-gsm 120.
http://cid-d343476fa0a5a5f0.office.live.com/self.aspx/Security/BBGSM%20100%5E_120.zip?wa=wsignin1.0&sa=68601188
Memorat
valybaniciu
Incepător
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 26


« Răspunde #12 : Sâmbătă, 26 Februarie 2011, 12:59:24 »

omg nu am inteles nimic  Shocked

poate acum ! ai inteles ceva !!!
Memorat
lex luthor
Erou
*****
Deconectat Deconectat

Mesaje: 8.270



« Răspunde #13 : Luni, 28 Februarie 2011, 14:19:26 »

Din ce vad eu in manual, poti programa pana la 8 mesaje vocale. Din aceste mesaje, poti asocia intrarilor T1, T2, T3 cate unul care se va transmite la activarea / dezactivarea intrarii respective:

     "Messaggio Vocale da inviare: fare triplo-click sulla colonna ‘Messaggio’ in corrispondenza dell’evento desiderato,quindi cliccare sul pulsante per scorrere l’elenco dei messaggi (è possibile selezionare, se registrati, fino a 8 messaggidella durata massima di 16 secondi ciascuno) e selezionarne uno. Possono essere collegati fino a 3 messaggi vocali per ogni evento (Messaggio#1, Messaggio#2, Messaggio#3)."

Daca nu stii italiana tradu si tu pe google. Zice aici ca (in softul de programare) dai click pe coloana Messaggio apoi click pe buton (nu stiu exact care ca nu am softul dar cred ca te descurci tu) si iti deschide lista cu mesajele inregistrate, din care selectezi ce vrei.

    Mesaje descriptiv pe zone nu vei primi niciodata pentru ca centrala are comunicatorul oprit. Pentru mesaje de genul asta trebuie sa o conectezi la un dispecerat. In configuratia actuala vei primi SMS-uri si mesaje vocale preinregistrate prin activarea / dezactivarea uneia din intrarile T1 - T3 pe care le poti lega la PGM-urile centralei.
Memorat
valybaniciu
Incepător
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 26


« Răspunde #14 : Luni, 28 Februarie 2011, 16:59:29 »

Din ce vad eu in manual, poti programa pana la 8 mesaje vocale. Din aceste mesaje, poti asocia intrarilor T1, T2, T3 cate unul care se va transmite la activarea / dezactivarea intrarii respective:

     "Messaggio Vocale da inviare: fare triplo-click sulla colonna ‘Messaggio’ in corrispondenza dell’evento desiderato,quindi cliccare sul pulsante per scorrere l’elenco dei messaggi (è possibile selezionare, se registrati, fino a 8 messaggidella durata massima di 16 secondi ciascuno) e selezionarne uno. Possono essere collegati fino a 3 messaggi vocali per ogni evento (Messaggio#1, Messaggio#2, Messaggio#3)."

Daca nu stii italiana tradu si tu pe google. Zice aici ca (in softul de programare) dai click pe coloana Messaggio apoi click pe buton (nu stiu exact care ca nu am softul dar cred ca te descurci tu) si iti deschide lista cu mesajele inregistrate, din care selectezi ce vrei.

    Mesaje descriptiv pe zone nu vei primi niciodata pentru ca centrala are comunicatorul oprit. Pentru mesaje de genul asta trebuie sa o conectezi la un dispecerat. In configuratia actuala vei primi SMS-uri si mesaje vocale preinregistrate prin activarea / dezactivarea uneia din intrarile T1 - T3 pe care le poti lega la PGM-urile centralei.
Memorat
valybaniciu
Incepător
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 26


« Răspunde #15 : Marţi, 1 Martie 2011, 09:47:51 »

Multumesc !

Este exact cum a-ti descris!

     In acesta situatie inseamna ca vanzatorul m-a pacalit si mi la bagat pe gat (i-am spus ca nu ma conectez la dispecerat) si e si scump peste 800lei spunandu-mi ca e o sa primesc sms descriptiv pe zone. A profitat de nepriceperea mea, zic eu !
     Asa  am gasit si la 300lei comunicator cu sms fara apelare vocala ca nu ma incanta  mesajele vocale.
     M-am gandit sa-l schimb, dar cu ce ?,cu un GS3060 de la DSC e mai bun?

Eu am 10 zone , insemna ca-mi trebuie un comunicator cu 10 intrari ca sa primesc sms de la fiecare zona in parte,apoi de unde scot 10 iesiri de la centrala Alexor, e complicat rau...!

   Dar daca i-mi iau o tastatura cu modul radio inclus ce comunicator i-mi trb.? unul tot cu modul radio? zic asta deorece pe tastatura i-mi apare exact zona de unde s-a declansat evenimentul, si asa ceva vreau si prin sms sa primesc!


« Ultima modificare: Marţi, 1 Martie 2011, 09:51:52 de către valybaniciu » Memorat
lex luthor
Erou
*****
Deconectat Deconectat

Mesaje: 8.270



« Răspunde #16 : Marţi, 1 Martie 2011, 14:55:45 »

    Pentru a primi mesaje SMS cu descrierea clara a zonei in alarma aveti nevoie de un comunicator care va emula linia telefonica. Astfel veti activa comunicatorul centralei iar comunicatorul GSM va prelua mesajele transmise de centrala si le va transforma in SMS-uri cu descrierea in clar a evenimentului. Din pacate, echipamentul care il aveti acum nu face acest lucru. A fost creat pentru a trimite SMS si apeluri vocale NUMAI prin activarea / dezactivarea uneia din intrarile T1 - T3 (din ce am citit in manual), functia lui principala fiind transmisia de semnale pe GPRS la un dispecerat Surgard System II sau III. Cred ca pentru aplicatia dumneavoastra v-ar ajuta mai mult un comunicator SEKA SMS sau Roel GSM 31 T sau alte modele pe care cu siguranta le puteti gasi pe net.
     In ce priveste tastatura radio, nu are nicio legatura cu modul cum sunt transmise semnalele catre telefonul beneficiarului. Centrala transmite mesajele (alarme, armari, dezarmari, etc.) nu tastatura. Puteti monta ce tastaturi vreti si cate zone doriti.
Memorat
valybaniciu
Incepător
*
Deconectat Deconectat

Mesaje: 26


« Răspunde #17 : Miercuri, 2 Martie 2011, 13:15:12 »

Multumesc ptr. sugestie!

    Sa inteleg ca  modulul Seka sms are decoder intern , si ca pot primi mesaje pe zone?, dar e compatibil (ma refer la decoder)cu centrala Alexor PC9155?
   Daca are 6 intrari nu ma ajuta ptr. ca centrala nu are decat 2 iesiri(pgm). Cred ca nu are conector pc link ptr. programare. Dar cei de la dsc nu au un comunicator sms cu decoder intern din asta? E firma DSC totusi !!! ,incep sa sa ma dezamageasca!! mai ales ca Alexorul are numai 2iesiri si ma limiteaza., ca bgsm-ul are 3 intrari si mi-a ramas una rezerva! sa o leg la sirena incorporata de la centrala?, ar merge sa-leg pe firul rosu de la sirena?
 
Memorat
adyrocks
Senior
****
Deconectat Deconectat

Mesaje: 465


WWW
« Răspunde #18 : Miercuri, 2 Martie 2011, 14:31:50 »

omg , inca nu inteleg nimic  Shocked
Memorat
lex luthor
Erou
*****
Deconectat Deconectat

Mesaje: 8.270



« Răspunde #19 : Miercuri, 2 Martie 2011, 14:50:08 »

http://secpral.ro/produse.php?idCategorie=4641&idProdus=19824

Vezi si tu aici caracteristici la SEKA SMS. Pentru mai multe informatii cred ca trebuie sa apelezi la cineva de la Secpral (daca te intereseaza produsul asta).
Poti sa legi intrarea T3 de la BGSM la iesirea de sirena dar nu direct - foloseste un releu. In cazul asta, la activarea intrarii T3 o sa-ti dea SMS la alarmele audibile.
Memorat
Pagini: [1] 2
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006-2007, Simple Machines
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!


Ieri la 05:42